coach Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Witam, ostatnio jakas plaga sie zrobila mam juz 3 znajomych ktorych to spotkalo jak lazili nie tam gdzie trzeba po necie i zlapali jakies swinstwo. Objawia sie to tym, ze zamiast pulpitu wyswietla im sie czarne tlo z napisem "You are indanger" jak klikniesz gdzies na pulpicie, to przenosi cie na strone jakiegos producenta oprogramowania antyspamowego czy antywirusowego nie wiem, bo nie chcialo mi sie tego czytac. W kazdym razie spyboot i ad-aware wywalaja sie podczas przeszukiwania. Norton nic nie wykryl, tak samo Panda i PcClean. Wywalilem w msconfigu wszystko co sie uruchamialo z systemem i dalej nic. Chba zostanie mi instalacja na nowo, a chcial bym tego uniknac. Jakies dobre sugestie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 jak sie pojawi - alt ctrl + del i zobacz co to za program nowy sie dodał do listy procesów.. jakis musiał.. chyba ze podłaczył sie pod jaką usługe systemową Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coach Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Wlasnie dostalem odpowiedz na innym forum : tryb awaryjny, skasuj: (mogą być gdzie indziej, poszukaj findem i skasuj) c:program files180solutions C:windowssystem32taskmgn.exe C:Documents and SettingsAll UsersApplication Datalinkcopyamokskip C:DOCUMENTS AND SETTINGSOwnerAPPLICATION DATACREATI... C:DOCUME~1OwnerAPPLIC~1MEDIAP~1TimeComp.exe (i w userach innych, jak masz i są) następnie wejdź w opcje internetowe, ustaw strone startową na pustą, usuń cache i cookie. następnie wejdź w ustawienia pulpitu i skasuj 'strone web na pulpicie' oraz wyłącz OBRAZEK który jest na pulpicie (daj pusty). następnie przerzuć pare mega z partycji na partycje (chodzi aby się zapisał cache dysku) i reboot z palca (nie 'zamknij' czy 'uruchom ponownie)... mam nadzieje, ze wam pomoze jesli odpukac zlapiecie to swinstwo bo naprawde trudno toto wywalic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 e tam trudno... jak zwykle to tylko program... i jest nieszkodliwy jak sie nie uruchomi :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 taskmgn :lol: czego to ludzie nie wymysla ;) Pelzak: Dres tez jest nieszkodliwy dopoki go nie zaczepisz, aczkolwiek lepszy jest "unieszkodliwiony". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onio2 Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Jezu...jakbym miał tak kombinowac to juz bym wołal uniwersalny i ponad czasowy format :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Banalna kwestia: 1. Odpalić AD-Aware, zrobić dwa skany pod rząd. 2. TWARDY RESET 3. Wywalić wszystkie ikonki od Internet Explodera, jest taka opcja w dodaj/usuń programy gdzieś. 4. Zanstalować Firefoxa i nigdy więcej nie klikać w to pieprzone niebieskie "e". Rozwiązanie 100% skuteczne i załatwia sprawę definitywnie jak również drastycznie zmniejsza szanse podobnych problemów w przyszłości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 8O ludzie 8O skąd wam się wziął ten twardy reset 8O macie tu profesjonalne rozwiązanie problemu a nie jakieś twarde resety: http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...=0entry106066 Na samym dole rozdział pt. "Usuwanie fałszywej tapety "Warning You're in Danger" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jezyk Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Witam, ostatnio jakas plaga sie zrobila mam juz 3 znajomych ktorych to spotkalo jak lazili nie tam gdzie trzeba po necie i zlapali jakies swinstwo. Objawia sie to tym, ze zamiast pulpitu wyswietla im sie czarne tlo z napisem "You are indanger" jak klikniesz gdzies na pulpicie, to przenosi cie na strone jakiegos producenta oprogramowania antyspamowego czy antywirusowego nie wiem, bo nie chcialo mi sie tego czytac. W kazdym razie spyboot i ad-aware wywalaja sie podczas przeszukiwania. Norton nic nie wykryl, tak samo Panda i PcClean. Wywalilem w msconfigu wszystko co sie uruchamialo z systemem i dalej nic. Chba zostanie mi instalacja na nowo, a chcial bym tego uniknac. Jakies dobre sugestie ? 1161516[/snapback] Wiecie co jest najlepsze na en Denger Desktop ?? Trzeba wlączyć panel sterowania/Ekran/Pulpit/Dostosuj pulpit/Sieć web/i tam usunąć seciurity czy jakoś tak.dziala gwarantuje że wróci wam tlo pulpitu!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 ten program reklamuje producenta oprogramowania spyware'owego? a nie moglibyśmy się tym bliżej zainteresować, bo mi się wydaje że to jest łamanie prawa - reklama w taki sposób Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...