Skocz do zawartości
Crepel

Kx Project help

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zacznę od tego .Nie piszcie że ten problem już był na forum bo wiem o tym i zastosowałem się do rad ,ale w moim wypadku to nie pomogło dla tego piszę jeszcze raz. Przejdźmy do konkretów ,posiadam dźwięk SB Audigy2 ZS głośniki Logitech Z-680 Foobar+Asio i to działa ok. choć nie wiem dla czego nie mogę ustawić 4800 tylko 4100 w ustawieniach ASIO i jednocześnie w Foobar.A chodzi mi o to że na Kx nie działa mikrofon w aplikacjach typu Skype a ustawiałem to na podstawie tej strony krok po kroku według zdjęć zamieszczonych na tej stronie http://kb.kxproject.lugosoft.com/guide/setup-mic.html Nie wiem może jeszcze trzeba coś ustawić być może coś przeoczyłem proszę o pomoc wszystko gra tylko nie ten zakichany MC dodam że w panel sterowania pod windą jest opcja testowania mikrofonu,której mikrofon nie przechodzi .po teście jest takie info (reator Nie Może Zakończyć Testu Ponieważ Nie Wykryto Głosu) to są moje początki z Kx-ami i nie chciał bym z nich rezygnować ponieważ co tu dużo pisać kto ich spróbował to raczej nie rezygnuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli w tym czasie masz wgrany jakis konfig do foobara z tematu przyklejonego w tym dziale ( to w nich mikrofon ma wylacozne polaczenia ) .

Wiec albo reinicjuj dsp, albo ci konfig zrobie .

Na forum kxow, tez juz bylo o Skype .

A jak umniesz uzywac dsp to polacz wtyczke src ( w zakladce pro fx ja masz ) z epilogiem ( masz na screenie dokladne pokazana nazwe wejscia ) .

http://www.republika.pl/xan/mic.JPG

I mikrofon bedzie dzialal odrazu .

Jezeli chodzi o skype to nie uzywam , ale mozliwe ze trzeba tam ustawic odpowiedni Device do mikrofonu ( najlepiej wave 0/1 )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć pomogło dodanie wtyczki src niby banalna sprawa a ja miałem z tym kłopot .A jeszcze jedno oglądałem twojego screena i mam pytanie bo widzę ze połowy wtyczek standardowo zainstalowanych w KX-ach nie ma u ciebie czy możesz mi też coś takiego zrobić czy mogę poprostu usunąć nie potrzebne i połączyć tylko te co masz

na screenie.A a ten screen chyba nie jest z najnowszej wersji kx-ów ? albo się myle porównywałem wygląd okna z moim .W każdym bądż razie MC działa a co myślisz o tym że nie mogę ustawić 4800 tylko 4100 a i zauwarzyłem że kx nie odtwarza mi midi może też coś pomminołem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sie dołącze na konfigu chrisa widziałem w sekcji dsp następujące elementy:wave,virtual5.1,midi,stereo mix...,ac3 front,rear,sub central ale tego w zakładce po prostu nie ma .Skąd to można pobrać???? :?: kolejne pytanie czy u ciebie xan działa środkowy i sub, i jak masz dsp pod niego zrobionego,oraz czy w sekcji mixera wyswietla się regulacja poziomów ich głośności,walcze z tym ale narazie...bezskutecznie.

If you could xan... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uzywam wyjscia cyfrowego , a nie analogowego .

Budowanie dsp polega na kolejnym dokladaniu odpowiedich wtyczek ( ktore masz pod prawym guzikiem myszki, jak klikniesz w zakladce dsp ) . Dodaj efekt, wtyczke i tam masz wszystko .

MIlej zabawy .

Jezeli ktos nie umnie uzywac DSP w kxach , to moze sobie odrazu do Creativa wrocic :) >

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xan napisz mi co zrobić aby działało wejście cyfrowe co trzeba mić itp mam kabel cyfrowy podłaczony do amplitunera zmieniłem tyb na digital w kx'ach mam zaznaczone wyjsce cyfrowe ściągnołem ostatnio konfig z innego posta ale nic nie chce działać pomocy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sciagnales moj konfig ( ktory oparty jest na wtyczce Dither ), to musisz ja najpierw zainstalowac ( tzn kliknac na nia ). Jak napisza kxy, ze nowa wtyczka zostala zarejestrowana, wtedy wlacz moj konfig i dzwiek bedzie .

I masz plusa, ze temat wygrzebales :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Nie lubię komputerów, nie znam się na komputerach - ale chyba przyszedł czas na naukę, jako że pojawiły się kwestie, które musze rozwiązać.

Pierwsze moje pytanie - czy istnieje jakaś baza wiedzy, najlepiej po polsku dotycząca kx project, chcial bym od podstaw nauczyć się obsługi tego sterownika.

Kwestia kolejna, wiążąca się z poprzednią - Mam SB Live! Value, obecnie właśnie na sterach kxproject, cztery głośniki z czego: 2 głośniki monitora i zestaw SB 2.1 P380. Zastanawiam się jak to najlepiej skonfigurować, tak żeby osiągnąć jak najlepszy efekt. Wiem - sprzęt którym dysponuję to hi-fi nie jest ale taki mam na jaki mnie stać :)

Co to jest: Kx Wave CT 10k1 [e000] 0/1, 4/5, 6/7 i 8/9 - że sprzęt odtwarzający audio to wiem, ale co to są kolejne 4/5 itd.

Prosze o wybaczenie, jeśli moje pytania są zbyt lamerskie:) ale wszak nie na wszystkim zna się człowiek.

PS, jeśli jest jakieś lepsze miejsce na moje pytanie (na tym forum, to proszę o info)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi