lukair Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Pytanie ogolne. Czy podkrecajac karte lepiej sie nie bawic raz podkrecic i nie zmieniac, czy wtedy kiedy odpalamy jakas giere to wtedy podkrecic na ten czas, a przy zwyklej pracy w windozie zostawic na domyslnych ? Czy ma to jakis zwiazek z zywotnoscia karty? pozdro lukair Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robot007 Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Dobrze kombinujesz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colin_hendry Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 jesli karte masz dobrze chlodzona chyba nie ma sie co bawic - zreszta jesli nie to nawet o sensownym kreceniu nie ma co mowic.. Jak dla mnie byloby to zbyt klopotliwe - co innego jesli karta automatycznie podkrecala sie przy wejsciu do srodowiska 3d do zdefiniowanych zegarow. ATI ma cos takiego w niektorych kartach ale bardzo ograniczone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 jesli karte masz dobrze chlodzona chyba nie ma sie co bawic - zreszta jesli nie to nawet o sensownym kreceniu nie ma co mowic.. Jak dla mnie byloby to zbyt klopotliwe - co innego jesli karta automatycznie podkrecala sie przy wejsciu do srodowiska 3d do zdefiniowanych zegarow. ATI ma cos takiego w niektorych kartach ale bardzo ograniczone. Za pomocą Ati Tray Tools możesz sobie zdefiniować odpowiednie zegary nie tylko dla środowiska 2D/3D lecz także dla różnych aplikacji. Dodatkowo możesz zmieniać timingi pamięci ON THE FLY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Popieram w windows mam zegary 207/348 a w grach 3D automatycznie załanczają mi sie 394/666 (rdzeń/pamieć) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Ja w moim GF4 mam caly czas o/c i nie uwazam ze karta przez to szybciej sie zepsuje.. Ile taka karta może "żyć" w normalnych ustawieniach ? 10 lat ? 20 ? a podkrecona 5-10 ? i styka :D hehe Swoją drogą to najbardziej mnie śmiesza aukcje ludzi co sprzedaja graty np grafy i mowia ze super sie podkreca ale oni mieli niepodkręconą cały czas :) przeca to ściema. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 a wlasciwie czemu w windzie macie niepodkrecona? przeciez w 2d karta i tak nic nie robi mozna by jej nawet zdjac radiator... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Wlasnie dlatego ja mam caly czas podkreconą - bo po prostu sie nie grzeje w 2d :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Co do tego ze sie nie grzeje to bym sie kłucił, owszem mniej sie grzeje ale na mojej grafie jest radiator od procka i na tak 207/348 odkreconej grafie gdy wyłoncze wentyl na tym radiatoże i w samym windowsie ten radiator sie nagrzewa że aż prawie parzy, to co by było przy firmowym!! a ja mam jeszcze odkręconą grafe!!Co do tego ze sie nie grzeje to bym sie kłucił, owszem mniej sie grzeje ale na mojej grafie jest radiator od procka i na tak 207/348 odkreconej grafie gdy wyłoncze wentyl na tym radiatoże i w samym windowsie ten radiator sie nagrzewa że aż prawie parzy, to co by było przy firmowym!! a ja mam jeszcze odkręconą grafe!!Co do tego ze sie nie grzeje to bym sie kłucił, owszem mniej sie grzeje ale na mojej grafie jest radiator od procka i na tak 207/348 odkreconej grafie gdy wyłoncze wentyl na tym radiatoże i w samym windowsie ten radiator sie nagrzewa że aż prawie parzy, to co by było przy firmowym!! a ja mam jeszcze odkręconą grafe!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...