Beyblade Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 nie dawno kupiłem od kumpla kartę graficzną. Jest to GeForce 4 MX 440. Karta ma Tv-out, ale nie wiem jak się go podłącza :( To pierwsza część problemu. Druga to, to że załatwiłem sobie kabel ale nie pasuje on do wejścia karty. Kabel kończy się bolcem, a wejście karty jest na takie 4 małe igły. Sorki za niedokładne opisy. Są na to jakieś przejśćiówki?? Proszę o odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 A wiesz o tym ze takie pytanie pojaiwa sie prawie codziennie i by znalezc na nie odpowiedz wystarczy skorzystac z opcji szukaj :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beyblade Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 nie mogę wyszukać, bo nie chce mi wyświetlić strony. Poza tym nie sądzę, aby moje pytanie pojawiało się prawie codziennie :) Sorki nie wkurzaj się. Jeżeli wiesz to napisz i nie denerwuj się. Jak uzyskam odpowiedź to skasuję temat. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 zeby podlaczyc tv do karty graficznej bedziesz potrzebowal kabelek z wtykiem s-video (który podpinasz do karty) a na drugim koncu bedzie mial chincz albo euro złącze. problem z glowy. kabel taki mozesz dostac na przykladu na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36898401 zazwyczaj do karty graficznej dołączany jest kilku centymetrywy kabelek s-video z mozliwoscia podlaczenia do niego chinczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beyblade Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 a jeżeli chodzi o samo podłączanie i konfigurację? W win Xp wykryje mi jakieś nowe ustawienia czy co? Mam kabel, ale nie pasuje końcówka do wejścia karty graficznej, czy można dokupić przejściówkę i czy w ogóle coś takiego istnieje? Odpiszcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 no istnieje własnie ci to wytłumaczyli,musisz miec przejscoiwke z s-video to podłączasz do karty to jest własnie to z 4 igłami a z drugiej masz żenski czinch np... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beyblade Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 a jest jakaś konkretna nazwa dla tej przejściówki i ile może ona kosztować? Potem tylko podłączam do kompa i telewizora i już wszystko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 "przejsciowka z s-vide na chinch"- tak sie nazywa:)wiecej niz 10 zł to chyba nie kosztuje,nie wiem nigdy nie kupowalem zawsze z karta dostawalem,potem musisz jeszcze we własciwosciach ekranu poustawiac i gitarra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beyblade Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 kazik. Wielkie dzięki! Dzięki, że mnie rozumiesz :) A możesz napisać coś więcej o tych ustawieniach ekranu, bo jestem kompletnie zielony :P Proszę napisz mi jak krowie na rowie, krok po kroku. Z góry dzięki!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Gwarantuje ci ze jeslispytasz w sklepei elektronicznym o taka przejsciowke to gosc ci odrazu powie co i jak. Wez najlepiej ja ze soba i mu pokaz. Co do ustawieni ekranu to wszystko znajdziesz w sterownikach swojej karty graficznej. Pobaw sie przedewszystkim nview. Wszytsko masz jak na dloni wystarczy wejsc do wlasciwosci i juz bedziesz wiedzial co i jak. Tlumaczenie tutaj kazdej funkcji z osobna jest chyba zbedne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beyblade Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 bede latał z kablem po sklepach :D ale spox, na razie dzięki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 jak juz bedziesz mial przejsciówe to poprobuj sam bo to raczej intuicyjnie mona zrobic,a jak nic nie zdziałasz to napisz i wtedy bedziemy myslec:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 jak juz bedziesz mial przejsciówe to poprobuj sam bo to raczej intuicyjnie mona zrobic,a jak nic nie zdziałasz to napisz i wtedy bedziemy myslec:)jak juz bedziesz mial przejsciówe to poprobuj sam bo to raczej intuicyjnie mona zrobic,a jak nic nie zdziałasz to napisz i wtedy bedziemy myslec:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beyblade Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 dobra, kabel mam i podłączyłem wszystko, ale nie wiem co dalej. Prosze o odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali26 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 wejdz w ustawienia karty graficznej i tam ustaw na klonowanie i powinno byc ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beyblade Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 no ustawilem i mam w ustawieniach ekranu 2 monitory. aha i do telewizora podlaczyc kabel do pierwszego czy 2 wejścia? i co dalej po podłączeniu?? mieszałem coś w TV Tool i mi się komp resetował a potem monitor się nie chciał włączyć. teraz mam wyjęte wszystkie wtyczki. prosze o odpowiedz i poprowadzenie mnie krok po kroku. czekam z nadzieją... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 po kiedgo unkra ci jest potrzebny tv tool? :) ustawienie klonowanie obrazu,przy czym podstawowym wyswietlaczem ma myć monitor,w nviev wybiera się rozdzielczość dla tv,standart tv.Nviev sam się uruchamia wraz z podłączeniem wtyku RCA,czy S-Video do tv Kein Problem 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 wiesz co, ja nie rozumiem zbytnio tego problemu... ja sobie znosze kompa na dól podlaczam pod tv i dziala... moze Ci to wytlumamcze bo, nie kumasz chyba... podłączasz komputer kablem do TV, wlaczasz komputer, wlaczasz telewizor, szukasz kanału na ktorym jest wyświetlany obraz... i wszystko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beyblade Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Nview się nie uruchomił. Komputer się zawiesił i były znowu jakieś problemy monitorem. Co do 2 odpowiedzi, to nie znajduje mi takiego żadnego kanału. Co dalej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali26 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 nie trzeba zadnrgo kanalu szukac u mnie jest na av1 kazdy telewizor mam taki kanal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beyblade Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 nie działa :/ nie ma żadnego sygnału ani dźwięku :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 dzwieku nie bedzie... bo z Karty Graf. idzie tylko obraz.. włącz klonowanie w Nview... jest gdzies tam w opcjach.. poszukaj.. a nie z każdą zagwostk tu piszesz.. bylo wiele tematów poruzanych na ten temat.. Ale ja nie jestem od poprawiania.. Może sterowniki masz jakies stare.. i nie ma w ogóle opcji takiej.. no nie wiem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beyblade Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 a nie ma czasem takkiej możliwości że może być rypnięty kabel, albo przejściówka z s-video na chinch?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 jest taka możliwość.. jednak lepiej sprawdź stery itp.. bo takie może i bawienie sie we wróżke nie ma sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beyblade Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 sterowniki są najnowsze z polskiej strony nvidii :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigal Son Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Czy we właściwościach ekranu, zakładka ustawienia dałeś dla drugiego monitora (telewizor) ptaszak przy "powiększ pulpit systemu Windows do rozmiarów tego monitora"? Poza tym w zaawansowanych trzeba może jeszcze włączyć to urządzenie (telewizor)? Rzucam z pamięci, bo ja jadę na ATI, ale u szwagra kiedyś to robiłem na karcie nVidii i nie było najmniejszych problemów. Na początek daj sobie spokój z TVToolami i NView. W podstawowym zakresie (tylko do przerzucenia obrazu na drugi monitor, bez klonowania, dzielenia obrazu itp.) to wystarcza. Jakbyś miał dostęp do Entera 8/2003 to tam jest wszystko opisane krok po kroku. Poszukaj, może udostępniają to w archiwum. PS. Jeszcze jest kwestia ustawienia rozdzielczości dla monitora 2. Nie ma sensu ustawiać więcej niż 800x600 bo telewizor i tak nie ma większej rozdzielczości. Rozdzielczość dla systemu PAL to 720x576. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beyblade Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Taa zrobiłem wszystko jak napisałeś, tylko dalej nie działa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigal Son Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 http://www.enter.pl/archiwum/tekst2.asp?p=..._sub_76599.html Przeleć od początku krok po kroku tak jak tu stoi napisane :) . Jeśli dalej nie będzie działać to może rzeczywiście kabelek zwalony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beyblade Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 robiłem wszystko krok po kroku. Gdy włączam ponownie kompa to nawet nie włącza się ten cały nview, a jak już to ustawię to i tak nie ma obrazu na telewizorze, testowałem na 2 tv i nic :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 problemy z kablem ,lub tv jest jakiś za stary(u mnie s-video na euro nie działa,używam drugiego RCA) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...