Bogdan Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Kupiłem mysz BW-5, kiedy ją podłączyłem do kompa poraz pierwszy wszystko było ok, ale kiedy zaczołem instalować sterowniki pecet się zrestartował i nie chciał się powstać ponownie, kiedy podłączyłem mysz pod ps2 wszystko jest ok, sterowniki się zainstalowałay, a mysz działa normalnie. Jesłi próbowałem teraz ponownie podłączyć mysz przez usb od razu reset :cry: Wszystkie inne urządzenia usb działają ok tj. drukarka, modem, telefon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Ale restart był dopiero po zainstalowaniu sterowników Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 To w takim razie sproboj inne stery. Jesli nie pomoze to lec reklamowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 U mnie w firmie nie dziala MS Optical Wheel Mouse na porcie USB, a na PS/2 dziala (podczas startu Win98 wywala blad krytyczny i komputer sie wylacza). Na innym kompie mysz dziala bez problemu. Ja podejrzewam, ze cos jest nie tak z plyta (stara na VIA pod celka), najprawdopodobniej kompatybilnosc myszka - plyta. A najlepsze jest to, ze klawiatura USB dziala :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 U mnie to pewnie też wina płyty bo jest to płyta na VIA 133 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=tomi=- Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Ja mialem to samo. Okazalo sie ze po zainstalowaniu SP2 do XP sterownik byl juz "nieodpowiedni", sciagnalem nowy i juz bylo git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Ja ściągnołem też niby najnowszy sterownik z dnia 27.08.2004, tzn. sprzed sp2 i może to też jest problem. za 2 tygodnie zmienim kompa i wtedy wszystko się wyjaśni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek P Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Witam, Problem o którym piszesz, nie zdarzył się tylko tobie. Mysz jest sprawna, a problem jest w sterowniku. Wystarczy pobrać sterownik ze strony producenta (chyba www.a4tech.com ) i zainstalować go zamiast tego z płyty CD. U mnie to działa. A tymczasem, jeżeli nie możesz uruchomić Windowsa, wybierz "Uruchom ostatnią dobrą konfigurację" przy starcie systemu. Jak masz problem ze ściągnięciem tego sterownika, to podaj mi adres e-mail, a wyślę ci go w załączniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckyluk Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Witam Znajomy miał podobny problem i tak jak pisze Wojtek P jest to prawdopodobnie wina sterowników. Ściągną sobie nowe sterowniki i problem znikną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Odinstalowałem sterownik niby mam najnowszy i bez zmian, może coś zostało w rejestrze? Jak już pisałem wcześniej tylko przed instalacją sterowników a4tech nie było restartu. A teraz USB-bad PS2- ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMax72 Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 Są dwa możliwe rozwiązania: 1. Jeślipodłączyłeś mysz do USB na płycie i masz restart- to masz walniętą płytę, lub jak twierdzą przedmówcy- sterowniki; 2. jeśli podłączasz mysz do śledzia lub obudowy masz źle wpięte pin'y do płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 1. Jeślipodłączyłeś mysz do USB na płycie i masz restart- to masz walniętą płytę, lub jak twierdzą przedmówcy- sterowniki;Płyta chyba jest Ok bo inne peryferia działają bez zarzutu, albo moja płyta nie lubi tylko mojej nowej myszy. Problem jest z tym że jak odinstalowuje sterowniki przez panel mimo to chyba coś zostaje, bo bez sterowników powinny się załadować te z win, a od razu jest reset :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=tomi=- Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Wiec zrob tak: 1. Odepnij mysz z USB 2. Włącz winde 3. Odinstaluj sterowniki 4. Zrestartuj winde 5. Podlacz mysz do USB ale w inne gniazdko niz byla wczesniej Ja tak zrobilem u siebie bo tez nie moglem podniesc windy za cholere - powinno pomoc Jest jeszcze jedna mozliwosc - jezeli odinstalowujesz sterowniki ale nadal cos pozostaje to wyszukaj recznie te pliki i wywal je (wylacz wczesniej przywracanie systemu) - najlepiej z awaryjnego. Albo wogole sprobuj uzyc przywracania zeby sprawdzic w czym problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Miałem podobny problem gdy zmieniłem płytę z 8RDAE na 8RDA3i bez reinstalki windowsa. wszystko chodziło ok, komp restartował się podczas instalacji sterowników windowsowych do pendrive'a. I tylko ta jedna rzecz powodowała problemy, mysz, pad, aparat, drukarka chodziły bez zarzutu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 I niestety nie pomogło, można by przeinstalować system ale za dużo roboty. Chyba zagryzę tego gryzonia :wink: A jednak się udało, musiałem odinstalować usb, sterowniki myszy, wyczyścić rejestr, restart stery i gotowe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...