sharki9 Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 mam pytanko czy jak podepne kontroler ata 100 do mojej plyty ktora obsluguje tylko 33 i 66 to czy HDD wtedy bedzie chodzil na ATA 100 czy tylko na 66 czy taki kontroler ma za zadanie tylko zwiekszyc mozliwosc podpiecia wiecej dyskow ?? sorki za takie chyba troche banalne pytanie ale :) ale niestety nigdy o tym nie czytalem i nieznam odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 będziesz miał ata100 na dyskach podpiętych do kontrolera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 a czy to znaczy tez ze moge wiecej dyskow podpiac bo niektorw maja 4 wejscia czyli w sumie to te 4 wejscia + te ktore sa na plycie to na upartego by mozna wsadzic 7 HDD :)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 możesz wykorzystać wszystkie gniazda naraz czyli mieć 4 hdd ata100 i 3 hdd ata66 i CD. O ile oczywiśce nie będzie jakichś konfliktów sprzętowych przy zainstalowaniu kontrolera. Ja mam w pracy np. P166, z kontrolerem ata100 i do każdego z czterech kontrolerów podpięte jest jedno urządzenie i działa. Bootuje się oczywiście z kontrolera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...