Skocz do zawartości
D3xter

Temperatura Durnia

Rekomendowane odpowiedzi

Jak powinna byc optymalna tenperatura Durnia ???? Ja na płycie ECS - K7VZA z Cooler Masterem mam 24 stopnie cały czas. To chyba troche mało ??? Mysle ze mojemu procesorowi jest zimno :D Nie no serio sie pytam. Jaka powinna byc temp ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeeeeee tyle, to ja na wc nie mam :/

lol

przeklamanie siakies, na droogim kompie mam durnia 800 z ta sama mobo, siakis dosyc dobry cooler i temp po siakis 40 min. uzywania wynosi 34-5*C!!!

nie wiem, gdzie sprawdzash, ale jezeli w siakims progzie, to mash [rzeklamanie!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc tak :

Sped Fan : Temp 1 = 29 / Temp 2 = 31 / Temp 3 = 24

Cpu Cool : Temp 1 = 24,9 / Temp 2 = 30 / Temp 3 = 31.8

Motherboard Monitor : Temp 1 = 25 / Temp 2 = 30 / Temp 3 = 31

Wiedz odczyty są prawie takie same w porównaniu 3 programów.

PS: Zaraz sprawdze w biosie i napisze jeszcze ile tam mam 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W biosie mam temp CPU - 30 stopni

PS: Z tym 24 to niewiem co to za temperatura, nie mam instrukcji do płyty zeby zobaczyc gdzie sa rozstawione czujniki. Ale to 24 to nie temp procka sorki. Procek to to 30 stopni powtarzajace sie w odczytach z 3 programów. Sory ale nie wiedziałem :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skad masz taka temperature durnia!!.Ja mam teraz ledwo 35-40C, a jak bylo bardzo goraco to dochodzil do 55C w quake`u po kilku godzinach.

Sprobuj uzywac programow do schladzania procka, a jak masz kt266a to on ma sprzetowe schladzanie tylko trzeba wlaczyc .Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ja wam zazdroszczę!! Na moim Durniu mam 75 stopni a w stresie 80!! Wczoraj nawet miałem poważną zwiechę, ale jeszcze kilka dni i będę miał nowy proc.

Na Duronie taka temperatura :!: :!: :!: :?: :?: chba masz sam radiator :wink: a na serio to coś nie jest tak jak powinno, u mnie na 750 jest 27-34 i tak powinno być więc sprawdz to. BTW to dziwię się że Ci komp jeszcze chodzi zdajsie coś koło 70 -80 to jest graniczna temp. dla Duronów.

D3xter ta druga temp to jest System Temp. czyli ile masz w budzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jest jakieś 40*C przy zamkniętej(wyciszanej pianką)obudowie która stoi pod biurkiem. W czasie upałów nie przekraczała 44*C. A na 800MHz i 1,6V mam jakieś 36-38*C. Aaa a czujnij dotyka procka i jest posmarowany pastą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem k7vza i termistor w niej jest troche za nisko,jak nie boisz sie o gwarancje to lutownica w reke i podnies go troche aby dotykal obudowy procka.W wiekszosci plyt sa za nisko,w moim solteku tez tak bylo ale podnioslem troche i od razu podkoczylo do gory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam na duronie 700 ok 40 C w dużym stresie 50. Kumpel tą samą płyte miał (abit kt7)i włożyłem mu mojego procka na moim radiatorze i tem była o 5-7 C mniejsza. Ja w sumie nie ufam tym czujniką. To jest chyba niewymierne, każdy ma inny czujnik, inaczej ustawiony, niektórzy mają plombe gwarancyjną między czujnikiem a prockiem (zobaczcie :) ) Oddaje to temp procka, ale chyba nie na tyle żeby porównywać między sobą co do 1C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlopak nie powiedzial jaki to Durek... wiec mnie taka temp. nie dziwi. Moj niekrecony Durek 650 (gdy jeszcze zyl... :cry:) mial 24-30 st. C a to dzieki kilku zabiegom - dobre chlodzenie, niskie napiecie i "chlodzenie piwem" w rejestrze.

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlopak nie powiedzial jaki to Durek... wiec mnie taka temp. nie dziwi. Moj niekrecony Durek 650 (gdy jeszcze zyl... :cry:) mial 24-30 st. C a to dzieki kilku zabiegom - dobre chlodzenie, niskie napiecie i "chlodzenie piwem" w rejestrze.

Pozdr...

mam małe pytanko w opise masz gf4mx440 a na stronie madonionu juz gf2mx400 czego ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30st. - jak miło :)

Kiedyś na PIII450@504 udavało mi się osiagać o 1st. większą temperature proca niż otoczenia.

Teraz na Athlonie XP mam 50-55 gdy pracuje jako 1800+ i 70< gdy 2100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeeeeee tyle, to ja na wc nie mam :/

lol

przeklamanie siakies, na droogim kompie mam durnia 800 z ta sama mobo, siakis dosyc dobry cooler i temp po siakis 40 min. uzywania wynosi 34-5*C!!!

nie wiem, gdzie sprawdzash, ale jezeli w siakims progzie, to mash [rzeklamanie!!!!!!

as ja mam tempe od 28 do 36 c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ja wam zazdroszczę!! Na moim Durniu mam 75 stopni a w stresie 80!! Wczoraj nawet miałem poważną zwiechę, ale jeszcze kilka dni i będę miał nowy proc.

Na Duronie taka temperatura :!: :!: :!: :?: :?: chba masz sam radiator :wink: a na serio to coś nie jest tak jak powinno, u mnie na 750 jest 27-34 i tak powinno być więc sprawdz to. BTW to dziwię się że Ci komp jeszcze chodzi zdajsie coś koło 70 -80 to jest graniczna temp. dla Duronów.

D3xter ta druga temp to jest System Temp. czyli ile masz w budzie.

Hehe, przecież doskonale wiem, że coś jest nie tak :). Ale nie będę się rozpisywał bo sam założyłem oddzielny temat dotyczący temp. mojego proca: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=9558&highlight= więc jak was interesuje jak to możliwe to zapraszam do tamtego wątku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mic_s ten twój procek nie bez powodu się tak grzeje. Znam kilka przypaków gdy coś było uszkodzone to grzało się jak nigdy wcześniej, np:

GeForce 2 PRO - zamoczył się, dokładnie wyszuszony działa, ale się grzeje do 48st, pamięci również gorące

PIII 450 Slot1 - urwał się rezystor (jest przylutowany) i nieco przypiekł procek gdy go odpalono bez jakiegokolwiek chłodzenia - działa normalnie, ale zamiast 25 ma 40st, a przy takiej temp. Katmai powoduje zwichy. 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mój dureń 1Gh Morgan (@1090) ma 40 do 50stopni w stresie . Dlaczego tak dużo? bo zminiłem wentylator na 80x80 i dotego na 5V chodzi a wyciągający z zasilacza na 7V , ale wole ciszę niż 15 stopni mniej ja chodziu na 12V zwłaszcza że bez podnoszenia napięcia i tak lepiej nie pójdzie ten proc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...