Tiger.xp Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Witam Niedługo składam moje pierwsze WC i mam do was pare pytań. Na początek będe chłodził tylko CPU (to co w podpisie) Wybrałem taki zestaw: Blok CPU URIEL MULTITOP 3xNK12 Pompka Aquael 650l/h Nagrzewnica z Nysy + 2x120mm + shroud Woda demineralizowana + UV zielony + coś w rodzaju COPAL'u Pojemnik zrobiony z rury PCV. Co sądzicie o tym zestawie.Czy będzie jako tako chłodził. I czy po podkręceniu CPU na 12.5x166 nie będzie problemów z nadmiarem ciepła?? Blok już mam, nagrzewnice dostane gratis, co do pompki to wybrałem aquael'a ze względu na cene a także opinie znalezione na forum. Za pomoc z góry dziękuje. Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 W sumie to nie znam zbytnio opinii nt. tej pompki, ale jak zobaczylem jej przeplyw jaki napisales, to wydaje mi sie, ze w razie gdy zechcesz rozbudowac uklad o jakies dodatkowe bloki (np. gpu i nb), bedziesz musial wymienic i pompke raczej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 chaosowi na takim przeplywie smigaja 3 bloczki... a co do wc to 12.5 166 nie zrobi na nim zadnego wrazenia bedziesz mogl spokojnie isc wyzej rowniez z napieciem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 przy takim zestawie to spokojniesz odbierzesz z proca > 100W ciepla nie ma sie co przejmowac :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiger.xp Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Dzięki za pomoc. A co myślicie na temat tej nagrzewnicy z Nysy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiger.xp Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Ostatecznie użyje pompki Atman AT-305 1200l/h Nagrzewnice będe miał z nysy i poloneza oraz niewykluczone że znajdzie sie jakiś kadecik. Jeszcze niewiem na którą sie zdecyduje. Niestety musze na nie jeszcze poczekać tydzień:( no ale warto wkońcu będą za friko:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiger.xp Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Jeszcze jedno odnośnie wody. Mam zamiar użyć wode demineralizowaną z dodatkiem BP Antifreeze + UVgreen Czy ten skład plynu będzie dobry?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Nie będe zakładał nowgo tematu jak mogę napisać tu: Więc, będę skłądał WC tylko na grafę. I mam pytanie czy systemy wilelonagrzewnicowe mają sens np. 2*polonez lub nawet 3* Co do bloczku to będzie to któryś z tych: Abadon GPU Lite 3 - http://mcs.pc.pl/produkt259.html Abadon GPU - http://mcs.pc.pl/produkt257.html Mam problem z pompką ba za wile $$$ mi nie zostanie więc do wyboru jest Atman305 lub 306. Czy tak konstrukcja ma sens :?: Co polecacie zmienić :?: Czy taki Atman uciągnie 2 lub 3 nagrzewnice i jeden bloczek :?: Co polecacie jak ciecz do ukłądu, czy moze to być 70% alkochol :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Co do bloczku to zastanów się nad Proximą. Oczywiście że dokładanie nagrzewnic mam sens .. ale chyba nawet Twoje gpu nie dostarczy wystarczająco dużo ciepła żeby się to opłacało :D Atman pociągnie 3 polonezy bo mają małe opory. A poco ci alkochol ?? Schodzisz poniżej 0C ?? Woda + dodatek wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Witam, To wsumie żeby nie robić bałaganu napiszę tutaj. Będe sobie składał WC i myślałem o takim czymś: Blok CPU PowerX - 149 zł Chłodnica Blue Star - 120zl Rezerwuar 1l z pompką Aquael 650 - 80 zł Weze, zaciski, itp. - 20 zł Co do chłodnicy wiem, że może być o wiele lepsza za taką cenę ale zależy mi na tym, żeby to wszystko upakować w obudowie. A co do pompki to mysle ze wystarczy do 1 bloku, a z czasem kiedy bede uklad rozbudowywal o NB i GPU kupie mocniejsza pompke. Co o tym myślicie ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KloN Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Witam, Blok CPU PowerX - 149 zł Chłodnica Blue Star - 120zl Rezerwuar 1l z pompką Aquael 650 - 80 zł Co do chłodnicy wiem, że może być o wiele lepsza za taką cenę ale zależy mi na tym, żeby to wszystko upakować w obudowie. A co do pompki to mysle ze wystarczy do 1 bloku, a z czasem kiedy bede uklad rozbudowywal o NB i GPU kupie mocniejsza pompke. Co o tym myślicie ? Blok - pierwsza klasa, u mnie taki śmiga i jestem zachwycony, po przesiadce z AC - WhisperRock IV spadek temp. o 20-30* (wg czujników z mobo, w zależności od stopnia podkręcenia) :D A co do pompki to raczej nie będziesz potrzebował mocniejszej. U mnie eheim 1048 (600l/h) ciągnie 3 bloki frezowane, blok na hdd (rurka miedziana, więc opory małe), chłodnicę 36x12x8 cm i EasyClick'a 0,8l. Woda płynie całkiem szybko, a najważniejsze jest to, że temperaturki są na sensownym poziomie. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Witam, To wsumie żeby nie robić bałaganu napiszę tutaj. Będe sobie składał WC i myślałem o takim czymś: Blok CPU PowerX - 149 zł Chłodnica Blue Star - 120zl Rezerwuar 1l z pompką Aquael 650 - 80 zł Weze, zaciski, itp. - 20 zł Co do chłodnicy wiem, że może być o wiele lepsza za taką cenę ale zależy mi na tym, żeby to wszystko upakować w obudowie. A co do pompki to mysle ze wystarczy do 1 bloku, a z czasem kiedy bede uklad rozbudowywal o NB i GPU kupie mocniejsza pompke. Co o tym myślicie ? Pozdrawiam Zmien chlodnice na ta - Chłodnica Heater Core: http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4444...943415f474fa341 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Witam, Blok CPU PowerX - 149 zł Chłodnica Blue Star - 120zl Rezerwuar 1l z pompką Aquael 650 - 80 zł Co do chłodnicy wiem, że może być o wiele lepsza za taką cenę ale zależy mi na tym, żeby to wszystko upakować w obudowie. A co do pompki to mysle ze wystarczy do 1 bloku, a z czasem kiedy bede uklad rozbudowywal o NB i GPU kupie mocniejsza pompke. Co o tym myślicie ? Blok - pierwsza klasa, u mnie taki śmiga i jestem zachwycony, po przesiadce z AC - WhisperRock IV spadek temp. o 20-30* (wg czujników z mobo, w zależności od stopnia podkręcenia) :D A co do pompki to raczej nie będziesz potrzebował mocniejszej. U mnie eheim 1048 (600l/h) ciągnie 3 bloki frezowane, blok na hdd (rurka miedziana, więc opory małe), chłodnicę 36x12x8 cm i EasyClick'a 0,8l. Woda płynie całkiem szybko, a najważniejsze jest to, że temperaturki są na sensownym poziomie. 8) ja tez popieram moc power X :D wiem co mówie bo mialem uriela i spider extream :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Co do bloczku to zastanów się nad Proximą. Oczywiście że dokładanie nagrzewnic mam sens .. ale chyba nawet Twoje gpu nie dostarczy wystarczająco dużo ciepła żeby się to opłacało :D Atman pociągnie 3 polonezy bo mają małe opory. A poco ci alkochol ?? Schodzisz poniżej 0C ?? Woda + dodatek wystarczy. To będzie szło na 6800GT, które oddaje więcej ciepłą niz mój procek. Alkochol bo mam do niego dostep za free więc się pytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zmien chlodnice na ta - Chłodnica Heater Core: http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4444...943415f474fa341 Tak, fajna tylko troszke droga :( . Dzieki za porady co do bloku, bo zastanawialem sie jeszcze na urielem, ale teraz nie mam watpliwosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darmach Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 suchajcie: a kad jest ten POWER X? gdzie to mozna kupic? lepszy od X3M'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 z www.pccom.pl a czy lepszy to jeszcze nie wiadomo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...