Skocz do zawartości
Anomandarist

czy wymienic epoxa 8k9ai na Asrock K7VT4A+??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam płyte epoxa 8k9ai i kupiłem ostatnio do niej semprona 2400. Za dziada nie da się podkręcić choćny na fsb 200 bo napiecie na agp/pci skacze na 80/40. I teraz pytanie czy ten Asrock K7VT4A+ jest odpowiedni do kręcenie semprona?? Nie chce osiągac jakichs kosmicznych wyników bo moje pamiątki to 512 elixirów czyli kupa, ale chciałbym go puścić choćby na 10x200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napiecie na agp/pci skacze na 80/40

Jakie napięcie ? Takowanie AGP można takie spokojnie przeżyć, natomiast przy 40 na PCI dyski lubią już słabnąć. Ja puszczałem semprona 2200 i 2300 na tej płycie na fsb 200 od strzała i chodziło (nie podnosząc napięcia - zresztą dużo to go i tak nie można podnieść (bodajże 3 i 6% lub 5 i 10%)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktory elixir wytrzyma 3.2v?:D to zejdzie z tego swiata przy 2.9 pewnie. swoja droga tego epoxa trudno zmusic do pracy na fsb200 bo z pamieciami u mnie problemu nie ma ;] lecialy spokojnie na fsb250;) za 200zl kup jakiegos starocia na kt600.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

johnyboy

czemu Elixir mialby nie wytrzymac 3.2v ,jak wytrzymywal 3.1v :D

i chodzi do dzis u kumpla na 8KRA2I (tylko ze juz na standard 2.7v jak to na tym epoxie jest)

mowiesz ze ciezko ci zmusic 8K9AI do pracy na fsb200 ? a probowales pamieci taktowac asynchro w dol (jezeli mozna na tym modelu)

bo moj Abit KD7-E smigal na fsb166 z pamieciami z podpisu na cl2 2-6-2 na 2.55v

a Epox 8KHA+ tylko do 150MHz ,a fsb166 synchro to juz cl2.5 3-6-3 3.1v i to nie stabilnie

przyczyna jest zapewne ras 6 ktorego nie moge ustawic na wiecej niz 6 ,a pamieci tego raczej ni lubia juz ,bo na Epoxie timingi sa ostrzejsze

asynchro za to spokojnie biega na fsb200 (pamiec 150MHz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...