Skocz do zawartości
tukuest

Klips P4, Titan W5TB, Volcano7+

Rekomendowane odpowiedzi

Oto jaka dzis spotkala mnie przygoda.

Wrociwszy do domu zauwazylem, ze zawiesil mi sie P4. Mysle, ze ktos mi jakiegos nuka netem sprezentowal. Resetuje maszyne, niestety nie podnosi sie i zawiesza przy starcie. Moze zasilacz znow mi sie rypna? Odkrecam obudowe a tam ku mojemu zaskoczeniu radiatorek wisi sobie luzem. Pekla mi podstawka pod kulera! 8O Szkoda, ze robia je z plastiku.

Byla godzina 16, objechalem pobliskie sklepiki komputerowe w ostatnim na szczescie pan serwisant za dyszke opchnal mi podstawke "na lewo" 8) . Zauwazylem, ze maja V7+, a jako, ze mialem lekki nadmiar gotowki wzialem go. Stestuje sobie tego potworka, pomyslalem. Wrazenia: teraz dopiero wiem o co chodzi z efektem "wiertarki" :lol: . Zastanawia mnie kto jest w stanie pracowac przy 6250 rpm. Co do temperatur, troche sie zawiodlem. W stosunku do Titana W5TB spadly jedynie o 2-3 stopnie (oczywiscie w trybie low, bo tylko przy takim jestem wstanie pracowac).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się całkowicie. Volcano 7+ to pomyłka. W wyższych trybach pracy temperatura rzeczywiście spada ale można je wykorzystać chyba tylko do zaprezentowania koledze "przekręconego" sprzętu. Nie wyobrażam sobie pisania tego postu przy takim hałasie. W trybie low miałem różnicę 3-4 stopni w porównaniu do Titana a hałas mimo wszystko większy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...