P!otrek 1983 Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 :? Mam 2 partycje: C FAT32 D NTFS Dysk nie wytrzymał za wysokiej magistrali i się zmęczył. :) C udało mi się naprawić scandiskiem z dyskietki startowej winme. Były tam jakieś błądy alokacji plików czy coś takiego. Mam teraz tylko dostęp do C na którym mam winde me. WinXP nie chce się zainstalować ani na C ani na D. Wyskakuje niebieski ekran, błąd w pliku ntfs.sys, do zainstalowanego win xp na D nie można się dostać. Żadna konsola naprawcza i nic związanego z win xp nie chce się uruchomić z powodu tego pliku. Partition Magic 8 mówi "Bad attribute postion in file record" i nic więcej nie robi. Czy jest jakiś programik który by to naprawił? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 a mozesz usunac ta partycje fdiskiem? ustawic na jedna c: a potem zrobic tylko ze wszystko pojdzie na spacer :) fdisk /mbr i format c: u/ ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 a mozesz usunac ta partycje fdiskiem? ustawic na jedna c: a potem zrobic tylko ze wszystko pojdzie na spacer :) fdisk /mbr i format c: u/ ?? ten format to mialbyc tak format c: /u machlem sie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!otrek 1983 Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Nie chce formatu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 no to ja innego pomyslu nie mam i watpie zebys sie na tym forum cos dowiedzial bo ja na moj problem z HDD tez tu nic sie nie dowiedzialem musialem sie pytac u innych :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Nie chce formatu.hehs jak masz jakies wazne zeczy na dysku to sobie zostaw u kogos. o ile masz taką mozliwosc :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qLynX Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 mozesz miec powazny problem z uratowaniem danych znajdujacych sie na tej partycji uszkoczona mogla zostac tablica partycji sprubuj uruchomic ndd z norton utilities najlepiej 2002 ale nie wiem czy naprawia ntfs tylko zapisuj wszystkie zmiany by moc cofnac gdyby naprawa sie nie udala u mnie jak pasek ide sie popsul to tez dziwne rzeczy sie dzialy (mialem 40 gb filmow i polowa nadawala sie do skasowania), powstaly jeszcz inne partycje o dziwnych i nie mozliwych rozmiarach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Ściągnij sobie Ontrack EasyRecovery Proffesional 6.0 (np.kaza). Ten program obsługuje najnowszy system plików NTFS i powinien pomóc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO55 Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 W nowym CHIP'ie jest trochę materiałow, faktycznie E-R6prof jest wspaniały, gdybyś podesłał dyskietki szt2, byłaby szansa wykonania dysków dosowych E-R6. Druga ewentualność to CD x instalką wina, bardzo często pomaga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Ściągnij sobie program "Get Data Back for NTFS" (jest też wersja do fat32, ale ty potrzebujesz do NTFS) ze strony http://www.runtime.org/ i do tego cracka www.astalavista.com. Program ma prostą obsługę i nim odzyskasz dane, które potrzebujesz. Partycji raczej nie naprawisz, więc jak odzyskasz dane to format. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO55 Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 W sumie to wystarczy chyba dysk zanieść do kogoś z Win 2000/XP to pewnie odzyskasz dane, lub na C zainstaluj 2000/XP i prawdopodobnie uzyskasz dostęp do partycji D. W sumie to jesteś <span style="color:red;">[ciach!]</span>ła w połączeniu Me i XP/2000 stosujesz NTFS. Czy naprawdę sądzisz, że 2000 i XP są bezawaryjne, czy i Ty też jesteś nieomylny ???? Sam sobie zastawiłeś pułapkę, na którą już nie jeden się nadział. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 no to jak juz tutaj jest pare osob to moze ja tez zadam pytanie pojawilo mi sie pare uszkodzonych klastrow hmmm moge powiedziec ze nawet pare tysiecy bo klikalem 3000 razy napraw w scandisku az sie lekko w... i go wylaczylem, slyszalem potem ze to nie jest fizyczne uszkodzenie dysku i ze format /u powinien pomoc no i prawie pomogl a prawie poniewaz zostal juz mi tylko jeden uszkodzony nie wiecie jak sie tego jednego pozbyc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!otrek 1983 Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Ściągnij sobie program "Get Data Back for NTFS" (jest też wersja do fat32, ale ty potrzebujesz do NTFS) ze strony http://www.runtime.org/ i do tego cracka www.astalavista.com. Program ma prostą obsługę i nim odzyskasz dane, które potrzebujesz. Partycji raczej nie naprawisz, więc jak odzyskasz dane to format. 8) Oto mi chodziło. Dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 W sumie to wystarczy chyba dysk zanieść do kogoś z Win 2000/XP to pewnie odzyskasz dane, lub na C zainstaluj 2000/XP i prawdopodobnie uzyskasz dostęp do partycji D. W sumie to jesteś <span style="color:red;">[ciach!]</span>ła w połączeniu Me i XP/2000 stosujesz NTFS. Czy naprawdę sądzisz, że 2000 i XP są bezawaryjne, czy i Ty też jesteś nieomylny ???? Sam sobie zastawiłeś pułapkę, na którą już nie jeden się nadział. No w tym przypadku to nie system operacyjny zawiódł ale sprzęt poprzez podkręcanie magistrali PCI. W starym linuksowym HOWTO mocno przestrzegaja przed tego typu praktykami, ale zawsze się znajdą tacy, co przedobrzą. A ważne dane należy na CDRW na przykład składować, wtedy uniezależniamy sie od awarii sprzętowych. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiak Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 ... i go wylaczylem, slyszalem potem ze to nie jest fizyczne uszkodzenie dysku i ze format /u powinien pomoc no i prawie pomogl a prawie poniewaz zostal juz mi tylko jeden uszkodzony nie wiecie jak sie tego jednego pozbyc? naprawisz go progsem DISK MANAGER poszukaj w sieci napewno cos znajdziesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 ... i go wylaczylem, slyszalem potem ze to nie jest fizyczne uszkodzenie dysku i ze format /u powinien pomoc no i prawie pomogl a prawie poniewaz zostal juz mi tylko jeden uszkodzony nie wiecie jak sie tego jednego pozbyc? naprawisz go progsem DISK MANAGER poszukaj w sieci napewno cos znajdziesz no robilem juz to nortonem utilitys i nie pomoglo :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!otrek 1983 Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 W sumie to wystarczy chyba dysk zanieść do kogoś z Win 2000/XP to pewnie odzyskasz dane, lub na C zainstaluj 2000/XP i prawdopodobnie uzyskasz dostęp do partycji D. W sumie to jesteś <span style="color:red;">[ciach!]</span>ła w połączeniu Me i XP/2000 stosujesz NTFS. Czy naprawdę sądzisz, że 2000 i XP są bezawaryjne, czy i Ty też jesteś nieomylny ???? Sam sobie zastawiłeś pułapkę, na którą już nie jeden się nadział. <span style="color:red;">[ciach!]</span>ła to Ty jesteś, bo nie czytasz dokładnie co napisałem, nie zawiódł mi system operacyjny tylko sprzęt z powodu za wysokiej częstotliwości na magistrali pci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...