Didymos234 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Włąśnie sobie Q4 zapuściłem... Ustawiłem na high i jazda! Intro do bani :P Te z Q2 było duuuużo lepsze ! Sama gra... Hmm.. No nie wiem... O ile Q2 wciągnął mnie juz od pierwszych chwil to Q4 już mnei tak nie przekonuje... Niektórzy strogosi wyglądają wręcz śmiesznie :D Dzwięki broni i strogów też jakies takie kiczowate... Pogram jeszcze chwilę, ale coś mi się zdaje że Q4 do FEAR nie ma co podskakiwać... 1725798[/snapback] Spokojnie, pograj trohę. Pojeżdzisz beznadziejnym czołgiem, rozwalisz wielkie pająki, i zacznie sie dopiero jazda :) Początek dla mnie też nie był zbytnio przekonywujący ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 nie sledze tego tematu dlatego nie wiem czy moj problem juz tu wystapil ale wg. mnie jest chyba niepowtarzalny - zaryzykuje przedstawienie go. Gra smiga ok 80-60 fps na high i wszystko na maxa, nie przycina - wszystko ladnie - problem polega na korzystaniu z zooma - gra siada gdy chce go wlaczyc (bindowalem zoom w broniach pod rozne klawisze [mouse button3;spacja;jakies literki] totalnie nie mam pojecia o co chodzi - nagle zwis i wychodzi do windy - TYLKO przy wlaczeniu zooma. dobre co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Niezłe. U mnie leki przyciach, ale tylko za pierwszym razem, i jazda :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 nie sledze tego tematu dlatego nie wiem czy moj problem juz tu wystapil ale wg. mnie jest chyba niepowtarzalny - zaryzykuje przedstawienie go. Gra smiga ok 80-60 fps na high i wszystko na maxa, nie przycina - wszystko ladnie - problem polega na korzystaniu z zooma - gra siada gdy chce go wlaczyc (bindowalem zoom w broniach pod rozne klawisze [mouse button3;spacja;jakies literki] totalnie nie mam pojecia o co chodzi - nagle zwis i wychodzi do windy - TYLKO przy wlaczeniu zooma. dobre co ? 1726040[/snapback] To wystepuje na radkach w niektorych konfiguracjach - znalazlem dwa wyjscia: 1) trzaba wylaczyc w opcjach high quality special effects, albo 2) zmienic catalisty na najnowsze omegi - wtedy nie trzeba wylaczac tej opcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 a ja probowalem skopiowac swoj oryginal, co by nie uzywac go ciagle zeby sie nie niszczyl i [gluteus maximus], jak wkladam skopiowana wersje do napedu wyskakuje mi zebym wlazyl plyte :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Skoro masz oryginał to skorzystaj z wiśni. ;) Zdziwiłbym się, gdyby po skopiowaniu poszła. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Witam! Zastanawiam się nad zakupem - ale sam nie wiem. Chodzi o to, że karta którą aktualnie dysponuje to stary GF FX 5200 - i nie wiem jak to poleci na takiej leciwej karcie. Demko jest pewnie okrojone - więc nawet nie sprawdzam i ściągam - o ile takie jest. Jeśli ktoś by mógł powiedzieć jak to się ma prawo sprawiować na obu komputerach z podpisu - będe wdzięczny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 ... Jeśli ktoś by mógł powiedzieć jak to się ma prawo sprawiować na obu komputerach z podpisu - będe wdzięczny... 1726287[/snapback] wiec tak na konfigu nastepujacym: - Tbred @ w dol 1330MHz (FSB 166) - R9600 (GPU=400/MEM=600) nie @ bo full pasywne chlodzonko - 1 GB RAM - po zrobieniu konfiga dla najnizszej jakosci z tej stronki gdzie byly konfigi dla kart 64/128/256/512 MB (link gdzies kolo 25 strony tego topica) w rozdzielczosci 1280x1024 (ehh te LCDki) FPS miedzy 7 a 50 :razz: jak bede mial chwile to zmienie chlodzenie i dam procka na 2100MHz i zobacze jak bedzie sie ta gra zachowywac a tak BTW mimo kilku bajerow gra nie umywa sie do Q2 przynajmniej pod 1 wzgledem - brak skrytek w scianach/podlogach/... (chyba ze osleplem na starosc) a zawsze w Q2 lubilem miec all niespodzianki poodkrywane :P i kooperacja z NPC do bani - robia co chca nie dosc ze czasem blokuja przejscie -> nie da sie przez nich grac na czas (pobijanie rekorodow) to na dodatek nie mozna sie od nich odkleic jak w np w H-L 1 (gdzie mozna bylo porzucic na chwile NPC i potem wrocic po niego) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość christie_zabanowany Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 na bartku i radku 96 pograsz. tylko pamietaj ze duzo stracisz z klimatu nie widzac wiele z tego co producent dal.. ale(!) jesli nastawiasz sie na mp to spoko, troche szkoda efektu jesli glownie bedziesz gral sp. wtedy warto 'zaopatrzyc sie' sprzet ciut lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 @ wkamil dzieki ad.2 trafil w sedno - teraz smigam z zoomem i naprowadzaniem rakiet a gra imo debilna - gram tylko zeby skonczyc - jak wszystko co zaczalem. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 In doing some testing yesterday I noticed a nasty little flaw with Quake 4. First I created my own demo, one that spanned from inside to outside environments, then I did timedemos of that demo. After watching it a few times I began to notice quite a few issues with the rendering that was occurring. The first big thing I noticed is that many of the animated textures on screens, guns, etc. were not being rendered at all. These textures were rendered as black spaces. The second thing I noticed is that explosions were not being rendered at all. When using the grenade launcher it looked like I as just shooting cans of pop at the Strogg and they were dying when it hit them. The biggest problem was that going from outside to inside, the lighting effects were also not properly rendered (and lighting is a big part of the Doom 3 engine). I have tested this out on both ATI and NVIDIA cards with the latest drivers for each, and the results are the same. Demo playback in Quake 4 appears to be currently broken and does not render the scene correctly. This means that as a timedemo, Quake 4 is pretty useless. The only real way to get good results from Quake 4 is to run Fraps and go through an area where the play is pretty consistent from run to run. a to ciekawe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 to prawda, tez to mialem, ale nie zawsze tak jest. dla przykladu netdemos dzialaja naprawde przyzwoicie :- ) a zwykle demka, zalezy jak wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 a gra imo debilna - gram tylko zeby skonczyc - jak wszystko co zaczalem. :/ 1726329[/snapback] Rozumiem, ze nie kazdemu sie musi gra podobac ale uscislij swoja wypowiedz bo - kolejny raz to napisze - smieszny belkot wyszedl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BST Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Ja tez miałem problem z zoom'em, najnowsze omegi faktycznie pomogły. Ale zastanawiam sie nad jednym czy u was w zoomie również wyglada grafika tak jakby miała 256 kolorów dosłownie? Wszystkie detale mam na high, jedynie anizo w konfigu dałem na 0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dave Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 mess mysle ze dzisiaj sie gdzies na serwie znajdziemy i ci skopie dupke za wczorajsze ;-) brada ty tez sie szykuj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Ja tez miałem problem z zoom'em, najnowsze omegi faktycznie pomogły. Ale zastanawiam sie nad jednym czy u was w zoomie również wyglada grafika tak jakby miała 256 kolorów dosłownie? Wszystkie detale mam na high, jedynie anizo w konfigu dałem na 0. 1726653[/snapback] Tak, wygląda na 256 kolorów chyba u każdego. Gram na High i mam to samo :) Żałosne, ale nie wiem czy nie zrobili tego specjalnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 @ Kaeres ok,ok - prosta gierka, zero myslenia, wylacznie strzelanie no i dosc czeste uruchamianie wind i przeroznych machin otwierajacych hangary,zapory itp. itd. ...i wlasciwie juz to jest argument - no wychodzi z tego tylko debilna nawalanka potworow - w tym nawet zabawy nie ma - wchodze do jakiegos 'pokoju' i hurtem wale rakietnicami zeby sie nie babrac z tymi strogami czy jak to sie tam nazywa i nie ma lokacji ktora moze zaskoczyc (zewszad prawie zawsze wyjda klienci do rozwalenia). dodam ze, rzecz jasna jeszcze gram bo lubie ladna grafike no a w tej grze oprocz tego obrazka z otwartej przestrzeni tych 3 gor i miasta wszystko wyglada ladnie. nadzieja w MP ale moi znajomi z ktorymi gralem maja pokaz slajdow 15fps - takze nie mam z kim popykac w mp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Rozumiem, ze nie kazdemu sie musi gra podobac ale uscislij swoja wypowiedz bo - kolejny raz to napisze - smieszny belkot wyszedl. 1726568[/snapback] Pozwól, że ja dam Ci przykład. Akcja z konwojem a ja operuje jakimś gun'em, nagle przystanek, gość miał rozbroić miny i nagle wyskakuje masa stworasów i tatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatata tatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatata... nie można przerwać ognia bo załatwią sapera i nas a dźwięk wystrzałów po kilku sekundach jest tak drażniący, że jakikolwiek powstały klimat jest zabity jak ci co padają pod moim ostrzałem... tatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatata tatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatatata. Ja tak to widziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dave Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 @ Kaeres ok,ok - prosta gierka, zero myslenia, wylacznie strzelanie no i dosc czeste uruchamianie wind i przeroznych machin otwierajacych hangary,zapory itp. itd. ...i wlasciwie juz to jest argument - no wychodzi z tego tylko debilna nawalanka potworow - w tym nawet zabawy nie ma - wchodze do jakiegos 'pokoju' i hurtem wale rakietnicami zeby sie nie babrac z tymi strogami czy jak to sie tam nazywa i nie ma lokacji ktora moze zaskoczyc (zewszad prawie zawsze wyjda klienci do rozwalenia). dodam ze, rzecz jasna jeszcze gram bo lubie ladna grafike no a w tej grze oprocz tego obrazka z otwartej przestrzeni tych 3 gor i miasta wszystko wyglada ladnie. nadzieja w MP ale moi znajomi z ktorymi gralem maja pokaz slajdow 15fps - takze nie mam z kim popykac w mp. 1726736[/snapback] chyba kolega ma pierwszy raz do czynienia z seria Quake :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 qqrydza i MacieX, gra ewidentnie nie trafila w Wasze gusta. Ale przez to jest debilna ? To moze ja napisze, ze Age of Empires jest totalnym gniotem bo mi sie nie podoba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
global Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Sciagnalem jakis cfg z netu i na moim gf1 mam 25fps gdy wszystko jest na minimum :) 1v1 juz mozna zagrac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonbubu Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Wiecie czy jest odpowiednik komendy r_picmip (rozmycie textór) z q3 i czy da sie zmienic lighting na vertex ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monkas Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Szukalem lecz nieznalazlem jezeli byl juz poruszany taki problem na tym forum to przepraszam, przejdzmy do konkretu mam problem ktory polega na tym iz textury w Quaku sa dziwnego koloru np ziema na zewnatrz jest pomaranczowa a w srodku mam zielonkowy odcien wszedzie. Gdybyscie mogli to pomuzcie mi moja karta to radeon 9100L. DZIEKI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Ja jako fajn Q jestem trochę zawiedziony... SP idę powoli i od niechcenia ale przejdę dla szacunku do twórców gry... Ale jak narazie to co mówią koledzy wyżej... MP grałem tylko na lanie kilka godzin no i moim zdaniem gra jest za mało dynamiczna. Jako MP dużo lepszy według mnie jest Q3. JEst to moje osobiste zdanie na temat tej gry myślę, że nikogo nie uraziłem... Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 no racja, nie trafila - moze za mocne stwierdzenie ze debilna ale gdybym powiedzial nieciekawa to zdecydowanie za malo - skorzystalem z jezyka tego forum, moze tak ale ok - gra nieciekawa barrrdzo - spodziewalem sie po niej wiecej niz tylko ladnej grafy [no i jestem poprawny teraz] a w serie quaka gram (qII kapke) od III arena - multiplayer = mistrz 'kolego' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 co znaczy ten mistrz? (z ciekawosci pytam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cnn0r Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 pewnie chodzi mu o tryb mp, ze byl mistrzowski ^^ pozdro mess, nawet nie wiem czy mnie pamietasz :P, moze jakis duel w q4 wkrotce :> /cronon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Poszukuje sparingpartenera na 1v1, tylko prosze zadnych fatalitow czy zero4 i itp:P. Jeszcze z nikim nie gralem 1v1 w Q4 wiec wieksza wyruzomialosc:] kontakt : gg 5338760 PS. Mam mozliwosc zalozenia serva 1v1(musze tylko ejszcze porty w routerze odblokoewac i sprawdzic czy dziala na 100%...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 cnn0r wyjasnil Lizardus - sciagnij hamachi daj go drugiej osobie i odpalcie q4 czy kazda inna gre jak na lanie i nie baw sie w ustawianie portow na routerze - ja tak zrobilem po dlugiej bitwie z moim d-linkiem=polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 a ja potrzebuje configa globala na którym ma on 25 FPS :D zapodaj linka plz :D chociaż obczaje tego configa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...