..:wojtas:.. Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Witam! mam nastepujacy problem... kupilem P4 2,4C boxa , niestety cooler ulegl zniszczeniu w zwiazku z tym poprosilem znajomego od ktorego kupowalem zeby zalatwil mi inny. no i zalatwil... jest to cooler do prescota 3,2 <miedziany rdzen> , no i wszystko byloby fajnie ,ale z tego co widze to ten miedziany rdzen ma duzo mniejsza powierzchnie od mojego cpu , czy sie przypadkiem nie spali jezeli na okolo proca (powiedzmy 3-5mm) nie bedzie sie stykal z coolerem <znaczy bedzie ,ale nie z rdzeniem coolera tylko z blaszkami > ??? pomozcie bo nie wiem czy zakldac czy nie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Nie boj mic , bo blaszka to tylko oslonka i ochronka samego rdzenia ktory jest sporo mniejszy ( gdzies wielkosci wlasnie tego miedzianego krazka ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:wojtas:.. Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 nie wiem czy sie rozumiemy... radiator wyglada tak ,ze ma rdzen <miedziany> a na okolo blaszki , no i powierzchnia proca jest duzo wieksza niz tego rdzenia w radiatorze , tak ze duza czesc po bokach procesora bedzie wystawac <i bedzie chlodzona chyba raczej kiepsko...> tak ,ze tylko co jakis czas beda jej dotykac blaszki... oryginalny do prescota wyglada tak ,ze caly procesor dotyka radiatora. na pewno mam zakladac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Bedzie dobrze, jest jak napisal Pietia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianadik Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 ja zalozylem chlodzenie od prescota na mojego Celka i spoko. Nawet jeszcze wyzej go podkrecilem. NIe boj, nic ci sie nie stanie ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 rdzen miedziany powinien odbierac cieplo tylko ze srodka procka, a spalic napewno ci sie nic nie spali, przeciez aluminiowe coolery tez sa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...