djtomas Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Witam! Chciałbym aby użytkownicy tych bloków wypowiedzieli się o ile więcej podkręcili swoje karty graficzne poprzez użycie bloku :P Napiszcie: - jaki macie blok na GPU - jaką macie kartę graficzną - taktowania domyślne - taktowania po podkręceniu na standardowym chłodzeniu - taktowania po podkręceniu na chłodzeniu wodnym 8) Mile widziane są opinie użytkowaników którzy mają/mieli na GPU Abodona i Proximę :) POzdr. PS. Czy Abadon full jest wart swojej ceny (chodzi mi o wydajność w porównaniu z Proximą, wygląd się dla mnie nie liczy ;) mam zamkniętą budę schowaną w biurku :lol:) :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel.fm Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 mam proxime i wiem ze jest super moze nawet lepsza od abadona ale nie znam takiejm karty na która niewystarczy ja mam gf 5200 i go niepodkrecam ale mam mozliwosci przez kilka godzin chodził na wysrubowanych parametrach zamiast def 250 / 366 to chodziła 315/460 i zadnych altefaktów nie zaobserwowałem w 3dmarku polecam proximę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 - jaki macie blok na GPU - abadon full - jaką macie kartę graficzną - gf4ti4200 rdzen rev A3 - taktowania domyślne - 250mhz - taktowania po podkręceniu na standardowym chłodzeniu - okolo 300 - 305 - taktowania po podkręceniu na chłodzeniu wodnym - teraz 345mhz polecam to co mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 - jaki macie blok na GPU - Proxima - jaką macie kartę graficzną - Medion 9600TX (czyli 9500pro) - taktowania domyślne - 275mhz - taktowania po podkręceniu na standardowym chłodzeniu - okolo 320 - 350 - taktowania po podkręceniu na chłodzeniu wodnym - teraz 390mhz i to jeszcze nie koniec polecam to co mam :P PS: ostateczny cel to 500mhz ale będzie wymagać vmoda ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 w obu przypadkach jest to wzrost na WC ok. 50MHz w porównaniu z standardowym chłodzeniem jak ja mam max. na st. 470MHz to na WC może miałbym 520MHz ;) i ciszę :) POzdr. Zapraszam userów do dopisywania się :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 djtomas --> topiq na overclockers Ci nie wystarczył? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 djtomas --> topiq na overclockers Ci nie wystarczył? a co w nim było ciekawego? ... ... nic :? a ty przynajmniej ludzie odpowiadają konkretnie na pytania :) POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 To co w podpisie, na standardowym chlodzeniu nie testowalem, wszakze na Frazie rdzen na tej karcie na standardowym chlodzeniu poszedl tylko do 525 MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 PROXIMA radek 9600pro core 400 ac @555 wc @565 ale to akurat limit mojej karty bo ona sie niezbyt grzeje :) gigabyte'y sa niedowoltowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 To co w podpisie, na standardowym chlodzeniu nie testowalem, wszakze na Frazie rdzen na tej karcie na standardowym chlodzeniu poszedl tylko do 525 MHz znowu przyrost ~ 50MHz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 PROXIMA radek 9600pro core 400 ac @555 wc @565 ale to akurat limit mojej karty bo ona sie niezbyt grzeje :) gigabyte'y sa niedowoltowane o ile wiem to radki od gigabyte mają termometr ile masz stopni teraz na GPU ? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KloN Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Abadon, R9700 standard - 275/550 ac - 360/660 wc - 405/660 pamięci na karcie grzeją mi się niemiłosiernie, mam naklejone radiatorki. W przygotowaniu konstrukcja do chłodzenia pamięci wodą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Na zwykłym ac z dobrym obiegiem powietrza w zamkniętej budzie, ze standardowym coolerkiem i radiatorkach na pamiątkach mam 380/340 http://service.futuremark.com/compare?2k3=3348586 ...więc Panowie, do dzieła...:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Odpowiedz wnosząca dużo do tematu... Przeczytaj temat i przemyśl swój post... :idea: Peace.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...