Gość viruspl Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Witam, Moja sąsiadka jest w sieci radiowej i z niej "czerpie" neta ;]. Udostępnia mi internet(oboje mamy XP). Ok komputery się widzą, internet działa. Irytuje mnie tylko jedna sprawa. Net działa szybko ale czasami przerywa przez brak pakietów. Żadko zdarza się, że dojdzie 10/10 pingów do serwera, a często dochodzi ich tylko 5/10. Poprostu gubią się pingi. No i jest problem bo nie wiem co zrobić, aby było lepiej ;/. Kabel crossowany, wtyczki dobre, wszystko ok tylko te pakiety. Długość kabla - 25m. Wtyczki są na 100% dobre. Jeżeli ktoś zna odpowiedz to prosze o rade. Pozdrawiam Mateusz Wilusz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Sprawdz czy masz zarowno u siebie jak i u sasiadki odznaczone wylaczanie karty sieciowe w celu oszczedzania energii (w menadzerze urzadzen jest). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość viruspl Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 U mnie jest odznaczone, a u sąsiadki nie ma takiej opcji. pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackangel Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Jaki ty serwer pingujesz ten co tobie neta daje czyli sąsiadka, czy serwer ISP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...