Archangel555 Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Przymierzam się do kupna dwóch dysków SATA i połączenia ich w RAID 0. Nie jestem jednak za bardzo zorientowany w różnicach między dyskami różnych producentów. Jako że RAID powinien mi zapewnić dobrą wydajność (mam rację?) to chodzi mi głównie o ciszę i bezawaryjność, w tej chwili używam bardzo cichej Barracudy IV i nie chciałbym żeby było dużo głośniej. Jakie dyski byście w takim wypadku polecali? Druga sprawa: w tej chwili mam zasilacz HuntKey 300W i nie jestem pewien czy po dołożeniu tych dwóch dysków nie będzie to dla niego za dużo, mój konfig poniżej: AthlonXP 1700+ (Palomino) MSI KT6 Delta 2x256MB DDR ATI Radeon 9500 HDD Seagate BIV 60GB DVD Toshiba SD-M1612 CDRW Teac CD-W524E SB Live 5.1 2 karty sieciowe do tego FDD, wentylatory procesora i obudowy i ze 3 urządzenia zasilane przez USB. Powinienem się rozglądać za nowym zasilaczem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Moim zdaniem najlepszym wyborem będzie Hitachi Dyski prezentują wysoką wydajność. Są to dyski ciche, praktycznie zimne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 ja proponuje 2xseagate 160GB bo cena miedzy 120 a 160 to jakies max 40zl a seagate dlatego ze jego praca jest nieslyszalna sa wydajne i pewne ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...