zysiek Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 nie wiem co wybrac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Z Gainwardem są ponoć problemy vide kilka watków poniżej. Leadtek jest cacy ale drogi troszke A MSI hmmmm mam i jestem zadowolony 719 zeta a wypas pudełko i wypasiona bezproblemowa karta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 widze kretacz z mojej okolicy tez mam taka zacinke poczeka moze jakis cas to cos wykminie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 leadtek jest drogi ale w porównaniu chyba z prolinkiem !!!?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Właśnie! Do tego co daje MSI a Gainward to MSI MIAŻdzy GAINWARA O 1000razy:). Mi się ostatnio bardzo rzadko pojawiają te babole na tym moim gainwardzie (zmieniłem paste między GPU a radiator) około 1-go raza na 3,4 dni;). Ale jednak coś takiego się nie powino pojawiać. Ale jednak wziołbym GAINWARDA. Instalujesz radiatorki na pamięci i kreeecisz;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 a na MSI nie instalujesz radiatorów na pamięci i kręcisz jeszcze lepiej. Moim zdaniem tylko MSI i rzadna inna. BOX i 7CD + KABLE! Tego nie daje rzadna konkurencja. Pamięci 3.6 ns, najszybsze i najlepiej podkręcalne jakie są. Wyjście DVI (nie ma go u Prolinka) Wydajne chłodzenie (nVidia stosuje takie w na GF4Ti4600) Niska cena w porównaniu do Leadteka, który jest jedyną godną konkurencją dla MSI, ale według mnie ma po prostu mniej opcji i możliwości, a do tego z tym wielkim radiatorem są problemy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 a na MSI nie instalujesz radiatorów na pamięci i kręcisz jeszcze lepiej. Moim zdaniem tylko MSI i rzadna inna. BOX i 7CD + KABLE! Tego nie daje rzadna konkurencja. Pamięci 3.6 ns, najszybsze i najlepiej podkręcalne jakie są. Wyjście DVI (nie ma go u Prolinka) Wydajne chłodzenie (nVidia stosuje takie w na GF4Ti4600) Niska cena w porównaniu do Leadteka, który jest jedyną godną konkurencją dla MSI, ale według mnie ma po prostu mniej opcji i możliwości, a do tego z tym wielkim radiatorem są problemy... Tylko mi tu bez mitow o problemach z radiatorem :) Co do tych pamieci Hynix 3.6 ns na MSI, a Hynix 4 ns na Leadteku, to hmm ... Leadtek sie i tak lepiej kreci (630-650 MHz) :) Ten duzy radiator tez chyba cos daje - rdzen na Leadtekach dziala stabilnie 310-320. Ktos niedawno podawal w podobnym temacie ten link z opisem 12 kart opartych na chip 4200: http://www.bench-house.com/article.php?oli...&form22=+Go%21+ Nie mowie ze MSI jest zle, bo zle nie jest i do tego tansze od Leadteka. Wszystko zalezy od tego co kto woli i ile ma pieniedzy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Co do tych pamieci i kręcenia. Miałem Gainwarda ti4200 w wersji 128MB czyli z "gorszymi" pamięciami 4ns i się na 640 kręciły ale instalowałem pare tych 64Mb i wykręcały tylko 610 mimo że czas dostępu niby lepszy. Dziwne prawda? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Wcale nie dziwne. Duzo zalezy od producenta pamieci, w przypadku EtronTech 3.5 ns i Samsung 4 ns, pamieci Samsunga osiagna wyzsze taktowanie pomino iz maja 4 ns. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 To jeszcze nic, GF4Ti4200 128 MB SUMA kręci się na 715 MHz, niestety nie ma go na polskim rynku, więc pozostaje brać co jest, a MSI spokojnie wyrobi 610 i więcej, bez potrzeby montowania radiatorów, czy dodatkowego chłodzenia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Nie mówie, że MSI czy Leadtek są złe, jednak ja będę obstawiał za Gainwardem. Kupując karte na układzie TI4200 wybrałbym Gainwarda GF4 PP! Ultra/650XP GS z 64MB pamięci. Jest to jedyna karta na takim układzie, która odstaje od konkurencji (cena tesh lekko odstaje - 900zł), reszta jest już na podobnym poziomie, tzn. Gainward bez GS, Leadtek i MSI (a także ASUS...). Dlaczego 64MB? Niedavno miałem w rękach wersje GS ze 128MB i jedyne co wydusiłem z pamięci to 550MHz. Dalej były artefakty (jakies trefne chyba były te pamiątki..). Z GPU jush lepiej poszło bo 250@330MHz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Nie mówie, że MSI czy Leadtek są złe, jednak ja będę obstawiał za Gainwardem. Kupując karte na układzie TI4200 wybrałbym Gainwarda GF4 PP! Ultra/650XP GS z 64MB pamięci. Jest to jedyna karta na takim układzie, która odstaje od konkurencji (cena tesh lekko odstaje - 900zł), reszta jest już na podobnym poziomie, tzn. Gainward bez GS, Leadtek i MSI (a także ASUS...). Dlaczego 64MB? Niedavno miałem w rękach wersje GS ze 128MB i jedyne co wydusiłem z pamięci to 550MHz. Dalej były artefakty (jakies trefne chyba były te pamiątki..). Z GPU jush lepiej poszło bo 250@330MHz :D Cos wszystkie Gainwardy maja takie 'trefne pamieci'. :) Rdzen mozliwe ze sie lepiej podkreca, ale to dlatego iz Gainwardy maja zwiekszone napiecie na rdzen i pamieci - pewnie dlatego tak czesto padaja te karty lub wyskakuja artefakty. Gainwarda GF4 PP! Ultra/650XP GS z 64MB za 900 zl ? :P Bardzo oplacalny zakup :P Co takiego ma ta karta aby dac za nia 900 zl ? I z czym tak odstaje od konkurencji ? Przykladowo taki Winfast gf4 ti4200 64MB VIVO kosztuje 820 zl, a MSI gf4 ti4200 64MB VIVO 780 zl, bez Video In Winfast 780 zl MSI 720 zl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 ja bym polecal najpierw Leadteka potem Gainwarda a potem Asusa Creative'a na Leadteku kilka kompoof sie zlozylo a te kartry nie zawodsza ponadto ich program monitorujacy wychwyci mod naoiecia i bedziesz widzial jakie je masz itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 O ile mnie pamięć nie myli, to nie ma GF4Ti4200 CREATIVE'a, jest tylko 4400 i 4600. Właśnie to jest powodem całkowitej klęski jakie poniosły te karty. 900zł??? Za tyle to można już kupić GF4Ti4400, i za nic nie dałbym sie wkręcić w najdroższą karte na słabszym układzie... To tak jak kupić GF4MX420 za cenę MX440... ciekawe czy znaleźli by się chętni. Ten Gainward GS, ma zawyżone taktowania pamięci i rdzenia, ale znając problemy ich kart z podkręcaniem, nie zdziwiłbym się gdyby nie dało się wycisnąć z niej wiele więcej. Poza tym, niedawno przeszedł topic o kartach Gainwarda, z 5 czy 6 osób ma te same problemmy z ich kartami, i wszyscy zdecydowali się wymieniać je i wykłócać się z serwisami... jak dla mnie gorszego świadectwa nie może być, nie spotkałem, na tym forum osoby narzekającą na kartę MSI czy Prolinka, na Leadteka narzekaczy jest mało, ale takie opinie padły, ale Gainward za przeproszeniem dał [gluteus maximus] na całej linii produkcyjnej i jeszcze jest dumnym posiadaczem najdroższych kart... GF2 i GF3 były bardzo udane, jedne z najlepszych, ale GF4 to już totalna porażka, ja nie mam zamiaru mieć nic wspólnego z firmą produkującą takie wadliwe karty. MSI można mieć za 680zł, w porównaniu z Gainwardem za 900zł, ma wszystko i jeszcze więcej, jedynie pamięciami się różnią 3.3 i 3.6, ale tak się składa, że 3.5 gainwarda są gorsze od 4 ns hynixa, a MSI ma 3.6 na pamięci od Hynixa, czyli jedne z najlepszych. 220zł różnicy to cena 256 MB pamięci. Normalny Gainward nie ma wyjścia TVO ani DVI, oraz ma słabiuteńkie chłodzenie, i kiepsko się kręci i diabelnie się psuje, wersja z TVO i DVI, która kręci się nieco lepiej, kosztuje znacznie więcej, podczas gdy u innych producentów dostajemy tylko i wyłącznie wersje z dodatkami, i kręcące się lepiej, za znacznie niższe pieniadze... Asus jest diabelnie drogi, a od konkurencji nie odstaje i nie wyróżnia sie niczym specjalnym. W droższej kategorii cenowej, znacznie lepszym wyjściem byłby Leadtek lub Abit, że już o MSI nie wspomnę, u której za 750zł dostaniemy wersję z VIVO, która u ASUSA kosztuje spokojnie powyżej 850zł ... 100zł dopłacamy za co? Nie mam pojęcia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Jezeli znajdziesz (a mozna spokojnie) karte ABIT Siluro ta ja bierz. Mam Winfasta ale ponoc ten ABIT lepszy. Nie wiem i nie widzialem. Moge powiedziec, ze moj winfast jest extra i jego polecam przez MSI, o ktorym nie wiem nic poza tym, ze ma najlepsze wyposarzenie w pudelku. Z drugiej strony ten radiator na rdzeniu - hmm, jakis taki plastikowy (mam racje ? ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Z drugiej strony ten radiator na rdzeniu - hmm, jakis taki plastikowy (mam racje ? ).Fakt 8) Moja karta wykreciła sie na 300@610 bez oporów. Żadnych artów. :wink: Wynik na tym co poniżej tylko OC na 1900+ na Detkach 40.41 10057 Ale pojdzie wyżej tylko nie wiem kiedy :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 A czemu test byl robiony na niestandardowych ustawieniach ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 A czemu test byl robiony na niestandardowych ustawieniach ?Mi tak zawsze pisze.Cienki masz ten wynik ja mam 9,6k na radeonie 8,5 275/275 http://service.madonion.com/compare?2k1=4631658 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Hehe, pevnie było robione w 800x600 ;P Na Gainwardzie GF4TI4200 ze 128MB DDR Golden Sample + P4 2.2GHz osiągnąłem 12.123 3d marki :) Musze przyznać racje, że GF4 Gainwardowi nienajlepiej się udał, jednak nie spotkałem się z żadną trefną kartą :) Oby NV30 było lepshe... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 nie wiem co wybrac :) Ja mam MSI i sądze że dobrze wybrałem, ale aktualnie sądze że wziąłbym ASUSA ma pamięci 3,5 ns Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Hehe, pevnie było robione w 800x600 ;PCo było robione W 800x600 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Zobacz sobie w moim configu ile wyciagam natym MSI 3DMarków troche ponad 12K wydaje mi się że to niezły wynik :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Ale pojdzie wyżej tylko nie wiem kiedy :? Mam taką samą karte i uzywałem tych samych detonatoró i użyskałem troche lepszy wynik procesor O/C 2100+ troche ponad 12K wynik poniże w configu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Zobacz sobie w moim configu ile wyciagam natym MSI 3DMarków troche ponad 12K wydaje mi się że to niezły wynik :)Na ile grafe podkręciłeś?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 ja mam ta karte MSI i nie powiem jest niezla na razie nie mialem z nia zadnych problemow kreci sie tez ladnie ;], Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Zobacz sobie w moim configu ile wyciagam natym MSI 3DMarków troche ponad 12K wydaje mi się że to niezły wynik :)Na ile grafe podkręciłeś?? Grafa podkręcona na 290/594 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Zobacz sobie w moim configu ile wyciagam natym MSI 3DMarków troche ponad 12K wydaje mi się że to niezły wynik :)Na ile grafe podkręciłeś?? Grafa podkręcona na 290/594 Niezbyt dobrze sie kręci .A ile pkt masz na 250/250 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 sam miałem ten dylemat jeszcze tydzień temu po przeczytaniu niezliczonej ilości recek,postów (w tym o niechlubnym gainwardzie 4200-sam mam jego gf3 i złego słowa nie dam powiedziec-więc byłem w lekkim szoku) zdecydowałem się w koncu na msi 4200 64ddr-jakośc ,wydajnośc, dodatki i cena- oferuje wiele więcej niż konkurencja w kwocie ok.800zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 sam miałem ten dylemat jeszcze tydzień temu po przeczytaniu niezliczonej ilości recek,postów (w tym o niechlubnym gainwardzie 4200-sam mam jego gf3 i złego słowa nie dam powiedziec-więc byłem w lekkim szoku) zdecydowałem się w koncu na msi 4200 64ddr-jakośc ,wydajnośc, dodatki i cena- oferuje wiele więcej niż konkurencja w kwocie ok.800zł. Popieram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 A czemu test byl robiony na niestandardowych ustawieniach ?Mi tak zawsze pisze.Cienki masz ten wynik ja mam 9,6k na radeonie 8,5 275/275 http://service.madonion.com/compare?2k1=4631658 No facet ja mam Celerona 1.5Ghz, a Ty masz athlona 1.7Ghz. To jest subtelna roznica :) Juz nie wpominam roznicy FSB na Twoja korzysc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...