harnas333 Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Witam. mam problem z moim FX 5900 Xt od gainwarda :( zanim zaczne pisac o co chodzi to prosze o pomoc rowniez ze strony fanow ATI ktorzy zapewne zaczna zaraz mnie wyzywac zebym jak najszybciej sprzedawal tego zloma i kupil jakiego Radzia. z gory mowie ze nie zamierzam tego robic i bede godnie przyjmowac wasze ( moze i sluszne ) wyzywki. Mam nadzieje ze grono tych ktorzy sa za NVIDIA choc troche pomoga :) A wiec sprawa ma sie tak : posiadam tego fx'a i wcale nie cieszy mnie jego wydajnosc. w 3dsmarku 2k3 - 4200 pkt. Rozmwialem z Luks_pl bo on sie zajmuje tymi kartami i mowi ze powinno byc min 5200. ale oczywiscie nie przejmowalbym sie wynikimi benchmarkow gdyby gry chodzily plynnie. a tu jest wlasnie jeszcze gorzej. far cry skacze na 1024x768 min detale :( doom 3 na 800x600 min detale ma ok 15 fps !!!! nfsu2 - 1024x768 - i juz sa wielkie problemy przy srednich detalach Z tego co wyczytalem to ta karta powinna o wiele lepiej sie spisywac. moj config to : bart 2500+@2400 MHz 2x256 400Mhz DDR soltek sl-kt400 stery : 56.72 bo na nich najlepiej wszystko chodzi jezeli ktos wie o co moze chodzic to prosze o wypowiedzenie sie w tym topicu. a tak na marginesie to nie wiem czy moze to byc wina mojego systemu ?? poniewaz nie mam service pack 1 i nie wiem jak on wplywa na wydajnosc graficzna komputera . Z GORY WSZYSTKIM DZIEKUJE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 SP1 sam z siebie w niczym nie pomoze. Gdy zmienisz to moze przez zbieg okolicznosci sie cos naprawi. Generalnie sprobuj najnowsze sterowniki z seriami 66.xx Sprawdz czy nie przegrzewa sie rdzen karty co moze powodowac spadki wydajnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harnas333 Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 66.xx juz dawno probowalem i nic :( a karta jest lekko letnia w dotyku a wiec nic sie nie przegrzewa. jak wiadomo gainward zainstalowal na tej karcie bardzo dobre chlodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Wywal z systemu wszystko co ma jakiś związek z nVidią i sterowniki płyty głownej. Uruchom kompa w trybie awaryjnym, potem: Start->wyszukaj->pliki lub foldery->wpisz "nv*.* i wywal wszystko co znajdzie. Restart->stery do MOBO->restart. Stery do grafy->restart. Powinno pomóc. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 1.nowe stery-jak będzie dalej tak samo to 2.reinstalka systemu+service pack1 3.stery ale może też to być wina przegrzewającej się karty choć powinno być coś widać-jakieś błędy...zapodaj memtesta to będziesz miał jasność co do płyty ,cpu i ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...