jabes Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 mam pytanie, czy te pamięci pójdą w DUALu: na pierwszym kanale 2 X 512 DDR 400 GEIL 2,5-6-3-3 na drugim kanale kość 1 GB DDR 400 GEIL 3-8-4-4 Gość z GEILa powiedział, że nie pójdą, ale chciałbym Was spytać o poradę, płyta i reszta jak w opisie, pozdawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Dual to dwie a nie trzy kosci przeciez? :) Poza tym Dual Channel to jedna wielka sciema, 1-3% wydajnosci wiecej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 W przypadku AMD to tak, ale na INTELu daje to o wiele większy wzrost wydajności.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedzik Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Dual to dwie a nie trzy kosci przeciez? :) co za lol, dual nie oznacza dwoch kosci pamieci tylko 128 bitowa szyne 2x64bit=128bit, wiec mozna miec duala nawet na 3 kosciach pamieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabes Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Panowie, to będzie z tego DUAL, czy nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedzik Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Panowie, to będzie z tego DUAL, czy nie ? Teoretycznie to powinien dzialac :!: ale wg mnie mozesz miec problemy ze stabilna praca na tych 3 kosciach poniewaz ta kosc 1GB bardzo odbiega parametrami od pozostalych kosci wiec moga byc problemy ale to nie jest na 100% wiec dopuki sam nie sprawdzisz to nie bedziesz mial pewnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 U mnie działało na 2x256 i 1x512MB, więc tutaj nie powinno być problemów. Puści na Cl3 i bedzie si. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G_U_M_A Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 ja mam 3 kosci 512 Giel 256 Good Ram 256 SpekTek Dziala w Dualu reszta w opisie CU :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G_U_M_A Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 zapomnialem dodac GoodRam jest gosciem w kompie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Oczywiście, że będzie DUAL. I to bezdyskusyjny. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Poza tym Dual Channel to jedna wielka sciema, 1-3% wydajnosci wiecej...Tak.. już o tym czytałem i się nie wypowiadałem dopuki nie przetestowałem sam... Otóż: Posiadałem 512 w jednej kostce.. wiem że aida może sciemniać itp.. ale test to test. Miałem odczyt z pamieci około 2600MB/s zapis: 1100 około. Nie bede wchodził w szczegóły.. Po dokupieniu kostki 512MB.. hynix'a, mile mnie zaskoczyła wydajność w przejście do DUAL'a.. teraz odczyt jest około 3000MB/s a zapis prawie 1300MB/s... Oczywiście na czysto uruchomionym kompie.. Tak żeby sprawdzić. Sprzęt jak w podpisie. W grach (w Colinie4) jest wyczuwalna mała różnica.. i nie pisze tego aby ściemnić, tylko poinformować, że ja nie jestem w ciemie bity i wiem co napisałem.. przecież po co mam potwierdzać że to tylko 1-3%.. u mnie jest to odczuwalne i się z tego ciesze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...