timmon24 Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Tak jak w temacie keidy nagram płyte pisze ze Zapis powiódł sie jest OK w Nero ale wkładam i odpalam płyte i komp sie wiesza p odłuższym czasie jak zaczekam pisze mi BŁĄD DANYCH CRC co to oznacza ??? bios mam najnowszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Tak jak w temacie keidy nagram płyte pisze ze Zapis powiódł sie jest OK w Nero ale wkładam i odpalam płyte i komp sie wiesza p odłuższym czasie jak zaczekam pisze mi BŁĄD DANYCH CRC co to oznacza ??? bios mam najnowszy Może t ooznaczać kilka rzeczy: 1. nie każdy bios od 832S jest dobry do 832S - wrzuć jakiś inny ... testuj, jak nie - to wrzuć inny 2. Jak to nie pomoże - to wrzuć bios z tej strony: http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html niekoniecznie najnowszy 3. zgraj sobie eeprom (EEPROM_Utility) i wrzuć opcję reset learnt media 4. Albo po prostu płyty masz szajsowate (spróbuj płyty TDK+R - Verbatimy się ostatnio popsuły) Oczywiście wiesz że liteon "nie lubi" DVD-R ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 dokąłdny komunikat to taki ostatnio mi sie pojawił GENERATOR KLASY CLASS FACTORY NIE MOŻE DOKONCZYĆ ZADANEJ KLASY o co w tym chodzi bios mam najnowszy z cdr.info. pobrałem inny bios nagrywarki i zaczęła mi ona migac na pomarańczowo co to oznacza ? Płyty uzywałem Esperanzy cd rw i MEDIASTORE ten sam problem cały czas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 bios mam najnowszy z cdr.info. Jak już pisalem nie każdy bios najnowszy jest najlepszy. Spróbuj inny bios - lub od codeguysów ... np od Sony DRU 700A http://codeguys.rpc1.org/firmwares/832S.CG...atched-700A.rar pobrałem inny bios nagrywarki i zaczęła mi ona migac na pomarańczowo co to oznacza ? Cały czas ? czy po wgraniu ? mam nadzieję że biosy wgrywasz przez LTNFlasha (w napędzie nie powinno być płyty), a sam LTNFlash flasciach!e palnik około 1 minuty (do 3) Płyty uzywałem Esperanzy cd rw i MEDIASTORE ten sam problem cały czas Esperanza jest średniej jakości płytą (raczej na granicy syfu i średniej klasy) - i tyczy się to płytek DVD+R (na podłożu AML 001). Mediastore - niezależnie czy + czy - to całkowity syf. Acha - jeszcze jedno - jak przyjdzie ci do głowy robić "reset learnt media" - to do pierwszych 4-6 nagrań radzę użyć dobrej/b.dobrej płyty - jaką jest np TDK (w celu prawidłowego skalibrowania lasera). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 miga na pomarańczowo po wgraniu biosu nowego i tak cały czas bez przerwy to chyab oznacza niezgodnosc wersji biosu ?? w napedzie nei ma rzadnej płytki probowałem z różnymi biosami z tej stronki co mi podałeś ale nic nei pomogło Bios wgrywam przez odpalenie normalnei biosu potem flasciach!e ,robie zle ? Jak sie robi reset learnt media byłbym bardzo wdziękczny o wytłumaczenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 miga na pomarańczowo po wgraniu biosu nowego i tak cały czas bez przerwy to chyab oznacza niezgodnosc wersji biosu ?? http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=4...&highlight=832s w napedzie nei ma rzadnej płytki probowałem z różnymi biosami z tej stronki co mi podałeś ale nic nei pomogło Bios wgrywam przez odpalenie normalnei biosu potem flasciach!e ,robie zle ? Bios się wgrywa programem LTNFlash - bios musi być w formie *.bin Jak sie robi reset learnt media byłbym bardzo wdziękczny o wytłumaczenie ? EEProm_utility ma taką funkcję - ale zanim rozpoczniesz: 1. musisz zrobić kopię eproma (tym samym programikiem) 2. kilka pierwszych płyt po resecie nagrać na naprawdę dobrych nośnikach Pamiętaj o tym, że płyty DVD-R nie są mile widziane w Liteonie (po prostu źle się wypalają). Dużą dawkę wiedzy znajdziesz tutaj: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=3...&highlight=1633 i generalnie polecam ci forum ze strony www.cdrinfo.pl ale pamiętaj, że zanim zadasz pytanie - poszukaj na forum, bo możesz z miejsca bana dostać o ile problem był już poruszany naście razy (a był) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 mógłbyś mi podac jakiegoś linka do tego programu EEProm_utility nigdzie nie moge go znaleść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...