Szajba. Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 Na początku chciałbym przywitać wszystkich jestem tu nowy, i nie wiem czy dobry dział wybrałem, ale myślę, że tak. Otóż mam problem. Mam zamiar kupić Procesor P4 HT 3.0, ale problem jest z płytą główną ponieważ nie wiem do końca czy ona obsłuży ten właśnie procesor. Płyta to MSI 845PE Max. Na pudełku pisze HT ready, w instrukcji zaś nic o tym nie wspominają, pytałem się osoby która mi sprzedała tą płyte i mówi, że nie obsłuży jeszcze sprawdzałem w internecie pisze HT ready, jeszcze kilka innych osób mówili raz tak raz nie. Sam nie wiem co myśleć. Mam nadzieję, że pomożecie mi rozwiązać problem. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 moze byc problem, bo plytka moze nie oblugiwac procka z FSB800 - albo bedzie taktowany 15x133 albo plyta bedzie sie meczyc i ustawi go 15x200 ;) - radze ci zmienic plyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szajba. Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Ej szefie, ale jest taki wątek, zę najpierw chciał zakupić procesor p4 3.0HT i potem zmienić płyte. Czy ta MSI 845PE MAX w jakokolwiek działający sposób go odpali :))) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 jak ten pentak to prescott to ci chyba nie ruszy!! zobacz na stronce msi:)) nawet te na 533 nie chodza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabut Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Jeżeli ruszy to może wykończyć zasilacz na płycie. Prescott potrzebuje zasilacza 4 fazowego, który wytrzyma kilkanaście amper poboru prądu przy pracy w stresie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...