Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Pisalem juz na oslej laczce ale nie uzyskalem odpowiedzi - moze tu grono fachowcow pomoze 8)

1. Kumpel ma kompa kupionego w bestbuy - oczywiscie wszystko ok (athlon 2700+, 512 ddr) ale ma wsadzona jakas no name plyte glowna. Wsadzilismy w niego radka 9600xt. Tu zaczely sie problemy - caly czas sa jakies zwiechy - i pisze by skontaktowac sie z ati . Karta na innym kompie chodzi normalnie, nic nie krecilismy jej - biega na standardowym taktowaniu. Poczatkowo myslalem , ze wina zasilacza. Swoja droga goscie wsadzili do niego 250W . Po wymianie na 350 problem nie ustapil. By sprawdzic jaka plyta znajduje sie w tym potworze zainstalowam aida32 i wyczail tylko ze jest to mikrouklad via vt8378(A) unichrome km400. Chce jej wsadzic nowy bios (moze to pomoze) ale nie mam pojecia jak sie ta plyta nazywa - aida napisala ze nazwa plyty glownej nieznana. Jak wyczaic?

2. Napalilem sie na gt 6600 gt na agp a te swinie maja tylko karty z 2 wyjsciami na lcd http://www.pricegrabber.com/search_getprod...earch=6600%20gt . Istnieje jakas mozliwosc wsadzenia przejsciowki i czy obraz na tym nie straci?

Dzieki wielkie za jakakolwiek odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad 1.

- Sa jeszcze inne programy do testowania sprzetu - Everest, Sandra..

- Moze to jest przyczyna: Zintegrowana grafika

- Polecam zasoby www.google.pl w szukaniu odpowiedzi lub kontakt w bestbuy - powinni wiedizec, co sprzedaja.

- Nie ma zadnej instrukcji/pudelka/plytki CD do tego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za odpowiedzi :D

1. Sterowniki mam najnowsze, karta zintegrowana wylaczona w biosie a kupa jak byla tak jest dalej sakreble. Od google zaczalem moja przygode z tym problemem :lol: Komp nie jest moj tylko kumpla oczywiscie opakowania nie posiada

2. Pytalem o ta przejsciowke bo cos slyszalem , ze jest gorszy obraz.. ale nie mam pojecia ile w tym prawdy

pozdroX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obraz ze zlacza analogowego zawsze bedzie gorszy niz z cyfrowego (czesto jednak zmiany sa tak subtelne, ze oko ich nie dostrzega). Wynika to z koniecznosci zastosowania przetwornika c/a.

A poniewaz rzeczywistosc idealna nie jest, to kazda operacja na sygnale powoduje jego znieksztalcenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...