Skocz do zawartości
peter4

kłopoty z nowym RAMem

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka! Ostatnio do moich 256MB RAMu(jakieś "elixiry", ddr400, cl3)dokupiłem kość 512MB, też elixiry z chyba identycznymi parametrami(wolałem nie ryzykowac ze sie będął później gryzły). I tu zaczęły się moje problemy. Jak narazie zauważyłem je tylko w HL2 i Counter Strike:Source, ale może dla tego, że ostatnio gram prawie wyłącznie w to. Otóż po kilku-kilkudziesięciu minutach od włączenia gry

1. albo wyskakuje okienko z komunikatem w stylu

instrukcja spod "<jakiśtamadres>"odwołuje się do pamięci pod adresem "<jakiśinnyadres>". Pamięć nie może być "read".

Kliknij OK aby przerwać dzieałanie aplikacji.

2. Albo wylacza sie twardziel i resetuje sie komp(w tym samym momencie), a po nastepnym zalogowaniu windows informuje mnie ze "odzyskał sprawność dzieałania po poważnym błędzie", czy jakoś tak. Potem odpala sie stronka Online crash analysis na ktorej czasem pisze ze zawinil sterownik ale nie wieadomo jaki, a czasem ze cos było nie tak z pamiecią.

Nie pisał bym tego tutaj gdyby nie jeden zonk: dzisiaj przed pojsciem do szkoly zapuscilem memtesta (jak dobrze pamietam 3.2). Chodził przez ok. 5 godz i NIC nie znalazł.

Dodam też, że wspomniane wcześniej komunikaty miałem też wcześniej, ale BARDZO rzadko, pokazuja mi sie tez kiedy zamykam gg po otwarciu okienka z rozmowa, ale to chyba blad samego gg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze to potestuj jakims testerem pamieci ( goldmem memtest86 ) pozniej jezlei beda bledy pobaw sie ( pozagluj ) slotami czasami tak jest ze kosci sie gryza w jednych slotach a w innych dzialaja super , i znowu testy , jezeli to nie pomoze to wyjmi 256 ramu ( zostawiajac 512 ) i znowu testuj jezlie beda bledy to pamiec jest walnieta jezlie nie bedzie , napisz na forum bedziemy walczyc dalej :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi