ParanoiK Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 A więc tak: Mam: - Win XP sp2 spaczowane. - USB pendrive. Chcę: - się automatycznie logować/autoryzować po włożeniu pendrive'a do usb, bez żadnych haseł, etc. Pomysły? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 http://centrumxp.pl/windows/professional/b...enstwo/chip.php W przypadku pendrive byloby pewnie podobnie. O ile udaloby Ci sie zmusic system do uruchomienia prodedury logowania po wlozeniu pena. Z tego co wiem obejscie hasla jest niemozliwe w przypadku logowania przy pomocy zewnetrznych urzadzen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 W sumie to najlepsze są kombinacje hasło + token, tak sie teraz robi w bankach a oni to mają opanowane tylko te tokeny bazuja na RSA i co 10 sek inny kod i w ogole inaczej no ale wazne ze jesli jest rowniez haslo to gdy ukradna sprzet to im to nic nie da... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...