Skocz do zawartości
kamiloz

GeFroce 2 MX 400 - test w 3dmarku.

Rekomendowane odpowiedzi

witam serdecznie,

mam sprzet, 1400 duron, 256 ddr`y, plyta glowna asusa, geforce 2 mx 400 64 MB, i zrobilem sobie dzis test w 3dmarku 2001 SE i mam tlykko "1580 3D marks"... wogule np. windows mi sie wlancza (przelatuje 12 kresek) a u kumpla na duron 850 8 kresek leci.. nie wiem czego to moze byc wina :)

prosze o pomoc,

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz lipną grafe i tyle napewno GF 2Mx400 64mb 64bit:)

Ja na durniu 800 i gf2mx400 64mb 64bit mialem 1200-1300pkt po podkreceniu na maxa gf z rdzen200 pamiec 143 na 280rdzen i 195pamiec mialem 1900pkt.

Jedyne co to zmien karte i tyle.

O jakie kreski ci chodzi??

Polecam FAQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli mówicie, najlepiej karte graficzną wymienić? bo myślałem jeszcze nad wymianą procka, więc albo to, albo to... jaka byscie polecali karte graficzna? za duzo pieniedzy nie mam.. 200-250 zl moze bym mial :)

pozdroczyli mówicie, najlepiej karte graficzną wymienić? bo myślałem jeszcze nad wymianą procka, więc albo to, albo to... jaka byscie polecali karte graficzna? za duzo pieniedzy nie mam.. 200-250 zl moze bym mial :)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na moim drugim kompie na durniu 800MHz płytce ABIT-a KT7A-r Raid, 512MB ramu i GF 2 MX-400 64MB 128Mbit mialem 2760pkt (na jednych sterach odnotowalem 2890pkt ale niestety mialem problemy z grami) (na 3DMarku 2001 SE -ustawienia na deflaut) aaa i jeszcze jak cos to dysk MAXTORA 40GB :) i wynik bez podkrecania

PS. ja z czystym sumieniem moge ci polecic ATI Radeonka 9550 -na allegro mozna kupic za 250-260zł chyba ze 2 dyszki bys dozbieral bo karta jest napraawde rewelacyjna i za male pieniadze..

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś miałem 2 mx400 i na p4 1.8 bez OC miałem 3600 punktów, a dlatego bez bo wtedy jeszcze się w to niebawiłem :D.

Tylko że to była wersja 64MB ddr leadteka winfasta.

Oczywiście to w 1024/768 i ustawienia default.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na moim drugim kompie na durniu 800MHz płytce ABIT-a KT7A-r Raid, 512MB ramu i GF 2 MX-400 64MB 128Mbit mialem 2760pkt (na jednych sterach odnotowalem 2890pkt ale niestety mialem problemy z grami)  (na 3DMarku 2001 SE -ustawienia na deflaut) aaa i jeszcze jak cos to dysk MAXTORA 40GB :) i wynik bez podkrecania

PS. ja z czystym sumieniem moge ci polecic ATI Radeonka 9550 -na allegro mozna kupic za 250-260zł chyba ze 2 dyszki bys dozbieral bo karta jest napraawde rewelacyjna i za male pieniadze..

Pozdro

i wtedy, np. do ile pkt. w 3dmarku by mi wzrosla wydajnosc? :) oprocz tej karty, mozecie polecic jeszcze jakas? :P

dzieki,

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na moim drugim kompie na durniu 800MHz płytce ABIT-a KT7A-r Raid, 512MB ramu i GF 2 MX-400 64MB 128Mbit mialem 2760pkt (na jednych sterach odnotowalem 2890pkt ale niestety mialem problemy z grami) (na 3DMarku 2001 SE -ustawienia na deflaut) aaa i jeszcze jak cos to dysk MAXTORA 40GB :) i wynik bez podkrecania

Pozdro

i wtedy, np. do ile pkt. w 3dmarku by mi wzrosla wydajnosc? :) oprocz tej karty, mozecie polecic jeszcze jakas? :P

dzieki,

pozdro

hmmm przy twojej konfiguracji bez podkrecania grafiki cos medzy 5500-6500pkt a po podkreceniu cos ponad 7000 zalerzy jeszcze jak bardzo ja podkrecisz ale jesli chodzi o bezpieczne podkrecenie (i takie aby nei zajechac karty) to spokojnie powinienes dojsc do 7000pkt... zalezy tez jaki masz dysk bo ja moja grafe testowalem na sprzecie Athlon XP2000+ 512MB ramu i bardzo bardzo wolny dysk (jakis chyba uszkodzony czy cos) i mialem 7100pkt (bez krecenia oczywiscie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi