Caehl Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Zmien na high quality a i tak róznica w wyglądzie miedzy ultra quality jest prawie niezauważalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafibydgoszcz Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Dziękuję za obydwie odpowiedzi . Na High Quality jest dobrze a różnica rzeczywiście dla mnie niewidoczna . Teraz rozumiem że ten komunikat o 512MB dotyczył karty grafiki ( gdy przechodzimy w tryb Ultra wyświetlane jest ostrzeżenie ) . Jeszcze jedno pytanie . Mam laptopa z matrycą 1280x800 . Czy da się jakoś wymusić na Quake'u 4 tę rozdzielczość ? Dla mnie to ważne , gdyż każda inna rozdzielczość powoduje że obraz jest dużo gorszy a w standardowych opcjach mam tylko 640x480 , 800x600 , 1024x768 , 1600x1200 i wyższe ale nie ma właśnie 1280x800 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) http://www.widescreengamingforum.com/ to jest strona dla kazdego posiadacza laptopa albo panoramicznego LCD. Wrecz biblia bo wiele gier nie wspiera panoramy (chociaz to sie zmienia) a nie jest problem zeby np 1280x800 byla jako natywna. (sam mam taka matryce i gram we wszystko na 1280x800) Edytowane 21 Lutego 2006 przez kurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 kurek napisał(a): http://www.widescreengamingforum.com/ to jest strona dla kazdego posiadacza laptopa albo panoramicznego LCD. Wrecz biblia bo wiele gier nie wspiera panoramy (chociaz to sie zmienia) a nie jest problem zeby np 1280x800 byla jako natywna. (sam mam taka matryce i gram we wszystko na 1280x800) Dzieki Ci dobry czlowieku, bo moze uda mi sie zagrac w koncu w PESa5 na TV w panoramie a nie trybie 4:3 i czarnymi pasami bo bokach :) Sprawdze w domu czy podola :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Łatka zlookaj liste zmian i possaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafibydgoszcz Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Czy do tej łatki potrzebny jest nowy plik Quake4.exe ? Pytam bo właśnie zainstalowałem łatkę 1.03 do FEAR i teraz nie mogę sobie pograć ( bo stary plik EXE nie chce działać ) . Wolę się zapytać zanim zainstaluję łatkę do Quake'a . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Latki z reguly nie dzialaja na Cracki. Czytales regulamin?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafibydgoszcz Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 ja nic nie pisałem o cracku :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) rafibydgoszcz napisał(a): ja nic nie pisałem o cracku :wink:W takim razie pisz do ID softweare lub polskiego wydawcy czy nie zamieścił odpowiedniego pliku razem z łatką, jak nie to jest poprostu skandal, a przy okazji możesz wyjaśnić dlaczego te chamy dali ci też złego CD-Keya i w multi nie możesz grać :angry: bananowy jest, po prostu żywot... Twój, haha :lol: Edytowane 26 Lutego 2006 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) po zainstalowaniu patcha gra przestaje sama wymagac cd. do tego wiekszosc serwerow w polsce stoi z wylaczona weryfikacja klucza. powod? polska premiera opoznia sie juz 3 miesiace, a angielskich wersji nie ma zbytnio dostepnych bo sklepy uznaly ze jest to za duza konkurencja dla wersji polskiej. co smieszniejsze wersja polska prawdopodobnie sie nawet nie ukaze. EDIT: aktualna lista polskich server'ow ktore mam w ase: ^2Maposfera.org^7 - Q4MAX v0.71 - frag.pl|18ms|193.222.135.245:28005 ASTER Public 1v1 Q4MAX 0.71|18ms|194.187.43.246:28004 ASTER Public TDM Q4MAX 0.71|18ms|194.187.43.246:28006 ASTER Public X-Battle 0.12a - ClanBase TDM Config|18ms|194.187.43.246:28005 Quake4 *^1X^0-^1B^0attle ^10.20^0* by ^1Games^0NET^1.^0pl^0|18ms|212.203.134.112:28004 ^4Armia Krajowa 1v1 Server ^7- #akpl - www.akpl.pl - [^2Q4MAX 0.72^7] @ GamesNET.pl|19ms|212.203.134.109:28010 eSports.pl Quake4 by ^1Games^0NET^1.^0pl^0 *^1Q4^0MAX*|19ms|212.203.134.109:28004 GamesNET.pl - Team Pentagram.Q4 - *^1X^0-^1B^0attle ^10.20^0*|19ms|212.203.134.105:28004 eee kilku brakuje, gdzies zniknely :) hasel dowiedziec sie mozna na kanale ircowym #quake4.pl laczac sie poprzez serwer irc.quakenet.org Edytowane 28 Lutego 2006 przez -mess- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Jezeli nie grales w Q4 to lepiej nie czytaj... Ok. Przeszedlem Q4. Gra dla mnei taka sobie, ba - nawet czesto gralem na sile. Zadania sa monotonne i nudne, czyli idz tam, wysadz cos, wroc, wylacz zasilanie, wlacz system obrony itp... ile to mozna -_-. Gra ma pare fajnych momentow, ale koncowke to ledwo ledwo przeszedlem, juz tak bylem znudzony. Idziesz do tego nexusa i konca nie widac, rozwalasz cale hordy wrogow az nie dobrze sie robi... Pojazdy to jakas pomylka. Jezdzacz/chodzac tym syfem mialem wrazenie ze gram w maluch racera. Tutaj ciagle tylko jedziemy przed siebie super-bojowym czolgiem i nawalamy schematycznie rozne wierzyczki ktore czesto spadaja z nieba i sie wbijaja w ziemie - ok, spoko, ale czemu te wierzyczki spadaja i spadaja przez 10 min ze konca nie widac? To samo gdy siedzimy za dzialkiem a ktos kieruje jakims pojazdem... wylatuja serie wrogow, nawalamy, nastepna seria, nawalamy, kolejni wrogowie. Gra jest bezsensu, czesto nudna itp... w CDA napisali, ze dopiero zaczyna sie gra gdy stajemy sie stroggiem (w pol). :lol: OK, scena fajnie zrobiona ale JAKA ZMIANA GRY? To, ze szybciej biegamy (dzieki bogu, moglem szybciej to przejsc) i mamy troszke wiecej HP to taka ogromna zmiana? Nie wiem jak taka gra moze byc hitem, dla mnie powinna byc na polce z maluch racerami i poldek driverami :lol:, wiem ze nie ten sam gatunek ale poziom nudy podobny. -7/10 (imo...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Pioorek napisał(a): Jezeli nie grales w Q4 to lepiej nie czytaj... Ok. Przeszedlem Q4. Gra dla mnei taka sobie, ba - nawet czesto gralem na sile. Zadania sa monotonne i nudne, czyli idz tam, wysadz cos, wroc, wylacz zasilanie, wlacz system obrony itp... ile to mozna -_- . Gra ma pare fajnych momentow, ale koncowke to ledwo ledwo przeszedlem, juz tak bylem znudzony. Idziesz do tego nexusa i konca nie widac, rozwalasz cale hordy wrogow az nie dobrze sie robi... Pojazdy to jakas pomylka. Jezdzacz/chodzac tym syfem mialem wrazenie ze gram w maluch racera. Tutaj ciagle tylko jedziemy przed siebie super-bojowym czolgiem i nawalamy schematycznie rozne wierzyczki ktore czesto spadaja z nieba i sie wbijaja w ziemie - ok, spoko, ale czemu te wierzyczki spadaja i spadaja przez 10 min ze konca nie widac? To samo gdy siedzimy za dzialkiem a ktos kieruje jakims pojazdem... wylatuja serie wrogow, nawalamy, nastepna seria, nawalamy, kolejni wrogowie. Gra jest bezsensu, czesto nudna itp... w CDA napisali, ze dopiero zaczyna sie gra gdy stajemy sie stroggiem (w pol). :lol: OK, scena fajnie zrobiona ale JAKA ZMIANA GRY? To, ze szybciej biegamy (dzieki bogu, moglem szybciej to przejsc) i mamy troszke wiecej HP to taka ogromna zmiana? Nie wiem jak taka gra moze byc hitem, dla mnie powinna byc na polce z maluch racerami i poldek driverami :lol: , wiem ze nie ten sam gatunek ale poziom nudy podobny. -7/10 (imo...) Wow Pioorek. powyzywales gre dosc znacznie, a tu notka 7/10 - to raczej gra b. dobra wg oceny :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uziel101 Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) Pioorek napisał(a): Ok. Przeszedlem Q4. -7/10 (imo...) No to gratuluję koledze cierpliwości :lol2: :lol2: :lol2: . Ja na początku się podpaliłem, ale po godzinie odpadłem. zieeew... Edytowane 27 Marca 2006 przez uziel101 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) Dobra gra to dostaje minimum 8/10, a ja dalem -7... za dobry poczatek, ladna grafike (te cienie...;]) i pare ciekawych akcji (np. ta "przemiana" i koncowka a raczej filmik koncowy;]). Jak juz wyzej napisalem, poczatek byl nawet spoko, druzynowe akcje i zapowiadalo sie niezle... ale potem lipa straszna. I ten brak hitboxow... troche to wkurzalo. Edytowane 27 Marca 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 warto odwiedzic: http://quake4.planetquake.pl/ ligi, klany, znani gracze, mapki, demka itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guru Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!UWAGA NIE CZYTAC JAK KTOS NIE PRZESZEDL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hehe wiem ze to troche glupio zabrzmi ale jak rozwalic móóóóózzzzzzggggggg koncu ?? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!UWAGA NIE CZYTAC JAK KTOS NIE PRZESZEDL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez guru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 guru napisał(a): !!!!!!!!!!!!!!!!!!!UWAGA NIE CZYTAC JAK KTOS NIE PRZESZEDL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hehe wiem ze to troche glupio zabrzmi ale jak rozwalic móóóóózzzzzzggggggg koncu ?? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!UWAGA NIE CZYTAC JAK KTOS NIE PRZESZEDL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=197534 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) moglby mi ktos napisac spis wszystkich leveli od poczatku do konca, wiem ze juz to bylo podawane ale na prawde nie moge znalezc, google tez nic nie wie... edit: ath, thx Edytowane 27 Maja 2006 przez macr0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 heh, przypomniało mi się coś :D dobrze, że odświeżyłeś temat bo bym zapomniał zapytać zna ktos jakieś DOBRE fragmovie z q4 ? na own-age nie ma zbyt wielu, ściągnełem sobie jeden i był tragiczny... nazywał się "QUAKE 4 FURY" było kilka fajnych akcji, ale koleś tak spowolnił ten filmik, że wyglądało jakby się ciął :/ zupełnie jak moje pierwsze filmiki w adobe premierze :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 macr0n napisał(a): moglby mi ktos napisac spis wszystkich leveli od poczatku do konca, wiem ze juz to bylo podawane ale na prawde nie moge znalezc, google tez nic nie wie... http://db.gamefaqs.com/computer/doswin/file/quake_4.txt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 pain.exe napisał(a): heh, przypomniało mi się coś :D dobrze, że odświeżyłeś temat bo bym zapomniał zapytać zna ktos jakieś DOBRE fragmovie z q4 ? na own-age nie ma zbyt wielu, ściągnełem sobie jeden i był tragiczny... nazywał się "QUAKE 4 FURY" było kilka fajnych akcji, ale koleś tak spowolnił ten filmik, że wyglądało jakby się ciął :/ zupełnie jak moje pierwsze filmiki w adobe premierze :lol: narazie slabo z tym, bo wersja sie dopiero ustabilizowala ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 tzn, bo moze zaczalbym grac, a premiera polska tuz tuz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Sa juz jakies normalne boty do q4 ? Testowalem przed chwila oak_bot, ale to smiech na sali. Ustawilem na 5 sztuk i musialem ich szukac po mapie, bo sie poustawiali gdzies w rogach mapy i spali... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) mam ciagle problem z moim quake 4 :angry: był spokuj, pozniej sie to zaczelo pojawiac, wlaczam gre i nagle blad systemowy wyskakuje , byl pewien okres ze dzialalo i nagle ciach nie działa, wgralem tylko ponownie stery od muzyki, i potem sie juz nie dalo gry wlaczyc, ale to nie ma nic do rzeczy B) pomozecie?? co moze byc przyczyna?? Edytowane 2 Czerwca 2006 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 A masz najnowszego paczyka 1.2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 ath napisał(a): A masz najnowszego paczyka 1.2 ?Ja?? bo chyba nie mam nic nowego B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) jestem po formacie i jak odpalam q4 to szary ekran i zwis... mam patcha 1.2 any clue? oczywiście przed formatem hulał bezproblmowo... EDIT: wysżło na to, że omegi na catalystach 6.5 nie lubią się z q4. zainstalowałem omegi na catach 6.2 i hula aż miło :] Edytowane 21 Czerwca 2006 przez Bio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDragonDDR Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Bio napisał(a): jestem po formacie i jak odpalam q4 to szary ekran i zwis... mam patcha 1.2 any clue? oczywiście przed formatem hulał bezproblmowo... EDIT: wysżło na to, że omegi na catalystach 6.5 nie lubią się z q4. zainstalowałem omegi na catach 6.2 i hula aż miło :] mam to samo tylko tyle ze mam oficialne Catalyst 6.5 (nie omegi). Zaraz zobacze jak bedzie na Catalystach 6.2 i dalej nie chodzi (demo takze) . . . czy ktos juz miał podobna sytuacje? Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez BlackDragonDDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 (edytowane) Mam sprzęt jak w podpisie. Wersja gry to 1.2 DVD PL. Czy muszę instalować patch 1.3? Trochę on jednak waży... 250 MB. Czy dużo on wnosi do jakości i prędkości gry? Jak dzisiaj włączyłem tryb ultra quality przy 1280x1024 to niezły pokaz slajdów zobaczyłem :lol: :D Jak nigdy :razz: Nawet przy 1024x768 skakało. Teraz mam high quality i jest ok. Oczywiście mam włączoną optymalizację dla 2 rdzeni. Edytowane 15 Września 2006 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 SAVER napisał(a): Mam sprzęt jak w podpisie. Wersja gry to 1.2 DVD PL. Czy muszę instalować patch 1.3? Trochę on jednak waży... 250 MB. Czy dużo on wnosi do jakości i prędkości gry? Jak dzisiaj włączyłem tryb ultra quality przy 1280x1024 to niezły pokaz slajdów zobaczyłem :lol: :D Jak nigdy :razz: Nawet przy 1024x768 skakało. Teraz mam high quality i jest ok. Oczywiście mam włączoną optymalizację dla 2 rdzeni. No to masz sprzet 4x drozszy od mojego i gorzej chodzi. Zartuje oczywiscie. Poustawiaj sobie gre odpowiednio bo powinna smigac na UH przy Twoim konfigu z 100-120fps nonstop. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...