Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

mam taki problem. mam monitor LCD 17 cali odświeżanie 60hz. i jak zapuszczam 3dmarka 2001 to maxymalna ilość fps to 60 fps i wszystkie testy mi przechodzi z taką ilością klatek. wynik na radeonie 9800PRO 2,6gbz 1gb ramu to 6500pkt a kiedy miaęłm crt 17cali i odświeżanie 100 hz to bło powyżej 100 klatek w tych testach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maja. Tyle ze odswiezanie w LCD to czestotliwosc podawania napiecia do kondensatorow podtrzymujacych polaryzacje krysztalow. Windowsy widza to tak samo jak odswiezanie w CRT, stad wlaczenie Vsync moze skutkowac ograniczeniem FPS do 60.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po diabla ma byc wlaczony?

Powtarzam - "odswiezanie" w LCD nie ma nic wspolnego z czestotliwoscia rysowania obrazu na ekranie. Wiec wlaczanie VSync jest tylko ograniczaniem sobie ilosci FPS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po diabla ma byc wlaczony?  

Powtarzam - "odswiezanie" w LCD nie ma nic wspolnego z czestotliwoscia rysowania obrazu na ekranie. Wiec wlaczanie VSync jest tylko ograniczaniem sobie ilosci FPS.

Nie zgodze się - w bardzo wielu egzemplarzach LCD zauważyłem, że po wyłączeniu V-Sync obraz rwał - to dość częste zjawisko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zgodze się - w bardzo wielu egzemplarzach LCD zauważyłem, że po wyłączeniu V-Sync obraz rwał - to dość częste zjawisko

dokladnie jest tak jak piszesz - wylacznie Vsync powoduje rwanie obrazu co przy 60-75Hz i niskim czasie reakcji paneli jest b.upierdliwe...osobiscie vsync mam caly czas wlaczony, a wylaczam go tylko na czas jakis testow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem... Ja mam panel z czasem reakcji 16ms, nigdy Vsynca ne uzywam i nie mam problemow.

a jak czesto masz >60fps na r8500? nie masz problemu bo u Ciebie on nie powstaje...odpal jakas gierke w ktorej wycisniesz >60fps zobaczysz w czym problem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy wlaczyc 3DMarka2001, tam w niektorych testach mam pod 200fps...

Drugim przykladem jest Morrowind, w ktorym w zamknietych pomieszczeniach mam spokojnie 70-80fps.

W obu przypadkach nie mam problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...