Pure Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Mam zamiar zbudować poziomą bude z drewna. Ma być leżąca bo bede mieć w przyszłości FC. A parwnik najlepiej jak jest poziomo. Teraz mam problem jakie to ma mieć wymiary by było ładne i schludne. chciałbym by w środku zmieściła sie chłodnica od łady. będzie w niej mało otwórów by eliminować chaąłs z zewnatrz :) dyski będ emeić najprawdopodbnoiej bloki wodne. Drewno to bedzie płyta mdf 18mm podobno najlepsza. Skleje te płytki Patexem super fixem nieźłe nawet trzyma ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperek Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 ludzie co za sens zakładania tematu z pytaniem jakie wymiary ma mieć obudowa i co w niej prawdopodobnie będzie. a nie chciało się użyć google w celu poszukania wymiarów. Na pewno na świecie mnóstwo takich bud z drewna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Ale wiesz jak kroś sie zna to powie mi że mozę jest oś lepszego niż mdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Ja tam mam z boazerii :D, tylko że wersja beta bo nie domierzyłem niektórych rzeczy i za mała wyszła. Co do wymiarów to jak już wymyślisz jak to wszystko w budzie ułożyć, to dodaj do tego jeszcze parę centymetrów. Naprawdę warto ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Moze to ci cos pomoze http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=76454&highlight= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 ja tez mam z boazerii.. a z mdf mam subwoofer :D do rysowania polecam sketchup.. tam sobie zwymiarujesz wszysko ładnie i pieknie.. tylko uwzglednij ze ta płyta ma az 18mm :).. nie wiem po co taka gruba... niektórzy budowali z kartonu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 18mm to faktycznie będzie chyba przesadzona grubość. Tak w okolicach 10mm było by moim zdaniem ok. Próbowałem zrobić obudowę z 3mm płyty, lecz niestety jest to strasznie niestabilne było. Najlepszą opcją jest chyba zrobienie ramy z kontownka aluminiowego, dzięki czemu obudowa się nie rozleci przy przenoszeniu i dopiero na taką ramę mocować boazerię/deski/płyty/cokolwiek. Poza tym polecam porządne śruby/wkręty ponieważ klej ze względu na spore drgania (chociażby cdromu) nie jest chyba najpewniejszym rozwiązaniem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane76r Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Ja mam zrobioną szuflade na kompa ( podrzuce niedlugo fotki jak skoncze ). W srodku kadet i WC. Wymiary to 80 x 45 i jest za mała. Powinna byc szersza o 10 cm i wtedy zmiesci sie juz wszystko co trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Ja też miałem ochotę na drewnianego kompa, ale z braku surowca okleiłem budę papierową okleiną do mebli. Niestety efekt był marny przez co dałem sobie spokój. A oto fotka niedokończonej pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...