Skocz do zawartości
g888

9800se i zlosc od rana!! POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupilem dzis radeona EV 9800SE 128mb 256bit po pierwsze to ze sie nie moduje.... to juz trudno przelknalem to jakos bo przesiadka z szafirka 9100 jest ogromna, a co do modowania to idzie ale mam takie dwa pasy kropek z gory na dol, wiec odpuscilem :(

ale drugie czego nie moge przezalowac to jest to

Dołączona grafika

dzieje sie tak po jakies godzinie moze wiecej, podczas zwyklej pracy w windzie, np stalo sie tak przed chwila jak czytalem wlasnie o tym na forum, zrobilem fotke i pytam :) co to jest !!!! chinskie znaczki?

karta jest nowa, nic nie krecona na standartowym chlodzeniu, i kosciach samsunga

co mam z tym zrobic isc jutro do sklepu i zrobic wojne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszą, jeżeli model jest walnięty to muszą... (of course czasami nie gadaj że ją modowałeś :) bo zwalą winę na ciebie... :P )

Jeżeli masz tak "tylko" po modowaniu to karta jest nieststy OK... nie wszystkie modele dają się zmodować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bylem w sklepie opier.... goscia :) na pytanie czy ja modowalem i podkrecalem odpowiedzialem rowiez pytaniem :) - A co to jest modowanie ;),

dobrze ze nie oddzieralem radiatora,

ma ja dzis wyslac do Action na jakas 3-dniowke czy jakos tak, podobno na poniedzialek mam miec nowa, ale nie wiem jak to sie skonczy, bo karta chodzi jakies 3 godz a pozniej sie krzaczy nie wiem czy komus bedzie chcialo sie tyle sprawdzac

no ale zobaczymy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

j.h.hudy-> niestety przepis o ktorym mowisz to zniknal z prawa handlowego dobre pare lat temu.  

W tej chwili sprzedawca nie ma obowiazku wymiany towaru na nowy od reki :(

no nie wiem, ostatnio jak kupywalem z kumplami huba na lanparty to sprzedawca powiedzial ze jezeli w ciągu 5 dni będzie dzialo sie cos nie tak to wystarczy przyjsc i wymienią od ręki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

j.h.hudy-> niestety przepis o ktorym mowisz to zniknal z prawa handlowego dobre pare lat temu.  

W tej chwili sprzedawca nie ma obowiazku wymiany towaru na nowy od reki :(

no nie wiem, ostatnio jak kupywalem z kumplami huba na lanparty to sprzedawca powiedzial ze jezeli w ciągu 5 dni będzie dzialo sie cos nie tak to wystarczy przyjsc i wymienią od ręki

IMO byla to tylko nie przymuszona wola sprzedawcy... :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie

z tej 3 dniowki co pisalem zrobil sie juz tydzien a ja dalej nie mam karty....

moze to i lepiej bo mi wystawili korekte do faktury i teraz moge sobie kupic inna karte

i tu moje pytanie wchodzic w to samo, czy kupic cos innego, co radzicie??? nie musi byc wcale ATI moze jakis odpowiednik w nvidii, byle by bylo w podobnych pieniadzach ~600zl

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37255454

Masz tu 9800 SE z gwarancja modowalnosci.Jak nie uda ci sie zmodowac jej na 9800 Pro to oddaja kase.

spoko tylko ze w linku wyzej za ta cene ma juz pelnego 9800 z 8 potokami

Moze i jest ale ten z komputronika ma pamieci 128bit starej generacji i strasznie zanizone zegary 325/580. A ten modowalny z allegro ma 380/600 spokojnie idzie na 420/740 czyli ponad xt a i pamieci ma lepsze bo 256bit BGA oraz rdzień od XT R360.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie pleć głupot !!!!!!!!

jest 5 dni od daty zakupu towaru na jego wymiane jak jest wadliwy , idź jutro do sklepu i wymień !!!!!!!!! :D

tylko w przypadku zakupu przez interent ma sie 10 dni do bezwglednej wymiany gdy towar nie sprawny. w przypadku zakupu osobitego sprzedawca NIE MA obowiazku wymieniania od reki, tak mowi prawo. bedzie to juz jego dobra wola - albo wymieni od reki, albo odda do producenta (bo chociazby nie ma takiej karty na stanie).

wiecej tolerancji ludzie, skad sprzedawca mogl wiedziec ze jest taka karta, nei raz trafialy sie nowe, nie w pelni dzialajace karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi