Bhaarth Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Dorwalem 2 kostki pamieci jak w temacie po 256 MB kazda. Ladne radiatorki, zaplombowane itp. Na stronie ocz'ta KLIKAC;) jest link do recki klikac ponownie;d. Na zdjeciu wyraznie sa BH5 (wiem, wiem to zalezy od serii). Patrzac w inne miejsce: TCCD: OCZ PC3200 Rev.2 ~ Brainpower PCB (ale to chyba chodzi o wersje Platinium) No wiec liczylem na 2-2-2 chociazby przy DDR400. A tu [gluteus maximus] blada:/ Wogole nawet na 'by SPD' sie faczylo w memtescie (obie kostki razem, pojedynczo itp). Moze to byc wina CL2,5? Bo cos tam pamietam, ze sie chyba z NF2 nie lubi. Moze wiece jak zidentyfikowac te kostki, albo jak je ustawic? Ewentualnie jak zdjac te radiatory? Watpie, zeby obie pamieci byly zepsute. Dodam, ze na innym kompie (intel) przy FSB 133Mhz przelatuja memtesta na 2-2-2 wiec CHYBA fizyczne uszkodzenie mozna odrzucic? Doradzcie co z tym robic, bo nie wiem czy brac je czy wrocic do hynixa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 A napięcie Vdimm kolega podnosił? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bhaarth Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 No oczywiscie. Ale przyznam sie, ze niezbyt sumiennie sie tym bawilem, tj wlozylem, dalem Vdimm na 2,9V timingi na 2-2-2-6 bodajze i [gluteus maximus]. Wiec wrocilem do fabrycznych by SPD, Vdimm rowniez 2,6V i tez mialem problemy. Ale nie ufam ostatnio cos mojej plycie. PS; kosci fizycznie sa chyba OK, bo jak mowilem na tym P4 przelecialy testy ladnie (wprawdzie 133, przy 2-2-2-5...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 OCZ - ma doskonałe wsparcie techniczne. Naskrob do nich maila, na 100% pomogą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...