Eskan Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 C-partycja podstawowa (system) F-partycja podstawowa G-dysk logiczny G i F stanowią jeden dysk, C inny dysk Właśnie chcę połączyć te dwie partycje (G i F) by uzyskać dysk z jedną partycją. Nie chcę używać PM bo ostatnio miałem przez niego kłopoty. Czy mogę to zrobić przez "zarządzanie komputerem" :?: Próbowałem tak - Zarządzanie komputerem > Prawoklik na G > usuń dysk logiczny > potwierdzam i... pokazuje się okienko "Bieżące zadanie nie może być dokończone, jeżeli wolumin jest otwarty lub uzywany. Może być skonfigurowany jako wolumin podstawowy. systemowy, rozruchowy, pliku stronicowania lub przechowujący pliki zrzutu awaryjnego" :? Przerywam operację bo boję sie naputać [ciach] Czy służy do tego inne polecenie :?: Dysk C to SATA, instalowałem na nim system bez podpiętego drugiego dysku (ATA), podłączyłem dopiero po instalacji systemu, a wszystkie dane z G i F przeniosłem na C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Jesli dobrze zrozumiałem to masz kopię wszystkich danych ,więc nie musisz się obawiać ich utraty, tak ? To czego się boisz :) Jak się coś schrzani, to najwyżej sformatujesz nową partycję, akurat do łączenia partycji używałem PM 8 i wszystko było OK, więc może jednak spróbuj. Albo poczekaj jeszcze trochę na odpowiedź, na pewno ktoś będzie wiedział jak to się robi w Windows i napisze, bo pewnie się da z konsoli ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Kontynuuj. Jak nie bedzie mógł zrobic czegos pod windows to prawdopodobnie dokonczy przy nastepnym uruchomieniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Dzięki za porady. Udało się połączyc partycje z "zarządzania komputerem" i nic sie nie [ciach] :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 aproipos Partytin Magick najlepszy z tego co wiem... jesli laczysz dysk c z pozostalymn jakims przyposcmy ntfs z fat to ma duzo zadan i nieraz to nie cyhodzi im rozwala cala strukture ale tak to sie nie obaiwaj... Pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...