luckyluk Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Mam taki problem że win XP + SP2 nie chce mi się połączyć z Internetem. Na zwykłym windowsie z SP1 lub bez wystarczy tylko zainstalować system i necik bez żadnego konfiga chodzi. Mam neostrade z najdroższym pakietem więc nie musze wpisywać hasła i loginu, wystarczy tylko sam win. W protokole TCP/IP na win XP bez SP2 wszystko mam ustawione automatycznie. Potrzebuje SP2 dlatego ze ma nowy, specjalnie napisany sterownik do procesorów z HT. Przyznam ze z tym nowym sterownikiem procek dostał niezłego kopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Masz zwykly modem czy moze jakis router do neo? Co to znaczy ze nie musisz wpisywac hasla i loginu przy najdrozszej opcji? Instalowales Sp2 na juz zainstalowany system czy na swiezutki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 No i jeszcze sprawa firewalla/antywirusa - niektore z nich nie dzialaja poprawnie w polaczeniu z SP2 (blokuja net) - np Panta AV Platonium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckyluk Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Z tego co słyszałem ( czytałem w gazecie albo w necie ) to Panda z firewallem, którą posiadam, jest kompatybilna z SP2. Jaki to modem ? Modem mam z zintegrowanym Switchem, można do niego podłączyć 4 kompy. Co to znaczy ze nie musisz wpisywać hasła i loginu ? Neostrada jest na firme ( neo+ 512/612 ) i nie musze się logować do Internetem, połączenie jest cały czas. Wiem że kolesie mają tańsze pakiety i musze przez jakieś programiki się logować. Ja czegoś takiego nie musze. Wystarczy że ktoś do mnie przyjdzie z kompem, podłączy się pod modem i Internet mu hula. Instalowałeś Sp2 na juz zainstalowany system? To jest Win XP z SP2, ktoś jakoś to zrobił ze win instaluje się od razu z SP2 Dodam że okrajałem Win XP, programikem "nLite". Ale nie wywalełem protokołow TCP/IP. Przeglądarke systemową wywaliłem, silnika przegłądarki juz nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Co to znaczy ze nie musisz wpisywać hasła i loginu ? Neostrada jest na firme ( neo+ 512/612 ) i nie musze się logować do Internetem, połączenie jest cały czas. Wiem że kolesie mają tańsze pakiety i musze przez jakieś programiki się logować. Ja czegoś takiego nie musze. Wystarczy że ktoś do mnie przyjdzie z kompem, podłączy się pod modem i Internet mu hula. Laczyc sie musisz, tyle ze twoj modem robi to za ciebie. Konfiguracje modemu ustawia sie w tym przypadku przez stronke www. Tam "na stale" podajesz login i haslo. Oczywiscie nie jest zalezne od pakietu neostrady, a jedynie od modemu. Sprawdzy czy wszystkie zostaly poprawnie pobrane (odpowiednie ip oraz adresy serwerow DNS). Sproboj tez wylaczyc firewalla dorzucanego do SP2, moze to on jest przyczyna problemow. Pande tez mozesz sprobowac na chwile wylaczyc, jesli bedzie dzialac to problem znalazles ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...