n0rbi Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Witam ! od razu zaznaczam ze szukalem i nie znalazlem rozwiazania a problem mam taki : jest sobie w sieci 5 kompow, 4 to xp professional a 1 to nieszczesny xp home no i to jest firma, wiec kompy musza sie widziec w sieci no to jedna grupa robocza (PK), rozne nazwy, i xp prof sie widza bez wiekszych problemow natomiast na Xp home - wpisuje grupe robocza, restart, a ten mi mowi ze nie ma uprawnien do tej grupy roboczej i zeby sie skontaktowac z administratorem (czyli mna :P ) juz kombinowalem na rozne sposoby, firewall wylaczony, nie mam pojecia co jeszcze .... a nie chce mi sie uaktualniac na prof :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 a wiec robisz ustawienia sieci... a to ma byc net?? no jesli tak to wybierasz lacze po kazydmym kompie chodzisz z dyskiem ktory utworzy ci ten porgs (on jest jak wlaczysz polaczenia sieciowe to bedzie konfoiguruj siec w domu klub malej formie) . pozniej udostepniasz dyski robisz utorz nowe miejsca sieciowe i wpisujesz np //serwer/c zalezy jak sie bedzie nazywal i dysk tez... i juz go widzisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 venepl - ok, sprobuje jak napisales, tzn z tego co rozumiem mam zrobic taki dysk na kompie z xp prof, isc na home i tam go odpalic ? a jak nie to zrobie ten update :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...