adam_M Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Witanko , mam pytanko Chciałem w USA kupić nowy motor krosowy , w związku z tym mam pytanko gdzie tego szukać ? , jak to technicznie wygląda z wysyłką przez atlantyk jakie są ceny za transport i czas oczekiwania, czy zamawiając tam przyleci to do mnie do domu czy trzeba po to jechać gdzies ? ma ktoś z was jakieś doświadczenia w tego typu sprawach, albo znajomości na terenie usa ? w swoim czasie słyszałem ze płaci sie za cały kontener jedną kwote w takim przypadku też by pasiło bo 2 znajomków też by sie skusiło wiec w gre szły by 3 sztuki jednorazowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 zdaje sie ze tak placisz za kontener w usa laduja na statek i za tydzien jest w europie (w Amsterdamie) potem za kilka dni w polsce to zalezy terz od armatora niektore docieraja po miesiacu a niektore po tygodniu. tyle wiem bomi tyle ojciec powiedzial jak wysylali maszyne do usa, ale sadze ze nie wiele wiecej wie bo on knstrktorem jest a nie tym od shippingu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Mi brat tłumaczył, że jakby chciał z usa sprowadzić samochód to musiałby po niego jechać do Gdańska. Prawda to? Podobno tam zwija statek razem z kontenerem i możemy odebrać. Raczej nikt nie przyśle pod sam dom kontenera :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 wlasnie zapomnialem o tym ze do gdanska trzeba po to jechac albo do amsterdamu mozesz terz zaplacic ekstra i przywioza ci kontener pociagiem/ciezarowka do miasta :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 I zaplacisz za to sporo kasy. Co najmniej kilkaset dolarow. A czekac mozesz i miesiac wszystko zalezy od tego jaka dorga (czyli przez ile portow statek przeplywa). Czy sie to az tak tobie oplaca? Nie lepiej poszukac czegos w Europie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Heh, pracuje wlasnie w takiej firmie :) Pakujemy samochody i motocykle do kontenerow. Koszt wyslania samochodu to $800 + clo + akcyza + ewentualny transport z portu w Gdyni lub z Warszawy (zalezy w jakim stanie sprzet kupisz, ja wiazalem juz auta po dachowaniu i chopery z polamanym przednim zawieszeniem) Mojemu szefowi mozesz zlecic tez kupno sprzetu i wysylke. Generalnie nie interesuje Cie czy kontener bedzie pusty i czy bedziesz musial doplacac albo czekac. W chwili obecnej wysylamy po 2 kontenery dziennie po 3 samochody w srodku lub powiedzmy 1 samochod i z 6 motocykli. Jesli jestes zainteresowany to daj znac na priva... acha, firma jest w NJ, sprzet kupowany jest na gieldach w okolicznych stanach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...