Skocz do zawartości
johny16

Winfast 6800 12x1, 6v w standardzie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, niedawno stałem się posiadaczem GeForca 6800 firmy Winfast A400 TDH i po włożeniu go do komputera troszkę się zdziwiłem ponieważ RT pokazała odblokowane wszystkie jednostki cieniujące, więc mam pytanie czy ktoś kto zakupił niedawo taką kartę próbował odblokowywać dodatkowe potoki (mi się nie udało :-( ) aktualizacja biosu ze strony winfasta również nie jest możliwa ponieważ nie zgadza się ID urządzenia (u mnie 2993 podczas gdy gf6800 winfasta ma ID 2992) czyżbym trafił na jakąś nową wersję karty której nie uda się odblokować?? :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ponoc nowe leadteki maja gdzies idziej zapisane bity odpowiedizalne za odblokowanie pixel/vertex. ludzie od rivatunera pracuja nad tym. ja sobie zbieram info i byc moze przefleszuj ekarte - w przypadku kart firmy BFG, ktore tez nie podrzymywaly moda po restarcie, po dopasowaniu jakiegos biosy (bodajze z asusa GT, ktory ma ddr1) poszlo. jednakze of coz niektorym poprostu w ogole sie nie zmoduja. jak mi sie ew. uda podam rozwiazanie.

kupilem tydzien temu i mialem 12p/5v.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj ma jakies 2 miesiace i udalo mi sie odblokowac za pomoca tej instrukcji dodatkowe 4 potoki : http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=226&...ctr_str_numer=1

Wszystko jest spoko, karta chodzi, tyle ze w jakiejkolwiek grze 3d sypia sie takie artefakty ze koniec. Probowalem na roznych sterownikach i nic. Po powrocie do 12 potokow wszystko znowu spoko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi