Skocz do zawartości
Bogdan

Mysz USB restartuje kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem mysz BW-5, kiedy ją podłączyłem do kompa poraz pierwszy wszystko było ok, ale kiedy zaczołem instalować sterowniki pecet się zrestartował i nie chciał się powstać ponownie, kiedy podłączyłem mysz pod ps2 wszystko jest ok, sterowniki się zainstalowałay, a mysz działa normalnie. Jesłi próbowałem teraz ponownie podłączyć mysz przez usb od razu reset :cry:

Wszystkie inne urządzenia usb działają ok tj. drukarka, modem, telefon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w firmie nie dziala MS Optical Wheel Mouse na porcie USB, a na PS/2 dziala (podczas startu Win98 wywala blad krytyczny i komputer sie wylacza). Na innym kompie mysz dziala bez problemu. Ja podejrzewam, ze cos jest nie tak z plyta (stara na VIA pod celka), najprawdopodobniej kompatybilnosc myszka - plyta. A najlepsze jest to, ze klawiatura USB dziala :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Problem o którym piszesz, nie zdarzył się tylko tobie.

Mysz jest sprawna, a problem jest w sterowniku.

Wystarczy pobrać sterownik ze strony producenta (chyba www.a4tech.com ) i zainstalować go zamiast tego z płyty CD. U mnie to działa.

A tymczasem, jeżeli nie możesz uruchomić Windowsa, wybierz "Uruchom ostatnią dobrą konfigurację" przy starcie systemu.

Jak masz problem ze ściągnięciem tego sterownika, to podaj mi adres e-mail, a wyślę ci go w załączniku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odinstalowałem sterownik niby mam najnowszy i bez zmian, może coś zostało w rejestrze?

Jak już pisałem wcześniej tylko przed instalacją sterowników a4tech nie było restartu. A teraz USB-bad

PS2- ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są dwa możliwe rozwiązania:

1. Jeślipodłączyłeś mysz do USB na płycie i masz restart- to masz walniętą płytę, lub jak twierdzą przedmówcy- sterowniki;

2. jeśli podłączasz mysz do śledzia lub obudowy masz źle wpięte pin'y do płyty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Jeślipodłączyłeś mysz do USB na płycie i masz restart- to masz walniętą płytę, lub jak twierdzą przedmówcy- sterowniki;

Płyta chyba jest Ok bo inne peryferia działają bez zarzutu, albo moja płyta nie lubi tylko mojej nowej myszy.

Problem jest z tym że jak odinstalowuje sterowniki przez panel mimo to chyba coś zostaje,

bo bez sterowników powinny się załadować te z win, a od razu jest reset :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec zrob tak:

1. Odepnij mysz z USB

2. Włącz winde

3. Odinstaluj sterowniki

4. Zrestartuj winde

5. Podlacz mysz do USB ale w inne gniazdko niz byla wczesniej

Ja tak zrobilem u siebie bo tez nie moglem podniesc windy za cholere - powinno pomoc

Jest jeszcze jedna mozliwosc - jezeli odinstalowujesz sterowniki ale nadal cos pozostaje to wyszukaj recznie te pliki i wywal je (wylacz wczesniej przywracanie systemu) - najlepiej z awaryjnego. Albo wogole sprobuj uzyc przywracania zeby sprawdzic w czym problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem podobny problem gdy zmieniłem płytę z 8RDAE na 8RDA3i bez reinstalki windowsa. wszystko chodziło ok, komp restartował się podczas instalacji sterowników windowsowych do pendrive'a. I tylko ta jedna rzecz powodowała problemy, mysz, pad, aparat, drukarka chodziły bez zarzutu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I niestety nie pomogło, można by przeinstalować system ale za dużo roboty.

Chyba zagryzę tego gryzonia :wink:

A jednak się udało, musiałem odinstalować usb, sterowniki myszy, wyczyścić rejestr, restart stery i gotowe :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi