IGI Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Ok wiem ze temat podobny byl odnosnie dziwnego zachowania sie sprzetu ale moj problem jest na tyle nietypowy ze postanowilem go opisac w osobnym topicu :P Przyszedlem do pracy jak zwykle wlaczylem swiatlo - padla jedna swietlowka i mrygala :) trudno siadlem do kompa i wlazlem na tweaka i od samego poczatku mialem problemy z mycha - scroll sie sam wlaczal non stop - myslalem trudno pada mycha ale nie chcialo mi sie jej wymienic :) Po pewnym czasie postanowilem posluchac muzy - wlaczylem glosniki i zaczely mnie denerwowac trzaski wydobywajace sie z nich w rytm mrygania swietlowki :) wiec wylaczylem swiatlo, siadam do kompa i o dziwo myszka dziala normalnie :) No to zeby sie upewnic zapalam swiatlo spowrotem - scroll znowu swiruje :) wylaczam wszystko dziala normalnie :) Widzialem juz rozne dziwy ale takie cos zdazylo mi sie pierwszy raz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyferencjal Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Ty na trzeźwo w tej pracy siedzisz? Patrzcie co alkohol robi z ludźmi... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A ogólnie to polewka :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 zarąbiste masz biuro :D :D :D zaniedługo biurko będzie podskakiwać przy włączonej świetlówce :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 to moze byc pole magnetyczne od swietlowki :] bo jak swietlowka startuje to dostaje pare kV to impulys elektro-magnetyczne moga sie pojawic :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 dokladnie tak sobie to wyjasnilem arnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 I dokladnie to sam oco arnie mialem napisac, ale poniewaz juz napisal, wiec nie pisze i macie spokoj... :D A swoja droga- mam ostatnio takie cos- jak mam sluchawki na uszach i ruszam mysza, to slysze "bzzzzzzzzzzz", z tym ze jest to bzzzz proporcjonalne do predkosci myszaka. Fajnie, co nie? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 I dokladnie to sam oco arnie mialem napisac, ale poniewaz juz napisal, wiec nie pisze i macie spokoj... :D A swoja droga- mam ostatnio takie cos- jak mam sluchawki na uszach i ruszam mysza, to slysze "bzzzzzzzzzzz", z tym ze jest to bzzzz proporcjonalne do predkosci myszaka. Fajnie, co nie? ;) czyżbyś miał zintegrowaną k. muzyczną? ja tak miałem jak mialem zintegrowane gowno ratlerka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 grzesiu: Wyobraz sobie ze nie mam. Ale sprzet ma ponad 3 lata, jest prehistoryczny, i pewnie powoli konczy zywot. Nie przejmuje sie tym bynajmniej. Jak sie spali, to przynajmniej kielbaski sobie upieke na tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 sprzęt masz wporzo co gadasz że prechistoryczny :D Też miałem celka tylko 566, 256 ram, Rive TnT2 32 MB i musze przyznać ze wszystko co potrzebowałem to działało. No oczywiście nie ma co liczyć na granie w Doom ale Wolfenstein ET mi chodził dobrze :D Photoshop mi tez chodził no ale jak dałem jakiś wieszy filtr to wtedy troche to trwało ogólenie mój stary PC ruleZ :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Lepiej spojrz za okno czy nie stoi tam spodek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 no właśnie, Spodek, bo wczoraj David Copperfield w nim czarował :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyferencjal Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 A swoja droga- mam ostatnio takie cos- jak mam sluchawki na uszach i ruszam mysza, to slysze "bzzzzzzzzzzz", z tym ze jest to bzzzz proporcjonalne do predkosci myszaka. Fajnie, co nie? ;) Mam dokładnie to samo. Też jak ruszam myszką to słysze bzz.... . Słychać to i w głośnikach i w słuchawkach. Nie wiem dlaczego? :roll: Tylko, że ja nie mam zintegrowanej karty muzycznej zintegrowanej tylko Sound Blaster Live Player 5.1 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Tylko, że ja nie mam zintegrowanej karty muzycznej zintegrowanej tylko Sound Blaster Live Player 5.1 :lol: No ja tez nie mam :? Na krotsza mete, to ejst wkurzajace jak diabli. Na dluzsza- wystarczy wlaczyc muzyke ;) P.S. Moze sie tak nie rozpisujmy, bo sie z typowego do Oslej laczki toppicu zrobil taki 100% na sprzet :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 A ja też się wyżale :D ostatnio podłączyłem kabelek audio DVD-RW->MOBO (dzwiekowka zintegrowana). I jak włącze w mixerze "Odtwarzacz CD" to fajne mam dźwięki - jak poruszam myszką słychać, jak minimalizuje okno :D fajnie jest :) Ale wyciszone mam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Sid od dzisiaj jestes moim bogiem, bo jak przeczytalem Twoj post, to mnie natchnelo i wylaczylem AuxIn ----> nie brzeczy. Qrna! Ze mi sie nie chcialo tym wczesniej pobawic. LOL... Po stokroc LOL :lol: A jeszcze maly bajdełejek... Co to jest TAD-In :?: (ta tylko pytam ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Jeśli mamy win2k lub xp to możemy wyp... kabelek audio i już nie powinno bzzzyczeć :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Z ciekawostek myszopodobnych to umnie w domu zawsze gdy poruszam scrollem slychac lekkie piszczenie zasilacza :> Prawdopodobnie wystepuje jakies sprzezenie ale ciezko to wyjasnic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 apropos tematu tak mnie on natchal by sie pobawic i mam w sterownikach (kx audio drivers na live 5.1) w zakaldce wejscia AC'97 :> mhmmm se pomyslalem co to, b bylo wlaczone ;] wzmacniacz na pol mocy-slysze szumy, wyciszylem ac97 0 szumow :] hmmmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
van_graaham Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 kieyds wstaje rano wlaczam kompa a tu nei dziala myszka wyciagam kulke ruszal waleczkami a tu nic patrze na kabel przegryziony przez szczura teraz mam zestaw bezprzewodowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 mialem lepszy patent:budze sie, a komputera nie ma :> sie okazalo, ze ojciec w ten sposob mnie ukaral ;] ale bylo to daaaawno ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 glo to nie sprzezenie, raczej zasilacz piszczy gdy zwiększa sie pobór prądu :].. tez tak miałem.. było słychac co sie dzieje na ekranie :lol: a wyjasnienie bardzo proste : w związku z wzmozoną aktywnoscią procesora pobiera on wiecej mocy.. czyli posrednio prądu... wiekszy prąd jest ciągniety z zasilacza.. w którym są tranzystory wysokonapieciowe, w których to z kolei występuje zjawisko piezoelektryczne (czyli odkształcenia dielektryka w polu eletrycznym)... a że tranzystory te działają w trybie impulsowym to wydają dzwięki.. a częstotliwośc tych dzwięków sie zmienia gdyż sterowane są odpowiednim przebiegiem PWM i FM. :lol::lol: to powinno rozwiac Twoje wątpliwości :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 a wyjasnienie bardzo proste : w związku z wzmozoną aktywnoscią procesora pobiera on wiecej mocy.. czyli posrednio prądu... wiekszy prąd jest ciągniety z zasilacza.. w którym są tranzystory wysokonapieciowe, w których to z kolei występuje zjawisko piezoelektryczne (czyli odkształcenia dielektryka w polu eletrycznym)... a że tranzystory te działają w trybie impulsowym to wydają dzwięki.. a częstotliwośc tych dzwięków sie zmienia gdyż sterowane są odpowiednim przebiegiem PWM i FM. :lol::lol: Tak coś czułem 8O :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 ja miaem tak samo kiedzs wsyedlem na jedna stronke pryewijam scrollem i cos mi w kompie piszczy:O!!!!!!! wlaze na inna znow scroll i nie piszczy! spowrotem i znow piszczy! masakra... potem sie okazalo ze to kondensatorz na cudownej plycie glownej mercury. jak epox przyjechal z naprawy to liczba zdarzen paranormalnych w moim pokoju w skali dnia spadla od razu! nigdy wiecej plyty mercurz w moim kompie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
van_graaham Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 mi tam cos brzeczalo w 386 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...