Skorpion Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Podkrecilem troche swojego radzia, i sporo testowalem w 3dmarkach itd. Po dluzszym testowaniu raptem chce wlaczyc jakas giere, odpala sie czarny ekran a dzwiek jest, proboje odpalic aquqmarka i to samo, zrestartowalem zmniejszylem troche czestotliwosc i dziala, ale potem odkrecilem obudowe i dotknalem radiatora radzia i byl bardzo cieply. I teraz pytanie co mam zrobic i czy sa jakies programy aby zobaczyc temp karty? Chlodzenie mam standardowe, czyli radiator Gigabayt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 najprostrze rozwazanie to zamontuj jakis wiatrak na radiatorze....nie przepraszam najprostrze to niepodkrecaj ;) na pasywnym chlodzeniu. temperature rdzenia mozna mierzyc TYLKO gdy posiada on diode termiczna a rv350 niestety jej nie posiada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpion Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 problem w tym ze na standardowym chlodzeniu nie powinien sie grzac zobacz tutaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Moze i nie powinien, ale nie w sytuacji, gdy GPU jest podkrecony do 400MHz ;) Cytat z podanego przez Ciebie linka: " Przy sprzyjających okolicznościach można uzyskać coś na pograniczu 350/550 MHz. Warto zadbać wtedy o lepsze chłodzenie." To chyba wyjasnie wszelkie watpliwosci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpion Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 hehe zle mnie zrozumiales :D ja mam pamiec nie na 460 tylko na 230 bo ja napisalem 2x ;),czyli mam prawie standardowo :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 Dobrze Cie zrozumialem, nie boj sie. Przyzwyczailem sie juz do tej idiotycznej mody pisania czestotliwosci DDr jako 2*rzeczywistej :) Poza tym nie mowie o pamieciach, tylko o procesorze na karcie graficznej (zwanym GPU). Jakbys mial zbyt podkrecona pamiec to mialbys zaklocenia i artefakty w obrazie. Calkowity brak obrazu IMHO jednoznacznie wskazuje na przegrzanie GPU. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpion Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 sluchaj ja podkrecilem z 250 na 310 rdzen, a oni bez zmiany chlodzenia podkrecali na 325 taki jak 9600 bez zadnych zonkow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 byc moze radiator jest krzywo osadzony na rdzeniu albo ilosc pasty termoprzewodzacej jest niewystarzcajaca.w obydwoch przypadkach rdzen calkowicie nie styka sie z powierzchnia aluminium przez co sie nadmiernie grzeje.jesli przez dluzszy czas bedzie tak dzialac to mozesz miec malo przyjemny zapach spalonej elektroniki w pokoju. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.skorek Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 temperature rdzenia mozna mierzyc TYLKO gdy posiada on diode termiczna a rv350 niestety jej nie posiada. Prosze mnie tu nie obrazac :D :P A jak juz kolega wyzej napisal mogli dac za mało pasty (sa takie przypadki, zdazaja sie nawet ze jest jej za duzo i wtedy zamiast przewodzic jest izolatorem) lub masz krzywo zamontowany radioator. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpion Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 teraz pytanie co mi polecacie zrobic w takim momencie? Obnizylem narazie mhz rdzenia, moze poprostu nie podkrecac czy zdjac i zalozyc radiator? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.skorek Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zdejmij radiator. Posmaru go pasta i rdzen tez. Zaloz od nowa tylko dobrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Korzystajac z okazji jedno pytanie: przy Radku 9800 @ 400/700 koniecznie trzeba przestawiac Silencera w tryb 'full obroty' ? Skubany troche jednak wtedy halasuje a czy az tak bardzo obnizy temp.to smiem watpic :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.skorek Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Nio nie moge ci odpowiedziec bo nie wiem jaka ma temp. przy wolnych obrotach, a za duzo to rdzen nie podkreciles tyle by poszedl ze standardowym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Ze standardowym to na 100% by tyle NIE poszedl. Tzn. moze i tak, ale na 100% byly by artefakty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.skorek Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 A no ja myslalem ze o 9600 chodzi pomylilem karty :) sorka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...