Maslan Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Pisalem juz na oslej laczce ale nie uzyskalem odpowiedzi - moze tu grono fachowcow pomoze 8) 1. Kumpel ma kompa kupionego w bestbuy - oczywiscie wszystko ok (athlon 2700+, 512 ddr) ale ma wsadzona jakas no name plyte glowna. Wsadzilismy w niego radka 9600xt. Tu zaczely sie problemy - caly czas sa jakies zwiechy - i pisze by skontaktowac sie z ati . Karta na innym kompie chodzi normalnie, nic nie krecilismy jej - biega na standardowym taktowaniu. Poczatkowo myslalem , ze wina zasilacza. Swoja droga goscie wsadzili do niego 250W . Po wymianie na 350 problem nie ustapil. By sprawdzic jaka plyta znajduje sie w tym potworze zainstalowam aida32 i wyczail tylko ze jest to mikrouklad via vt8378(A) unichrome km400. Chce jej wsadzic nowy bios (moze to pomoze) ale nie mam pojecia jak sie ta plyta nazywa - aida napisala ze nazwa plyty glownej nieznana. Jak wyczaic? 2. Napalilem sie na gt 6600 gt na agp a te swinie maja tylko karty z 2 wyjsciami na lcd http://www.pricegrabber.com/search_getprod...earch=6600%20gt . Istnieje jakas mozliwosc wsadzenia przejsciowki i czy obraz na tym nie straci? Dzieki wielkie za jakakolwiek odpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 ad 1. - Sa jeszcze inne programy do testowania sprzetu - Everest, Sandra.. - Moze to jest przyczyna: Zintegrowana grafika - Polecam zasoby www.google.pl w szukaniu odpowiedzi lub kontakt w bestbuy - powinni wiedizec, co sprzedaja. - Nie ma zadnej instrukcji/pudelka/plytki CD do tego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robot007 Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 ad 2. Ne ma problema - wystarczy kupić przejściowke DVI->CRT Koszt około 30 PLN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 robot bedzie mu pasowac moja przejsciowka od leadteka ? to Mu wysle, po co ma chlopak kupowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Jak masz starą przejśiówke DVI=>D-SUB też bedzie lekko działał :) (chyba dają taką w zestaie ... z kartą ... także nie bedziesz sie musiał martwić) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 jak kupisz 6600 to dostaniesz w zestawie przejsciowki.... a tak to wyrzuc to plyte bo tylko bedziesz przez nia cierpial :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maslan Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 dzieki za odpowiedzi :D 1. Sterowniki mam najnowsze, karta zintegrowana wylaczona w biosie a kupa jak byla tak jest dalej sakreble. Od google zaczalem moja przygode z tym problemem :lol: Komp nie jest moj tylko kumpla oczywiscie opakowania nie posiada 2. Pytalem o ta przejsciowke bo cos slyszalem , ze jest gorszy obraz.. ale nie mam pojecia ile w tym prawdy pozdroX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 Obraz ze zlacza analogowego zawsze bedzie gorszy niz z cyfrowego (czesto jednak zmiany sa tak subtelne, ze oko ich nie dostrzega). Wynika to z koniecznosci zastosowania przetwornika c/a. A poniewaz rzeczywistosc idealna nie jest, to kazda operacja na sygnale powoduje jego znieksztalcenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...