Totalny Laik Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Witam czy może ktoś sie zna na tych oznaczeniach ? w wiekszości sklepów sa nagrywaki LiteOn np SOHW1633 a w jednym w sklepie znalazłem za 239zł nagrywarke oznaczoną DRW3S121 tej firmy z DL cena bardzo kusząca ale czy wie ktoś jakie są różnice miedzy tymi modelami? I czy ta dość tania jest "dobra" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Witam czy może ktoś sie zna na tych oznaczeniach ? w wiekszości sklepów sa nagrywaki LiteOn np SOHW1633 a w jednym w sklepie znalazłem za 239zł nagrywarke oznaczoną DRW3S121 tej firmy z DL cena bardzo kusząca ale czy wie ktoś jakie są różnice miedzy tymi modelami? I czy ta dość tania jest "dobra" ? Oczywiście że 1633 będzie lepsza. DRW3S121 jest dość "egzotycznym napędem". Do 1633 możesz wgrać całą masę zmodyfikowanych i poprawionych biosów - od np: - Liteon 1653s - Sony DRU 710A - Memorex F16 - Teac DV-W516G Z tego co czytałem - biosy te nie działają na DRW. Nie ma co oszczędzać ;) - a jeśli zależy ci jednak na oszczędności to polecić mogę 1213S - jest ona oparta na tych samych częściach co 1633 - więc możesz ją przeflashować spokojnie do 1633S osiągając jej parametry (ba... możesz też do 1653). 1633 jest jednak lepsza - nie potrzeba nic zmieniać by działała ok - a przeróbka 1213 czasem się nie udaje Cóż - wybór należy do ciebie. zmodyfikowane biosy znajdziesz np. tu: http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html lub podkręcone przeze mnie biosy tu: http://www.republika.pl/tomasz_piotr/index_pl.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 DRW 3S121 to liteon SOHW 1213S, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barty Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 drw 3s121 to hivision, marka ab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 drw 3s121 to hivision, marka abTe napędy robi liteon, sprzedawane są tylko pod innymi nazwami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 drw 3s121 to hivision, marka abTe napędy robi liteon, sprzedawane są tylko pod innymi nazwami. Faktycznie to liteon jakkolwiek nie wszystkie 1213 działają poprawnie po flashowaniu na 1633 lub 1653 (albo odpowiedniki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barty Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 jak kolwiek bysmy nie mowili, drw 3s121 to hivision, robiony przez liteona, prooooste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xdzidek Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 nie pekaj i bierz 3s121 masz prawie to samo co 1633 tylko bez nagrywania dvd+r 16x. Ogolnie niczym innym sie nie rozni a kilka zlotycjest w suchym :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...