txc Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Witam Chce polaczyc dwa komputery kartami wifi. Komputery oddalone sa od siebie o ok 6 km. Podrodze istnieja fizycznze przeszkody. Nie ma możliwość zainstalowania anten nad przeszkodami. Czy jest jakis sposob na wykonanie takiej instalacji? Moze inny sposob niz wifi? z gory dzieki za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 nie uda ci sie zestawic w takim przypadku polaczenia. o wi-fi mozesz zapomniec. niestety na te odleglosc praktycznie nie masz zadnych mozliwosci zestawienia polaczenia metodami amatorskimi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackangel Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Hehe polak potrafi nawet na 110 Km zrobił linka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Hehe polak potrafi nawet na 110 Km zrobił linka :) zapewne na standardowych antenkach 12dBi, i byle jakich kartach sieciowych... kolega ktory zdal pytanie domowymi metodami takiego linka nie zestawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szopenek17 Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Witam! U mnie jest tak: ok 8 km od nadajnika i smiga dobrze. Antene mam siatkową, Nadajnika wogole nie widać i sa fizyczne przeszkody (drzewa, kominy domy itp) Musisz sprobować ja myslałem ze nic z tego nie bedzie ale wszystko jest ok. Ale ostatnio sie doczytałem na necie o wzmacniaczach sygnału i wydaje mi sie ze to by na pewno dało rade. ale cena jest dość spora za 2 takie około 1000 zł tylko nie wiem jak to jest bo podobno jest to zabronione bo koliduje z jakimiś tam innymi falami. pozdrawiam. szopenek17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackangel Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Hehe polak potrafi nawet na 110 Km zrobił linka :) zapewne na standardowych antenkach 12dBi, i byle jakich kartach sieciowych... kolega ktory zdal pytanie domowymi metodami takiego linka nie zestawi. Co by się nie dało :) :twisted: http://interline.pl/interline.php?lang=pol...czytelnia/110km Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Co by się nie dało :) :twisted: http://interline.pl/interline.php?lang=pol...czytelnia/110km slyszalem o tym. teraz podlicz sobie ile bys zaplacil za caly ten sprzet. wciaz uwazasz ze to "domowe i amatorskie" rozwiazanie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...