_Vip_ Opublikowano 1 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2002 Kumpel ma ta plytke i bzymczy mi ciagle ,ze mu ten pieprzony coolerek nachipseci halasuje.Czy nic sie nie stanie jesli go odkrece ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2002 mi tez halsauje okropnie. Sa dwie wersje jedna od EVERCOOLA a druga od Coolermastera. Ja mam ta od EVERCOOLA i tez hasasuje! jak odepne wiatraki z chlodznicy wtedy staje sie on najglosniejsza czescia kompa. Kiedys go odpiolem i jako tako komp chodzil ale wolalem zapiac balem sie ze cos sie stanie z moja ukochana mobo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2002 Tristan a jak by go podpiac pod 5V zamiast 12V,co tym sadzisz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2002 no w sumie to mozna sprobowac!~. W koncu to nie jest jakis super wiatrak jak sie zejbie to mala strata. I jak sie zjebie to przeciez nie jest na procku i sie nic nie spali. Mozna sprobowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 no w sumie to mozna sprobowac!~. W koncu to nie jest jakis super wiatrak jak sie zejbie to mala strata. I jak sie zjebie to przeciez nie jest na procku i sie nic nie spali. Mozna sprobowac.Nic nie powinno sie przeciez stac. Jezeli probowalby na odwrot (z 5V na 12V) to moze by sie spalil ale tak to raczej nic sie nie stanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Kumpel ma ta plytke i bzymczy mi ciagle ,ze mu ten pieprzony coolerek nachipseci halasuje.Czy nic sie nie stanie jesli go odkrece ? ten wiatraczek halasuje to raczej bzdura..Musial bys posluchac jak na moim SK-6 wiatrak Y.S.Tech (albo cos takiego) halasuje obraca sie caly czas 7200rpm to dopiero halas. :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Kumpel ma ta plytke i bzymczy mi ciagle ,ze mu ten pieprzony coolerek nachipseci halasuje.Czy nic sie nie stanie jesli go odkrece ? Na moim starym Asusku A7V 133 wiatraczek z chipsetu tez strasznie halasowal. Co sie okazalo, ze byl to najglosniejszy wiatrak w kompie. Wszystko przez jedno male lozysko w srodku, ktore sie wybilo. Po zmianie wiatraka na nowy bylo juz dobrze. Dobrze - czytaj ciszej :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Odpalilem mu ten wiatraczek na 5V i jest git :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novy Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Mam 8KHA+ i juz od 4 miesiacy pracuje bez tego buczacego coolerka na chipsecie. Temperatura na nim praktycznie sie niezmienila, bycmoze dlatego ze zasysal on gorace powietrze z voolcano 6 cu+. Gdy zrobilem dziure w obudowie na wysokosci cpu, temp proca znaczoco spadla ale chipsetu dochodzila do 40 stopni 8O, ale komp dziala stabilnie. Troszke teraz pokombinowalem z wiatrakami w kompie i spadlo troszke a mam jeszcze kolejne pomysly jak zbic temperature 8) Wiec sciagnij go jezeli ci halasuje i zobacz na reakcje czujnika temp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Trzeba bylo kupic soltek na nim nic nie chalasuje. Wiatraczek obraca sie strasznie cicho. Plyte mam juz 4miechy :). A co dziwne po zalorzeniu wc teraz zdjete temp na chipsecie to caly czas -55C :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Trzeba bylo kupic soltek na nim nic nie chalasuje. Wiatraczek obraca sie strasznie cicho. Plyte mam juz 4miechy :). A co dziwne po zalorzeniu wc teraz zdjete temp na chipsecie to caly czas -55C :P.Masz zalozone WC na chipsecie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Zalozylem wc tylko na proca i temp chipsetu jest stala caly czas -55C! Teraz nie mam juz wodnego i temp caly czas -55C! :P Ale mi tam to nie przeszkadza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 temp caly czas -55C! :P Ale mi tam to nie przeszkadza. Tobie moze nie ale Twojej plycie moze zaszkodzic :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Jak sie popsuje to trudno ja nic przy niej nie grzebalem. Ale raczej nic sie jej nie stanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...