Skocz do zawartości
xan

Abit NF7 (S) = problemy, złote rady, itp. cz. 2

Rekomendowane odpowiedzi

Wracając do temperatur - u mnie zuważyłem jedną rzecz; po pierwszym odpaleniu kompa temperatury pokazywane przez MBM są generalnie za wysokie.

Po graniu nie wracają do odpowiedniego poziomu czyli ok 45 stopni (przynajmniej u mnie).

Po restarcie MBM zaczyna pokazywać poprawne tempy - wiem to ponieważ mam aerocool gate watch a ponoć czujniki w tym regulatorze są bardzo dobrze wykalibrowane i generalnie temperatury się zgadzają. :D

Edytowane przez kicol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze mnie ktos zjedzie za to pytanie ale trodno , juz sam nie wiem co robic

SPowodu straty poprzedniego sprzetu bylem zmuszony do zaqpow, stalem sie posiadaczem Semprona 2500+ i plyty FIC :P na KT600 ,

Czy waszym zdaniem jest sens kupowania tej przecudnej plytki , mam pewne watpliowsci czy poprostu nie jest juz to koniec jej ery i kupno nie jest zbyt sensowne , rozwiejcie moje watpliwosci lub potwierdzcie .

Moj bol w wym ze za tak kase mozna juz cos pod 939 kupic , a ja tu inwestuje w przeszlosc , z drogiej strony stac bedzie mnie na to zeby zlozyc cos na 64bitowym procku dopiero kolo maja . HELP !!!! Jak myslicie czy ceny tej plyty spadna w przeciagu najblirzszych miesiecy znacznie ,

Wie ktos ile ta plyta kosztowala rok temy (tak z ciekawosci ..)

Bardzo chcial bym to miec ale nie wiem czy ma to sens ekonomiczny (tzn kupowanie jakiego koolwiek sprzetu elektornicznego nie ma .. no ale juz pomijajac ten fakt :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka....

Mozna skads sciagnac nowsza wersje nvidia nforce chipset driver dla NF7!!??

Dolaczona wersja na plycie to 4.20

Na stronie Abita nie znalazlem , wygooglac tez mi sie nie udalo....!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie nie wiem co to jest, nie instalowalem, moze Wy mi powiecie co sciagnalem?

zainstalowane mam 5.10, narazie nie zmieniam, bo nie mam problemow

PS widze za masz matroxa - jak sie sprawuje? duzo lepszy obraz? pytam bo mamy podobne monitory i mnie to zastanawia

Edytowane przez fipa15

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS widze za masz matroxa - jak sie sprawuje? duzo lepszy obraz? pytam bo mamy podobne monitory i mnie to zastanawia

1278744[/snapback]

pomiędzy 4ti a matroxem jest kolosalna różnica, po prostu inna klasa obraz jest ostry jak żyleta nawet na tym pseudomonitorze;]

ale do gier to sie nie nadaje;] wydajnosć w okolicach radka 8500

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ze to bylo pewnie juz milion razy ale niestety szukajka nie dziala za dobrze a ilosc postow jest ogromna tu jak i w sterym topicu , czy oplaca sie doplacac do AN7 zamiast NF7SL??

Nie wiem czy to pytanie nie powinno byc w poczatkujacy co kupic , ale wsumie tu tez pasuje pozatym temu postowi juz nic nie zaszkodzi :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zebym sam musial siebie cytowac

Wiem ze to bylo pewnie juz milion razy ale niestety szukajka nie dziala za dobrze a ilosc postow jest ogromna tu jak i w sterym topicu , czy oplaca sie doplacac do AN7 zamiast NF7SL??

Nie wiem czy to pytanie nie powinno byc w poczatkujacy co kupic , ale wsumie tu tez pasuje pozatym temu postowi juz nic nie zaszkodzi icon_razz.gif

Linoge , chcesz sobie posty ponabijac czy co ... nie lubie ludzi ktorzy za poprawiaja sobie samopoczucie porawiajac innnych ...

NC ..

A z ta szukajka robi sie nudne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ci ludze sa jacy dziwni napisac mu ze sie NIE oplaca to nie moze tego strawic no nie wiem mam mu teatrzyk o tym przedstawic :?: czy jak :?: no moze Hudy ma inne zdanie ale za nim jest trudno nadarzyc ...

btw mniej biosow i modow i jeszcze nie widziale zadnego rekordu na an7 zawsze nf7 :) no prawie zawsze ;)

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HEj :)

Mam problem posiadam obudowe PHOENIX w ktorej mam z przodu

wejscia do sluchawek i mikrofonu... bardzo zalezy mi na uruchomieniu tych wejsc.

Mam 2 razy po 3 kabelki - > mic-in L . mic-in P , gnd

oraz r-out l-out i gnd

i teraz pytanie gdzie to podlaczyc na plycie NF7-s zeby ladnie dzialalo....

z tego co tu przeczytalem to wydaje mi sie ze trzeba udezyc w EPIO2 -ale po pierwsze kabelki sa

za krotkie ... po drogie - mam zworki na FRONT Right (pin 5 6 ) oraz FRONT left (9 i 10)

jezeli zdejme zworke - to wtedy nie dzialaja mi wszystkie głosniki jakie mam creative (5+1)

:(((

J41/J42 ? -> moze to jest rozwiazanie ? pisze cos o MIC/earphone connectors ....

mam nadzieje ze ktos juz sobie poradzil z tym probleme i mnie poratuje :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po restarcie pokazuje inna a to czy blizsza to wiedza tylko najmlodsi gorale

1277447[/snapback]

Właśnie wtedy pokazuje naprawdę dokładnie :icon_exclaim:

Bardzo blisko jądra proca mam podpięty czujnik temperatury z regulatora i jest co najwyżej jeden stopień różnicy w odczytach.

Jestem tego pewien bo dosyć uważnie obserwuję odczyty już od dłuższego czasu :twisted2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jak za krótkie przewody, to już problem obudowy, że jakoś bez pomyślunku zrobiona...

Poza tym nie możesz mieć podłączonych słuchawek do głośników???

Ja mam wyjście w zestawie...

Edytowane przez Hirotaro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jak za krótkie przewody, to już problem obudowy, że jakoś bez pomyślunku zrobiona...

Poza tym nie możesz mieć podłączonych słuchawek do głośników???

Ja mam wyjście w zestawie...

No w zasadzie to mam przy tym pokrentle do zglasniania i do basów ... wejscie na sluchawki -ale wtedy jest problem z podlaczeniem mikrofonu - i musze kombinowac...

chcialem bardzo podlaczyc te dwa wyjscia... -zwlaszcza ze nie tylko u mnie musze takie cos zrobic - wiec dla glosnikow 5+1 - nie da rady tak podalczyc zeby wszystkie dzialaly ?? ://

czyli rozumiem ze tylko pod EPIO2 mozna podlaczyc?? to do czego w takim razie jest J41/J42 ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w zasadzie to mam przy tym pokrentle do zglasniania i do basów ... wejscie na sluchawki -ale wtedy jest problem z podlaczeniem mikrofonu - i musze kombinowac...

chcialem bardzo podlaczyc te dwa wyjscia... -zwlaszcza ze nie tylko u mnie musze takie cos zrobic - wiec dla glosnikow 5+1 - nie da rady tak podalczyc zeby wszystkie dzialaly ?? ://

czyli rozumiem ze tylko pod EPIO2 mozna podlaczyc?? to do czego w takim razie jest J41/J42 ??

1281456[/snapback]

"This header is reserverved for connections to the ABIT MEDIA XP product. The MEDIA XP can provide a total solution for the font panel connections. ...... MIC/Earphone connectors,........

For detailed information of...... see its user`s......"

Reasumując, proponuje zassać instrukcje do tego ustrojstwa i poczytać.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...