Skocz do zawartości
Kane

6800 i 1.5V

Rekomendowane odpowiedzi

jesli uda sie Tobie zlozyc to wszystko do qpy to bedziesz pierwszym na swiecie ktoremu sie to udalo...napisz od razu do zalmana moze dostaniesz jakis etat :P

za strona zalmana...

"...This product is not installable on an nVidia GeForce 6800 GT, 6800 Ultra because they do not have 3mm holes around the GPU."

tlumaczyc chyba nie trzeba...

btw: brawa dla sklepu w ktorym to kupiles i pogratuluj im kompetencji...:(

Zalman ZM80D-HP na GeForce 6800 GT

yyy... to jak, załatwisz mi tą robote ?? :D

Dołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafika

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalman ZM80D-HP na GeForce 6800 GT

yyy... to jak, załatwisz mi tą robote ?? :D

hehe :) to ciekawe o jakich holes'ach pisze zalman...to jak juz to zlozyles to teraz pochwal sie temp...

a co do pracy to spoko, info poszlo do zalmana ;)

btw: czy mi sie wydaje czy ta cala konstukcja jest tak prawie na styk?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe :) to ciekawe o jakich holes'ach pisze zalman...to jak juz to zlozyles to teraz pochwal sie temp...

a co do pracy to spoko, info poszlo do zalmana ;)

btw: czy mi sie wydaje czy ta cala konstukcja jest tak prawie na styk?

Ehhh... na razie kompa NIE ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m !! ... czekają mnie w tym i przyszłym tygodniu kolokwia a mam w domu HL2...

Kompa nie ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m dla własnego bezpieczeństwa... na razie kuje... także będziecie zmuszeni poczekac do wtorku-środy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest problem aby podniesc napiecie w ASUSIE 9999GT, wgrywalem i modyfikowalem biosy od róznych kart, poczawszy od zwyklego 6800 az do Ultry i za kazdym razem napiecie pozostawalo to samo, asus ma inne PCB moze dlatego nie dziala zmiana napiecia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz sobie poradzilem z napieciem, zrobilem pencil moda, trzeba olówikem zamalowac jeden recystor, efekt,

385MHZ przy 1.37v

410Mhz przy 1.46v

435Mhz przy 1.54v jeszcze do konca nie sprawdzone

Teraz by sie cos przydalo do pamieci bo zauwazylem ze coraz slabiej mi sie kreca, juz max bez kropeczek dochodze do 840 a kiedys latal na 910.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tu jest problem znalazłem to gdzies w goglach w sumie samo zdjecie podpisane jako pencilmod i nie moge tego teraz znalezc ale jak dorwe cyfraka to dam fotke albo podeslij mi fotke tylniej czesci karty naroznika od dolu przy AGP tam jest taki maly scalak regulator napiecia chyba i przy nim sa rezystorki, jeden trzeba zamalowac.

update:

Dołączona grafika

w lewym dolnym rogu scalak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam

Voltage level 0 : 1.10V,

Voltage level 1 : 1.50V, miałem 1.3

Voltage level 2 : 1.40V,

Pytanie:co to jest te trzecie napięcie i dlaczego nie moge go zmienić na 1.5 ?

w OmniExtremeEditFX mam tę opcjie nie aktywną a w NiBiTor kończy się na 1.4 później jest ?.?V

jak to zmienić na 1.5 ?

Pozdrawiam.

Edytowane przez eclip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam Leadtek 6800gt i na dzien dobry w biosie mialem 1,55v dla agp. na 1,4V nie jestem w stanie ustawic bo bios AN7 nie daje takiej wartosci wiec zdjalem tylko na 1,5V i wszystko jest ok chociaz przy 1,5v tez bylo dobrze, karta kreci sie jak nalezy, nie osiagnalem jeszcze max ale full stable ma na 430/1150

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktory bios wladowac do winfasta 6800 standard??

1201095[/snapback]

tez mam winfasta 6800 i robilem w ten sposob, zrzucilem bios z karty przy pomocy oprogramowania winfasta, zmienilem napiecia w OmniExtremeEditFX i wrzucilem spowrotem na karte rowniez za pomoca oprogramowania winfasta, wszystko smiga jak nalezy, najwiekszy jest skok z 1.2 na 1.4, 1.5V juz malo co daje, mzoe trzeba lepsze chlodznie....?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam Leadtek 6800gt i na dzien dobry w biosie mialem 1,55v dla agp. na 1,4V nie jestem w stanie ustawic bo bios AN7 nie daje takiej wartosci wiec zdjalem tylko na 1,5V i wszystko jest ok chociaz przy 1,5v tez bylo dobrze, karta kreci sie jak nalezy, nie osiagnalem jeszcze max ale full stable ma na 430/1150

1373697[/snapback]

Mylisz napięcie na AGP z napięciem rdzenia karty graficznej :rolleyes:

Mniej niż 1.5V na AGP nie ustawisz, bo taki jest ten standard :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi