snowman82 Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 problem polega na tym ze dostal mi sie ten radek ale za cholere nie idzie go podkrecic-moze ktos wie jaki bios by do tego pasowal zeby nic sie nie stalo a dalo by sie cos wiecej z niego wyciagnac. To jest Radeon 128 DDR 128-bit na kosciach Hynixa jesli dobrze kojarze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.skorek Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zainstaluj najnowsze omegi i powinna sie krecic a jak nie to zapodaj jakis wentylator na radiator. Co do biosu to chyba gdzies na forum bylo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowman82 Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 no i mam stery omegi ale nie pomogly nic-dalej brak mozliwosci podkrecenia :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowman82 Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 no coz-widze ze na tym forum nikt mi raczej nei pomoze-no coz-zostaje jedno rozwiazanie tej sprawy-nie podkrecac skoro sie nie da :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TovoT Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 dam ci rade wyrzuc tego smiecia do kosza i jak masz ochote popodkrecac to kup sobie R9550. Mówie serio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowman82 Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Karta wideo RADEON 9200 PRO (Omega 2.5.97) (128 MB) zrobilem sobie test programem everest home edition 1.51 i to pokazal mi na temat mojej karty graf-teraz juz nie wiem czy mam 9250 czy 9200 PRO :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_RAZOR_ Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Karta wideo RADEON 9200 PRO (Omega 2.5.97) (128 MB) zrobilem sobie test programem everest home edition 1.51 i to pokazal mi na temat mojej karty graf-teraz juz nie wiem czy mam 9250 czy 9200 PRO :) Chociazby pokazywalo "9200PRO ULTRA OMEGA cos tam" to tak nic nie da ponieważ ta karta już nie jest nawet low-end. Jeśli chcesz naprawdę grać w nowsze gierki to 9550@9600PRO jest juz jak najbardziej wskazane (sapphire 9550 128mb 128bit kosztuje juz 250zł sam miałem taka kartę i byłem z niej naprawdę zadowolony). Proponowałbym ci sprzedać stara kartę i na gwiazdę kupić nową :wink: Jeśli chodzi o podrasowywanie to użyj Radlinkera albo rivatuner z podana konfiguracja napewno pomoze: 1. W zakladce "Main" przejdz do "Low-level system settings" i zaznacz tam "Enable low-level hardware overclocking" i "Apply overclockong at Windows startup"; 2. W zakladce "Low-level system settings" przejdz do "More" i w rozwijanym menu zaznacz "High"; 3. Nastepnie przejdz do glownego okna program, a w nim do zakladki "Settings" i tam zaznacz "Send to tray on close" i "Run at Windows startup". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowman82 Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 oka-pomoglo- o ile % mozna podkrecici karte bez strachu ze cos sie spali ?? narazie mam 10% :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_RAZOR_ Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 te karty są tak słabo dowoltowane, że możesz kręcić tyle ile fabryka dała i nic nie powinno się stać innymi słowy kręć tak długo aż nie zaczną wyskakiwać błędy w grafice. nalepiej uruchom sobie program Atitool i artifact tester albo rthdribl_1_2 ( tylko nie wiem czy czasami nie jest tylko dla graf z DX9 ) jak zaczna wyskakiwac błedy to z tej maksymalnej wartości odejmij z 5 do 10 mhz i wszystko powinno chodzić stabilnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowman82 Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 ehh za szybko pochwalilem-wylaczylem kompa, wlaczylem i znowu zegary wrocily na swoje miejsce :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 witam! ja tez mam radeona 9250 64 bit 128 mb saphire i podstawowe taktowania to sa 240/200 ale podkrecilem do 300/250 i po paru godzinach jak chcialem dotknac radiator od radka to poczulem ze jest bardzo gorący.nie poparzylem sie ale jak bym dluzej przytrzymal to bym sie poparzyl. co z tym zrobic? mam wentylator od rivy starej i czy mogłbym go jakos założyc na radka?wogule cos by to dało ? jak patrzyłem to nawet stary geforce 2 mx400 mial radiiator duzy i wentylator. pomóżcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalcool Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 ja mama takiego samego radka jak ty.... ale jak go zrobie na 300/250 to same błędy wyskakują...:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...