amdek Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Moj komp jest opisany ponizej i mam problem z jakoscia obrazu TV!! W sumie obraz jest ok ,ale na nim pojawiaja sie jakies fale ,ktore opadaj i podnosza sie raz szybciej raz wolniej (raz sa mniejsze raz wieksze) ale bardzo wkurzaja !! Raz sygnal pobieralem z anteny tel. a potem z kablowki ale dalej tak samo!! Zmienialem sloty PCI bo myslalem ze moze cos zakloca ale dalej nic nie pomaga !! Zapytalem kumpla ktory tez ma karte Avermedia i chip VIA na plycie i mowi ze ma tak samo !! O co chodzi ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Ja miałem takie jaja przez dodatkowy wentylator w obudowie (kable laciały obok PCI). Co prawda kartę miałem jakąś no-name ale powód może być ten sam . . . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amdek Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Ale ja mam karte na najnizszym PCI i nie mam kolo niej zadnych kabli ale jest wiatraczek kolo wiec moze to to !! Sprobuje go wylaczyc i zobacze !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 mojemu kumplowi na Avermedii tvphone 98 w zalezności od czestotliwosci FSB zmieniała sie jakość obrazu jesli masz w biosie opcje Spread Spectrum to spróbuj ją przestawić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTD Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 co wlasciwie daje opcja spread spectrum? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amdek Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Ten patent z wentylatorkiem nie zadzialal ale ten z fps i owszem :) Mialem 140 (a domyslnie u mnie to 133 ) ,wiec zmienilem na 133 i jest znacznie lepiej !!! Fale zmniejszyly sie do kilku milimetrow, ktore czasami tylko dosc szybko lataja w poprzek ekranui zmieniajac kolorki (szczegolnie jest to widoczne na ciemniejszych kolorach), ale da sie to wytrzymac :P THX za pomoc !!!! (tylko teraz mam 1.6+ ,a nie 1.7+ ale coz musze z tym jakos zyc :P ). A tej opcji w Biosie to ja chyba nie mam :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 co wlasciwie daje opcja spread spectrum? to jest podobno zmniejeszenie zakłócen elektromagnetycznych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...