Skocz do zawartości
M@rT!N

ATHLON 1700+ (zielony)

Rekomendowane odpowiedzi

Martin, ja mam brązowego Athlona XP 1700+ z serii AGOIA. Bez podnoszenia napięcia chodzi przy FSB 157 - czyli 2100+ (wyżej pamięci nie pozwalają i słabe chłodzenie).

Uważam, że to dobry zakup :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli nie ma różnicy między brązowym, a zielonym. W sumie to tlyko taki bajerek ;)

Sądze, że mój poszedł by navet na 170MHz, gdyby tylko podnieść mu napięcie o 0.1V< (przypominam, że 157 osiągam na standardowym)

EPoX 8kha+ jest dobry do O/C (dobrze, że się w niego wyposażyłeś) więc nie powinno być problemów z osiągnięciem 166MHz :)

Niestety zdarzają się na niej problemy z pamięciami, jednak nie o tym tutaj mova :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zielony podobno lepiej sie kreci .

I tu właśnie się mylisz. Lancer kiedyś pisał o tym o wyszło że właśnie nieznacznie lepiej się kręcą te brązowe...

Masz racej ja mam brazowego i kreci sie na 1991 MHz testowalem wiele zielonych i wszystkie byly gorsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli nie ma różnicy między brązowym, a zielonym. W sumie to tlyko taki bajerek ;)

Sądze, że mój poszedł by navet na 170MHz, gdyby tylko podnieść mu napięcie o 0.1V< (przypominam, że 157 osiągam na standardowym)

buhaaaaaaaaa :) a to dobre :) 170 fsb :) jasne :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak a wiec moj 1700+ jest juz po testach, najpierw probowalem podkrecic

tego brazowego (AGOIA) i na 1900+ potrzebowalem +0,5 V zeby przeszedl Marka ,pozniej zielonego (AGOIA) i tu odziwo poszedl na 2100+

przy 0,75V ,ale jednak zostane przy 2000+ bez zwiekszania napiecia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tego brazowego (AGOIA) i na 1900+ potrzebowalem +0,5 V zeby przeszedl Marka ,pozniej zielonego (AGOIA) i tu odziwo poszedl na 2100+

Ja mam 2000+ na tym co poniżej idzie mi na 150 FSB najwięcej, ale później już pamięci nie wyrabiają :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 2000+ na tym co poniżej idzie mi na 150 FSB najwięcej, ale później już pamięci nie wyrabiają :(

To zwieksz napiecie na nie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zwieksz napiecie na nie .

Pamięci są kiepski i tyle, przy standardowym napięciu 2,5V idą tylko do 145FSB jak zwiększe na 2,8V to idą do 150FSB, ale już niedługo będe miał kostke SAMSUNGA i WC wtedy zobaczymy ile da się wycisnąć z mojej AGOIA-i

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...