złoty20 Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Mam płytę MSI KT4AV, procesor Athlon 2600+ bartonik. Zakupiłem dwie kostki Kingston KVR400X64C3/512. Włożyłem kostki i po pierwszym uruchomieniu nastąpił restart. Więc zacząłem grzebać w biosie. Zmieniłem ustawienie z SPD na User CL ustawiłem na 3. Zwiększałem napięcie i nic nie pomagało. Dopiero gdy zmieniłem częstotliwość z 400 na 333 pomogło. Jaki może być tego powód? Czy nie mogą one pracować jako 400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robot007 Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zobacz tutaj http://www.msi.com.tw/program/products/mai...ail.php?UID=456 • 100/133/166(200/266/333)MHz clocks are supported. Teoretycznie twoja płyta nie ma wsparcia dla fsb 200MHz (400) Chociaz tabelka troche wyzej na tej stronie świadczy o tym ze przy odrobinie szczęscia i na odpowiednich pamięciach jest to mozliwe. Niestety Kingston nie znalazł sie na liście (na dole strony) zalecanych przez MSI kości. Chyba nic z tego, ale kombinuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Niestety tak z tą płytą jest - u mnie HX ustawiona jest na 333 ale chodzi bez problemów na 175 jak widać w podpisie - smutne to bo jak kupowałem tą płytę to z opisu wynikało że obsługuje pamięci 400, no ale nie wszystkie jak się okazało !!! Pozdr. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...