timmon24 Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 tak czy inaczej nalezy przyznac ze HYNIXY stały się moim zdaniem najbardziej optymalnym rozwiazaniem cena/jakość Jakoś nie zwróciłem uwagi czy inne pamięci tez tak gwałtownie potaniały ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Chciałem sie dowiedziec u ilu osob nie działa na epoxie ten ram od gutexa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Żaden Hynix D43 raczej nie będzie chciał śmigać na Epoxie, ja kupiłem od zbycha z allegro i też na epoxie nie działały... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 hmm ale widziałem u kogos na forum smigały kurde a moge tanio kupic ą płyte nareszcie bym sie wyzwolił od sis :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gemini4all Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Mam juz kosci Hynix'a dokladnie ten model HYMD264646D8J-D43 AAM kupione na allegro u "zbychu00" 2x512 za 600zl (2x300zl) i sa teraz duuuze problemy :cry: Ale to wina plyt glownych. Zaczne od mojej obecnej plyty glownej Gigabyte 7NF-RZ (kicha) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13364 wiec po pierwsze Ramki nie chca sie uruchomic na 400mhz FSB :huh: W instrukcji pisza ze dla ramow 400mhz nalezy ustawic OC w biosie, tak tez robie, to komp nie rusza... Moze wiecej napiecia potrzeba, ale... Ta plyta nie ma regulacji napiec :angry: Dobra lecimy dalej, RAMki smigaja na 333mhz niestety :-| Na timingach CL2,5 3.3.8 bo jak zjade nizej to znow sie nie uruchamia komp :blink: Wiec to wina plyty... Wybralem sie do sklepu do znajomego, pozyczyl mi plytke Gigabyte 7N400-L http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7668 ta tez nie wyrabia tak jak nalezy... Co prawda ramy juz dzialaja na 400mhz FSB razem z Bartonem 2500, ale... Zeby zjechac na timingi CL2 3.3.8 musialem a to raz podniesc o 0,1V a to za chwile 0,2V... Raz sie uruchamialo tak raz tak :mellow: Sadze... ze to wszystko wina tych ch**** plyt glownych :angry: Wiec pod koniec miesiaca bede wymienial plyte glowna, specjalnie pod te pamieci, narazie mysle nad ABIT AN7, pozycze, sprawdze wszystko i ewentualnie kupie, jest jeszcze pare innych modeli plyt glownych nad ktorymi sie zastanawiam, jak juz kupie i wszystko bedzie smigac to napisze tutaj co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddie Chopin Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 wow... niezle sie mozna usmiac szczerze mowiac... stary - hynixy to nie winbondy ze se puscisz je na 2-2-2-6 i jest git... te pamieci sie nie nadaja do podkrecania timingami - pisane bylo juz o tym sto razy w stu tematach... moje przy 220MHz chodza na 2.5-3-4-9, przy 200 udalo mi sie chyba cos na styl 2-3-4-9 albo 2-4-3-9, nie pamietam, w kazdym razie zmiana timingow powoduje zerowy przyrost przepustu na tych kosciach (granica bledu pomiarowego)... To sa ramy do wysokich FSB a nie do niskich timingow... tak swoja droga to mam Epoxa (zmieniam chyba na DFI) i mam tez Hynixy i nie zauwazam problemu... bez najmniejszych watpliwosci pamiec u mnie chodzi... (BTW to jakbyscie chcieli kupic Hynixy, to moje sa na sprzedaz rowniez)... AVE!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 2.9v na hynixy i bylo 2-3-3-11 przy fsb245 na nf7 przy 250 juz trzeba bylo 2.5-3-3-11 moze 3.2v zalatwilo by sprawe ale i tak byly juz za cieple. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Ja kilka dni temu kupiłem od qutex'a jedną kość 512mb HYNIXA. Pełne oznaczenie modułu pamięci: HYMD264646B8J-D43 AA-A Oznaczenie na kościach: HY5DU56822BT-D43 Aktualnie chodzą mi na 500mhz przy timach cl2,5, tRas 3, tRCD 4, cycle time 5 na napięciu 2,8v. Wyższego fsb niż 255 nie mogę sprawdzić, bo moje mobo nie wytrzymuje. Na naklejce mam napis KOREA a nie KOR. Ponoć korea to te złe, ale jak widać nie. Martwi mnie tylko tRCD 4. Chyba powinno być trochę mniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomboy Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Na naklejce mam napis KOREA a nie KOR. Ponoć korea to te złe, ale jak widać nie.Na naklejce powinno byc Korea na chipach powinno KOR, z tego co zauwazylem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Witam! Właśnie co kupiłem 2x512DDR Hynix D43. Mam takie pytanie.... jak mam zmienić te timingi?? Moja płytka to ASUS p4p800se Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 w biosie zmieniasz timmingi ale z tego co wiem timmingi nie mają dużego znaczenia w hynixach ,liczy się wysokie fsb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Wiem, że w biosie się je zmienia, ale tam mam dużo opcji i nie wiem gdzie co ustawić. A co do tego fsb, bo coś nie chce mi bios wykryć tych hynixów jako 400, tylko bierze je jako 333 i chodzą w tej chwili tylko na 375MHz :angry: :mur: W biosie mam do dyspozycji: DRAM CAS# Latency DRAM RAS# Precharge DRAM RAS# to CAS# Delay DRAM Precharge Delay DRAM Burst Length W innej zakładce mam DRAM Idle Timer DRAM Refresh Mode I jak mam to wszystko poustawiać, aby było stabilnie i była jak najwyższa wydajność?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 a jakie masz fsb no bo to jest tak jak masz fsb 200 - 400mhz chodza jak 166 -333mhz .No coż musisz troche poszukać ,ale warto poznac swój biosik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Mam FSB 150, ale asynchronicznie, czyli dla RAM 187.5MHz (nie wiem jak on to liczy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel11111 Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 co z tego ze hynixy sa na cl 3 ... jak w dualu 2 x 512 hynix d43 leca na pc3200 prz cl 2-2-2-5 na allegro za 300 zl !! dla mnie bomba :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 http://allegro.pl/show_item.php?item=75928895 tanie widze, ale czy to nie jakies odpadk?i Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theboo Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 http://allegro.pl/show_item.php?item=75709999 1GB ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 wlasnie te pamieci to shit jakis? oplaca sie je braC? mial ktos doczynienia z nimi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Ja kupilem dzisiaj na allegro te pamieci za 250 zl, wiec mysle, ze bardzo sie oplacalo. Jak tylko dojda to napisze co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...