MietmaN Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 w chipie z lutego sa testy coolerów i jest japoniec scythe(kamakiri, kamakaze?) i wypadł tragicznie nie wiem moze im sie cos pojepało 1314444[/snapback] No właśnie Kamakaze jest do rzyci, chyba że wieje się na niego na na pełnych obrotach. Powoli zaczynam mieć dość tego chłodzenia - skończę jeszcze na starym dobrym Zalmanie - aczkolwiek do 2.5GHz Pentagram jakoś się wyrabia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-K Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Korzystam FCS50 i musze przyznac ze jest wydajny ale do pewnej granicy obrotow pozniej chodzi jak suszarka ale tez bardzo skuteczne zbija temperature na moim P4 Prescot 2.8GHz z HT Podoba mi sie tez mocowanie tego ustrojstwa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 tzn ??? opisz w jakich warunkach to pracuje (temp otoczenia, jaka wentylacja w budzie i konkretnie ile stopni load stress itd) a co do mocowania, czy nieza ciężkie toto jak na sloltka bez otworów ??? pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Własnie, bardzo bym prosił o jakieś konkrety wraz z opisem wentylacji obudowy, jeżeli czas pozwoli (i chęci ;)). To japońskie coś (FCS50 i Kamakiri) to moja jedyna nadzieja AC, w desperackiej ucieczce przed kiblem. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 w tym tescie na frazpc to kamakiri specjalnie dobrze nie wypadl, keidys mialem AlCu Zalman 7k, o byl sprzet (do czasu szlifowania),ale przed to m.a.s.a.k.r.a - nic dodac,nic ujac) teraz mam jakiegos iglo i temp. w idle 50*C Podajcie dokaldneisjze info nt. Scythe Kamakiri (skierowane do wlascicieli) jakie temp itd.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi1025 Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Panowie mam podobną sytuacje jak jurek911 teraz mam whisper rocka i daje rade na mobilu@2250 przy 1,55V chce zmienić chłodzenie a na mojej obecnej płycie (nf7) otworki są :D I teraz pojawia się pytanie co wybrać czy miedziaka sp97 czy to nowe aluminium si-97 czy może jeszcze coś innego (może jakiś pentagram albo zalman 7000B cu). Liczy się dla mnie wydajność abit ma vcore do 2,3 soltek miał do 1,85 :twisted: mógłby mi ktoś pomóc w wyborze bo to obciach mieć tak podkręconego mobila :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...