Dzolo Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 witam! Mam procka P4 1,6 GHz Northwood (FSB 400 MHz). Chce zmienic plyte głowna tylko nurtuje mnie pytanie czy te plyty obsluzą mojego procka (ktore z nich). Do wyboru mam nastepujace plytki: Asus P4P800/SE Abit AI7-Guru Abit IS7-E Wszystkie na chipie Intel 865PE. Przejzalem juz sporo tematow na forum o tych plytach ale w podpisie u nikogo nie widzialem takiego procka. Zmiana procesora nie wchodzi w rachube. z gory thx! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychol Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 a moze skusil bys sie na p4v8x-x na chipie via pt800 http://allegro.pl/show_item.php?item=36828455 plyta jest b.dobra i stabilna. tam masz dokladny opis co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dewelius Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zerknij na mój opis :wink: . Moim zdaniem powinienes wziac Abit is7-e to prawie to samo co Is7 tylko bez fire wire i raid. Dodam jeszcze, ze te 2.5ghz mam na boxie i standardowym napieciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzolo Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 no tak ale w opisie płyty w jednym ze sklepów jest napisane ze IS-7 obsługuje procki minimum celeron 2 GHz i P4 od 1,8 wzyż. prawda to w koncu czy nie? narazie wybieram opcje bez krecenia procka i szukam pod mojego czyli 1,6 Ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dewelius Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 U mie plyta normalnie działa na 1.6 ghz i nie ma problemów. Mam ją od jakiegoś tygonia. Ta płyta działa ze wszystkimi prockami na rdzieniu Northwood. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianadik Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Ja jeszcze dla potwierdenia powiem ze do tego proca tylko IS7!!!. Super, sprawdzona i stabilna plyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 a moze skusil bys sie na p4v8x-x na chipie via pt800 http://allegro.pl/show_item.php?item=36828455 plyta jest b.dobra i stabilna. tam masz dokladny opis co i jak. Któryś raz z rzędu promujesz swoją aukcje na łamach tego forum...Widać bardzo Ci zależy na pozbyciu się tego "złomu" :P Co do tematu to rozwałyłbym ewentualnosc: Asus P4P800/SE vs. Abit IS7-E z minimalnym wskazaniem na Asusa. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabut Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 AI7 na twoim procku też pójdzie. FSB 400 ma tylko dla Northwoodów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychol Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Matilde no zalezy mi na pozbyciu sie ten mobo i wcale nie jest zlom... poprostu zmienilem na toco w podpisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...